Este în lucru adaptarea pentru TV a jocurilor video de tip shooter „Brothers in Arms”

de Gloria Sauciuc în 28 Apr 2020
Povestea are în centru un grup de opt bărbați care trebuie să își salveze conducătorul din mâinile Germaniei Naziste înainte ca dușmanul să captureze planurile pentru Debarcarea din Normandia

Inspirat din seria de jocuri video de tip shooter „Brothers in Arms”, un nou serial este în pregătire, despre evenimente reale, până acum secrete, din cel de-Al Doilea Război Mondial, anunță The Hollywood Reporter.

Firma care a dezvoltat jocul, Gearbox Entertainment, a făcut echipă cu producătorul Scott Rosenbaum (Queen of the South, V, Gang Related) pentru adaptarea shooter-ului Brothers in Arms pentru micul ecran. Jean-Julien Baronnet (care a fost producător la seria de filme Assassin's Creed de la Ubisoft, în 2016), Richard Whelan (Band of Brothers: The Pacific, Captain America, Fast and Furious: Hobbs & Shaw) și Sean Haran (chief business officer, Gearbox Entertainment) vor semna producția serialului.

Lansat în 2005, Brothers in Arms: Road to Hill 30 este despre un grup de parașutiști lansați în spatele liniilor inamice în Ziua-Z. Jocul original, lansat pe PlayStation 2, Xbox și PC, a fost inspirat din evenimente reale: Misiunea Albany a Regimentului de infanterie parașutată 502. Succesul titlului inițial adus la noi și diverse jocuri video pentru diverse console și mobile. „Ne-a plăcut povestea din joc, și avem mai multe povești pe care să le spunem, dar un serial TV ne permite să explorăm mai bine subiectul și efectele asupra oamenilor în moduri mai extinse”, a declarat Randy Pitchford - de la Gearbox Entertainment - pentru The Hollywood Reporter.

Ca jocurile, primul sezon din Brothers in Arms va fi inspirat din evenimente reale din cel de-Al Doilea Război Mondial. Primele episoade sunt despre o operațiune cândva confidențială numită Exercise Tiger, o „pregătire” pentru Ziua-Z care a mers catastrofal. „Povestea despre care vom face serialul nu a fost niciodată ecranizată”, susține Rosenbaum. „Aproape 800 de soldați americani și-au pierdut viața, și asta a fost ținut secret pentru că Aliații se pregăteau pentru adevărata Debarcare din Normandia”.

Povestea are în centru un grup de opt bărbați care trebuie să își salveze conducătorul din mâinile Germaniei Naziste înainte ca dușmanul să captureze planurile pentru Debarcarea din Normandia, însă Rosenbaum susține că filmul va avea personaje din ambele tabere ale războiului, inclusiv personaje reale din cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Ceea ce mi-a plăcut și nu mai văzusem anterior este că putem explora viețile și ale soldaților germani cât și ale comandanților militari”, susține Rosenbaum. „Spectatorii se vor întâlni cu toate aceste personaje și vom vedea efectele și contextul major”.

Baronnet notează că povestea adevărată și anvergura povestirii din Brothers in Arms fac unic noul serial în comparație cu alte proiecte despre cel de-Al Doilea Război Mondial. „Am găsit o abordare originală și, credem, diferită fața de alte seriale de război”, susține el, insistând asupra „frăției” protagoniștilor.

Exploreaza subiecte similare:

Assassin's Creed, Captain America: Civil War, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, Scott Rosenbaum, Richard Whelan, Jean-Julien Baronnet, Queen of the South, Gang Related

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells