Emisiuni savuroase despre bucătăria franceză, în octombrie, la TV5MONDE

16 Oct 2014
Marți, 21 octombrie, de la 13:45, Mange, cuisine, aime

TV5MONDE a programat pentru luna octombrie câteva emisiuni speciale, dedicate bucătăriei franceze: patiseri renumiți pe plan internațional, rețete tradiționale franceze, bucătărie de avangardă, influențe internaționale, mâncare sănătoasă, „savoir vivre”. 

Mai jos, detaii despre principalele programe gastronomice din această toamnă ale TV5MONDE, subtitrate în limba română. Bon appétit!

QUI SERA LE PROCHAIN GRAND PATISSIER?

Sezonul 2 în fiecare sâmbătă, de la 22:00

Zece patiseri, fiecare visând să ajungă curând un nume de marcă în acest domeniu... Timp de câteva săptămâni, vor fi pregătiți, sprijiniți, ajutați, sfătuiți, formați, dar și judecați de un juriu format din patru maeștri patiseri de renume mondial. În final, cine va fi următorul mare patiser?

Juriul: Christophe Michalak, Christophe Adam, Philippe Urraca, Pierre Marcolini. Prezentat de Virginie Guilhaume.

LES CARNETS DE JULIE

În fiecare vineri, de la 20:30

Julie Andrieu călătorește pe drumuri mai mult sau mai puțin cunoscute din Franța, prezentându-ne pe parcurs istoria regiunii respective, pornind de la o rețetă caracteristică, practicată din timpuri îndepărtate.

MANGE, CUISINE, AIME

Marți, 21 octombrie, de la 13:45

Suntem mai la curent ca niciodată cu informațiile de care avem nevoie pentru a face cele mai bune alegeri în dieta cotidiană, dar multitudinea opțiunilor ne poate lăsa și un gust amar. De aici se iscă o confuzie care deseori ne poate strica însăși plăcerea de a mânca. Putem oare aduce simplitatea, senzualitatea și iubirea înapoi în farfurii? Regiat de Mireille Ledoux (Canada, 2012)

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells