Documentare despre artă, în aprilie, la Happy Cinema: Botticelli: Inferno și Wunderkammer – World Of Wonders

de Cinemagia în 16 Apr 2018
Costul biletelor este de 26 lei

Pe 21 aprilie puteți urmări Botticelli: Inferno iar pe 26 aprilie Wunderkammer – World Of Wonders la Happy Cinema București, în Liberty Center.

Botticelli: Inferno

Un documentar filmat în Europa în locații precum Galeria Uffizi din Florența, Biblioteca Vaticanului, Londra, Berlin și Scoția. Botticelli a ilustrat Infernul din Divina Comedie a lui Dante într-un total de 102 desene. “Botticelli Inferno” este fascinant datorită felului în care investighează secretele din spatele desenelor lui Botticelli, care ne arată o față întunecată a artistului renascentist, cunoscut pentru picturile idilice, care inspiră calm, cum ar fi „Nașterealui Venus” și „La Primavera”.

În octombrie 2016, filmul Infernul, a treia parte a trilogiei lui Dan Brown (după Codul lui DaVinci și Îngeri și Demoni), cu Tom Hanks, regizat de Ron Howard era lansat internațional. Povestea  abordează unul dintre misterele ascunse în desenelelui Botticelli inspirate de Divina Comedie a lui Dante. Dar care este adevarata poveste din spatele acestor ilustrații, în special, a Hărții Infernului lui Dante Alighieri? De ce a fost lucrarea lui lăsată neterminată, de ce s-a pierdut și cum a fost redescoperită? Timp de secole, „Harta Infernului” a zăcut închisa în tezaurul Vaticanului.

Wunderkammer – World Of Wonders

Cabinetele de curiozități erau colecții de obiecte diverse ale unor colecționari din Antichitate. Ele cuprindeau obiectede artă, mecanisme ingenioase, relicve, costume care proveneau din toată lumea. Cabinetele erau și un simbol al puterii și influenței deținătorilor, primii dintre aceștia fiind regi și împărați. Unele dintre aceste cabinete mai există și astăzi, iar noi colecționari își creează propriile cabinete.

La fel ca o moleculă complexă, o curiozitate este compusă din atomi strâns legați. În centrul ei este omul în căutarea curiozității.  The Wunderkammer/ Cabinetul de curiozități reproduce idea de „lume într-o cameră”: într-o singură încăpere omul își restrânge și își controlează universul. Filmul conține dezvăluiri personale ale colecționarilor care își împărtășesc poveștile, experiențele, călătoriile. Spectatorul este purtat în locuri inaccesibile din Franța, Italia, Austria și Anglia pe măsură ce documentarul explorează trecutul și prezentul și sapă în Wunderkammer-ul de astăzi, conducând inevitabil la întrebarea: Ce rezervă viitorul pentru curiozitate?

Costul biletelor este 26 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Happy Cinema sau de pe www.happycinema.ro

Exploreaza subiecte similare:

The Da Vinci Code, Dan Brown

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells