Dragoste 1. Câine, de Florin Șerban, în Competiția oficială a Sarajevo FF 2018

de Cinemagia în 9 Iul 2018
Cel de-a treilea film al lui Florin Șerban îi are în rolurile principale pe Valeriu Andriuță și Cosmina Stratan

Trei producții românești au fost selecționate anul acesta în principala secțiune a Sarajevo Film Festival. Cel mai recent film al lui Florin Șerban (Eu când vreau să fluier, fluier și Box), Dragoste 1. Câine, va avea premiera internațională pe 13 august în Competiția oficială a Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Lemonade (o coproducție România-Canada-Germania-Suedia), în regia Ioanei Uricaru, concurează, de asemenea, în principala secțiune competițională, ca și Un prinț și jumătate, de Ana Lungu.

Dragoste 1. Câine deschide „Trilogia Dragostei”, trei filme despre trei feluri diferite de a iubi, toate în regia lui Florin Șerban, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Primul din serie spune povestea lui Simion, un pădurar ce trăiește de ani buni izolat în padure și care, într-o dimineață, găsește în pădure o femeie bătută. O aduce acasă, iar de-aici, singurătatea de care s-a înconjurat începe a se topi, iar dorința de a răzbuna femeia prinde aripi. Irina îi va întoarce lumea pe dos și îl va face să simtă, cu disperare, că trăiește.

„Am vrut să fiu „fără perdea” în filmele astea, să nu mă ascund pe mine de mine. Un demers absolut și exclusiv personal. În momentul ăsta, a face film mă implică pe mine atât de mult încât, dacă un film nu e „deșănțat” de personal nu vreau să îl mai fac. Iar filmele astea două, „Câine” și „America”, primele din trilogie, sunt personale înainte de orice. Intime, discrete, sincere, aspre. Ca mine”, declară Florin Șerban.

Filmul concurează în competiția oficială a festivalului, eveniment ce se desfășoară în perioada 10- 17 august. Festivalul de la Sarajevo e cel mai important festival de film din Europa de Est. Deși un festival relativ tânăr, la ediția cu numărul 24 acum, Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și-a câștigat în ultimii ani un loc între cele mai importante festivaluri din Europa. Premiera Dragoste 1. Câine va avea loc în prezența regizorului Florin Șerban, a producătorului Oana Iancu și a actorilor Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță. Prezența echipei la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo este susținută de Centrul Național al Cinematografiei.

Cel de-a treilea film al lui Florin Șerban îi are în rolurile principale pe Valeriu Andriuță și Cosmina Stratan. Alături de ei joacă Florin Hrițcu, Vitalie Bantaș și Mihaela Măcelaru. Imaginea poartă semnatura lui Marcin Koszalka, unul din cei mai importanți directori de imagine polonezi, montajul a fost făcut de regizor, iar sunetul e făcut de Cristian Tarnovețchi și Michal Fojcik (M.P.S.E.). Scenografia - Mihaela Poenaru, costume - Elena Frățilă.

Filmul este o co-producție româno-poloneză și a fost produs de Fantascope Films (România) și Harine Films (Polonia). Producători - Oana Iancu, Florin Șerban, Florentina Onea, producător executiv - Florentina Onea, co-producători - Izabela Igel, Kbigniew Kula, Piotr Kula, Remigiusz Przelozny, Bogdan George Apetri, Michal Fojcik.

Exploreaza subiecte similare:

Valeriu Andriuţă, Dragoste 1. Câine, box, Eu când vreau să fluier fluier, Florin Şerban, Cosmina Stratan, Florin Hrițcu, Vitalie Bantas, Marcin Koszalka, Oana Iancu, Florentina Onea, Izabela Igel, Bogdan George Apetri, Mihaela Poenaru, Cristian Tarnoveţchi, Lemonade, Ana Lungu, Un prinț și jumătate

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells