Cum arată un film de Crăciun creat de Inteligența Artificială în stilul canalului dedicat Hallmark. Avem trailer și poster!

de Gloria Sauciuc în 9 Dec 2023
Sindicatul American al Actorilor s-a pus la adăpost de concurența tot mai acerbă reprezentată de Inteligența Artificială

„Am decis să cer ChatGPT să scrie o poveste de Crăciun în stilul Hallmark”. Așa își începe relatarea, pentru tomsguide.com, un creator uman de conținut, pe nume 

„Din anumite motive, mama mea este obsedată de filmul festiv de tip Hallmark, care este un stereotip atât de recognoscibil încât a devenit un trop cinematografic în sine. Formatul este simplu - un băiat sau o fată, care nu caută dragostea, pleacă undeva să facă ceva și, pe parcurs, se găsește atât pe sine, cât și dragostea vieții. Parte din munca mea constă în testarea produselor de Inteligență Artificială pentru a afla cât de bine funcționează, pentru ce pot fi folosite și cât de bune sunt în diferite sarcini. Așadar, inspirat de genul de film preferat al mamei mele, am decis să cer ChatGPT să scrie o poveste de Crăciun în stilul Hallmark”, relatează Morrison.

Iată sinopsisul filmului creat de Inteligența Artificială: „În "Caruselul de Crăciun", o arhitectă din New York descoperă dragostea și valoarea tradiției atunci când face echipă cu un restaurator local de carusel pentru a salva o atracție de sărbători prețuită într-un oraș mic”.

„Unul dintre cele mai impresionante lucruri despre ChatGPT 4, versiunea disponibilă cu un abonament Plus, este capacitatea sa de a înțelege ceea ce doriți de la un mesaj relativ simplu. Unul dintre trucurile pentru a obține cele mai bune rezultate cu ChatGPT este să nu-l supraîncărcați la prima solicitare. Începeți simplu, apoi intrați în detalii. Acesta este motivul pentru care, în acest caz, am fost fericit să dau doar o scurtă descriere a ceea ce am vrut să creeze.

În acest caz, am întrebat: 'Poți să mă ajuți să creez un scenariu pentru un film de Crăciun în stil Hallmark?' Răspunsul? Un plot detaliat care se potrivește perfect, un titlu care sună de parcă ar trebui să fie în programul de Crăciun al unui canal cu acest specific și un personaj principal perfect”, notează entuziast Morrison.

Iată sinopsisul filmului creat de ChatGPT: „În "Caruselul de Crăciun", o arhitectă din New York descoperă dragostea și valoarea tradiției atunci când face echipă cu un restaurator local de carusel pentru a salva o atracție de sărbători prețuită într-un oraș mic”.

(credit imagine: AI generat de ChatGPT/DALL-E)

„Dacă acest plot nu arată a film de Crăciun Hallmark, atunci niciun altul nu arată!”, comentează Morrison.

În versiunea mai detaliată, protagonista noastră, Lizzy Walker, vizitează micul oraș Willow Ridge chiar înainte de Crăciun pentru a supraveghea construcția unui nou complex comercial. Ea trebuie să evalueze viabilitatea unui vechi și apreciat carusel care a făcut parte din viața orașului timp de zeci de ani. Acolo îl întâlnește pe Jack Carter, descris ca fiind un fermecător restaurator de caruseluri, pasionat de tradiție și disprețuitor față de lanțurile corporatiste. Bunicul său a construit caruselul, iar singurul său scop este conservarea acestuia.

Deși, la început, Lizzy și Jack se contrazic, în cele din urmă el o farmecă și ea se îndrăgostește, atât de Jack, cât și de carusel. După cum spune ChatGPT: „Printr-o serie de evenimente festive, momente de suflet și magia caruselului, Lizzy și Jack ajung să se îndrăgostească unul de celălalt”...

Apoi, conform scenariului creat de AI, Lizzy este lăsată să decidă între viața de lux pentru care a muncit atât de mult și comunitatea și dragostea pe care le-a găsit în Willow Ridge. Ea alege dragostea...

„Toate aceste informații se aflau în primul răspuns la acea simplă solicitare inițială. Am putut apoi să aprofundez povestea, să creez un scenariu pentru un trailer și să generez o imagine de poster”, mai relatează Morisson.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells