Cum a slăbit Matthew McConaughey 21 de kilograme pentru Dallas Buyers Club

de Cristina Grigore în 21 Ian 2014
Pierderea unui număr atât de mare de kilograme a fost ”una dintre cele mai mari provocări” din viața actorului

Rolul din Dallas Buyers Club a fost unul dificil pentru Matthew McConaughey, un actor cunoscut până acum câțiva ani doar pentru comediile romantice în care își expunea „pătrățelele” de pe abdomen. McConaughey pare că și-a reinventat cariera prin roluri dramatice, precum cel ce i-a adus recent un premiu SAG (Screen Actors Guild), un Glob de Aur, dar și o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Partea dificilă a transformării în Ron Woodrof, pacientul bolnav de SIDA care nu s-a mulțumit cu limitările sistemului medical, a venit încă de dinaintea începerii filmărilor, când a trebuit să slăbească nu mai puțin de 20 de kg pentru a fi cât mai credibil... McConaughey a povestit - pe covorul roșu al galei premiilor Asociației Actorilor Americani - cum a reușit să slăbească atât de mult într-un timp destul de scurt. ,,Am descoperit budinca de tapioca și am dat apoi de cea mai mică linguriță de zahăr într-un magazin de antichități din New Orleans. Am mâncat apoi cu ea, pentru a lungi momentul mesei”, a explicat actorul. ,,Era minunat dimineața când scriam de la ora 4 la ora 6, alături de budinca mea de tapioca. Puteam lungi masa și o oră”, a mai adăugat el.

McConaughey a mărturisit că a pierde din greutate pentru Dallas Buyers Club a fost una dintre marile provocări ale vieții sale. ,,A fost o treabă grea, nu am să mint. Regimul a fost de-a dreptul dur. Pierdeam în jur de 3 kg pe săptămână. Începeam cu o Cola dietetică, cu o omletă din două albușuri și o bucată de pui și apoi, din nou, o Cola dietetică. A fost greu de tot. Ajunsesem la 64 de kg și eram mereu înfometat, iritabil. Corpul meu semăna cu cel al unui pui de pasăre, cu gura mereu deschisă, plângând: ,Dă-mi să mănânc, dă-mi să mănânc’, până când acesta realizează că mama lui nu o să vină să îi aducă mâncare. E dificil”, a mai povestit actorul.

Exploreaza subiecte similare:

Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alexandru_popescu_emilian pe 21 ianuarie 2014 14:37
Merita pe deplin oscaru ..a facut un rol memorabil...nu vad altu sa`i fure oscaru anu asta ...
anju pe 21 ianuarie 2014 21:30
se pare ca toate filmele nominalizate la oscar au rulat sau o sa ruleze si in cinematografele de la noi cu exceptia Dallas.de ce?
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 12:56
Ar trebui premiat, ce sa mai... Pentru acest rol a facut niste sacrificii...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells