Eroi tragici, luni seară la TV

de Gloria Sauciuc în 13 Apr 2020
Robinson Crusoe (FilmCafe, 18:25), Borg vs. McEnroe (Film Now, 20:00), Mad Max (FilmCafe, 00:20), pe micul ecran

Film cult, un film dedicat prieteniei sincere şi armoniei dintre rase şi religii, plus o producție despre o confruntare între doi sportivi care sunt ca doi eroi antici, dacă nu chiar eroi tragici, diseară pe micul ecran. Programul TV complet, dar și rubricile dedicate Filme la TV și Seriale TV, vă oferă informația integrală legată de ce se poate urmări pe micul ecran, pe fiecare canal în parte.

Pierce Brosnan este Robinson Crusoe luni după-amiază la FimCafe. Când corabia pe care se îmbarcase naufragiază, Crusoe este adus de valuri pe o insulă necunoscută. Aici îl întâlnește pe sălbaticul căruia îi va da numele de Vineri, și cei doi luptă împreună împotriva triburilor însetate de sânge ce locuiesc pe insulă. Cu timpul, Crusoe va înceta să-l mai privească pe Vineri ca pe un inferior, va invăța să nu mai ia in derâdere obiceiurile și credința acestuia, și între cei doi se va lega o strânsă prietenie.

Filmul Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului, pe micul ecran de a ora 20, difuzat de FilmNow, priveşte adânc în sufletul marilor tenismeni Björn Borg (jucat de Sverrir Gudnason) – suedezul calm, rece, calculat și americanul John McEnroe (Shia LaBeouf) – temperamental ca un vulcan, fiind copleşitor prin emoţiile şi tensiunea pe care le aduce spectatorului. Confuntarea finală de pe teren ar putea intra lejer pe prima poziţie într-un clasament al celor mai intense momente cinematografice. Am văzut un film despre lupta unor sportivi de talie internaţională: doi campioni aşa cum publicul nu îi cunoaşte, oameni mereu în luptă cu ei înşişi. Nu despre vedetele sportului alb, ci despre singurătatea marilor sportivi, paradoxală în contextul celebrităţii lor. Centrul de greutate al filmului este pe teren, dar şi în intimitatea camerelor de hotel unde sportivii sunt singuri cu ambiţiile şi cu temerile lor. Amândoi sportivii sunt ca doi eroi antici, aproape eroi tragici. Un scandinav ca o maşină (nu de ucis, ci de servit mingi cu racheta) însă cu o latură umană, contra unui băiat aparent răsfăţat, însă capabil în realitate de mult mai mult. Bjorn Borg are o semnificaţie aparte pentru publicul român, fiind căsătorit pentru un timp cu o sportivă româncă, Mariana Simionescu - nunta având loc în România la începutul anilor 1980.

Max (Mel Gibson) este un polițist blazat de munca pe care o face și scârbit de ororile întâlnite la tot pasul - vrea să se retragă și să trăiască liniștit cu soția și fiul, în filmul Mad Max, progrmat de FilmCafe la 00:20. Când, însă, aceștia sunt uciși de banda de motocicliști ai lui Toecutter, Max se transformă într-un justițiar al șoselelor. Acţiunea e plasată într-un anume moment din viitor, unde legea şi ordinea de pe Pământ sunt pe punctul să clacheze din cauza epuizării rezervelor de petrol. Realizat în anii '70, într-o decadă marcată de două mari crize ale petrolului, Mad Max a intenţionat să arate catastrofa ce s-ar putea produce în situaţia unei raţionalizări stricte a consumului de combustibil. Scenariştii au împins acţiunea într-un viitor distopic, evidenţiind un posibil conflict între patrulele de poliţie care încearcă să menţină ordinea şi bandele de motociclişti care terorizează micile comunităţi locale, furând combustibil din cisterne. 

Exploreaza subiecte similare:

Mel Gibson, Shia LaBeouf, Borg McEnroe, Robinson Crusoe, Mad Max

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells