De ce filmul lui Nicolas Cage Lord of War a folosit arme adevărate și nu recuzită

de Marina Florea în 20 Dec 2020
Regizorul recunoaște că gestul nu face din el un bun traficant de arme

Nicolas Cage era Yuri Orlov, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de arme ai tuturor timpurilor, în filmul Traficantul de arme/Lord of War din 2005, un film bazat pe întâmplări reale, care prezintă unele dintre cele mai controversate aspecte ale Războiului Rece. Aventura începea în anii '80, când Yuri este prezent la un asasinat ce îl inspiră să lase afacerea cu restaurante a familiei pentru letalele Uzi-uri şi Kalaşnikoave. Organizaţia Amnesty International a susţinut promovarea acestui film regizat de Andrew Niccol care arată cu degetul şi spre cei mai mari exportatori de arme ai lumii.

Ceea ce s-a dat publicității de curând este că producătorii filmului Lord of War au folosit arme adevărate și nu recuzită, scrie looper.com. S-a dovedit că e mai ieftin să se folosească arme adevărate. Așadar, hotărârea de a se folosi arme adevărate nu are de a face cu autenticitatea sau cu realismul, ci cu  aspectul care conduce majoritatea deciziilor de Hollywood: banii. Dacă vă vine să credeți, a fost mai ieftin să se cumpere arme adevărate în locul unor arme de recuzită.

Așa cum a relatat regizorul Andrew Niccol pentru the New Zealand Herald (prin CinemaBlend), a ieșit mai bine din punct de vedere fiscal să cumpere 3000 de arme de foc și să le revândă atunci când producția s-a încheiat decât să cumpere un număr atât de mare de arme de recuzită. „În timpul producției, am avut nevoie de arme în Republica Cehă, și a fost mai ieftin să folosim arme adevărate decât replici. Am cumpărat 3000 de arme Kalașnikov și apoi le-am revândut în pierdere”, a continuat Niccol.

Regizorul recunoaște că gestul nu face din el un bun traficant de arme, însă din fericire nu acesta era obiectivul. De fapt, Niccol a fost neplăcut impresionat de ușurința cu care a reușit să cumpere armele și apoi să le revândă. Pe de altă parte, regizorul a închiriat un număr de vehicule blindate pentru film.

„Am avut și câteva tancuri, și vânzătorul mi-a spus `Am nevoie de ele înapoi în decembrie pentru că le vând în Libia`”, a recunoscut Niccol.

 

Exploreaza subiecte similare:

Lord of War, Nicolas Cage

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
forever_young_ pe 28 decembrie 2020 17:51
scopul scuza mijloacele .... noi am fi cumparat ambele variante .... :)))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells