De ce a refuzat Joaquin Phoenix rolul central din Doctor Strange

de Cristina Grigore în 4 Sep 2015
Partitura i-a revenit, ulterior, lui Benedict Cumberbatch

Joaquin Phoenix a fost invitat anul acesta să facă parte din panoplia supereroilor Marvel, ca interpret al lui Doctor Strange. Starul lui The Master şi al filmulul semnat de Woody Allen, Irrational Man, a refuzat - însă - partitura, mergând ulterior către Benedict Cumberbatch. A explicat de ce a spus „pas” rolului, într-un interviu acordat publicației Time Out London.

„Când eram mai tânăr, aveam probabil o atitudine plină de snobism față de rolurile de supererou. Dar ele au devenit din ce în ce mai bune. Am acceptat ideea de a face parte din astfel de filme, chiar am fost la unele ședințe legate de producție și am fost aproape de a face parte din echipă, însă nu am simțit de fapt, niciodată, că m-ar împlini un asemenea rol”, a explicat actorul.

„Erau prea multe cerințe împotriva a ceea ce mi se părea mie, instinctual, că se potrivește personajului. Dar am fost răsfățat. Nu a trebuit să fac vreodată astfel de compromisuri. Încă nu m-am lovit de un regizor care la filmare să se uite pe scenariu și apoi să zică ‘Lasă detaliul acesta, să ne concentrăm asupra personajului’. Înțeleg abordarea, însă e mai bine să nu trebuiască să mă conformez”, a mai spus Phoenix.

Chiar dacă este foarte puțin probabil să apară vreodată într-un hit al box office-ului doldora de efecte speciale şi eroi cu superputeri, actorul a arătat că îi face plăcere să vizioneze astfel de producţii. „Chiar îmi place să mă uit la filmele astea. L-aţi văzut pe Chris Pine în relansatul Star Trek? Tipul asta tânăr, Pine, care îl joacă pe Kirk, este genial. Doar că eu nu cred că vreau să am o astfel de experiență ca actor”.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 4 septembrie 2015 18:23
Mi-ar fi plăcut să-l văd în acest rol, joacă ff bine în orice rol primit, are talent cu carul. Dacă accepta, ar fi avut de câştigat financiar super bine, dar el e genul "independent". Păcat. Părerea mea.
Costirik pe 5 septembrie 2015 03:20
"Tipul asta tanar, Pine..":)))) Chris Pine e mai mic cu 5 ani decat el, dar s a exprimat de parca ar fi 30 de ani:))In orice caz, mare actor, ar fi fost un castig pentru Marvel, dar si cu Benedict e bine.Acum asteptam calitatea filmului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells