Concurs predicţii Oscar 2015 și indicii asupra palmaresului

de Gloria Sauciuc în 19 Feb 2015
50 de premii sunt puse în joc de către Empire Film, inclusiv filme nominalizate anul trecut la Oscar. Stop vot: 22 februarie, la miezul nopţii

Ca în fiecare an, Cinemagia vă invită la un concurs de predicţii Oscar, propunându-vă să votaţi la cele 24 de categorii. Vom spune stop predicţii pe 22 februarie, la miezul nopţii. Concursul se desfăşoară exclusiv pe forum. 50 de DVD-uri sunt oferite câștigătorilor de către Empire Film. Iată ce filme de Oscar puteți câștiga la concurs: Dallas Buyers Club, Django: Unchained, American Hustle, Blue Jasmine, Lawrence Of Arabia, As Good As It Gets, Glory, Guess Who’s Comming To Dinner, Kramer Vs Kramer, Bridge On The River Kwai.

De la începutul anului am publicat o serie de articole dedicate acestei ediţii a Premiilor Academiei Americane de Film, şi o serie de predicţii intermediare. Va lua Boyhood sau Birdman premiul Oscar pentru Cel mai bun film?

Pe 23 februarie dimineaţa ne vom da seama dacă membrii Academiei au preferat o găselniţă narativă ce urmărește personajele pe parcursul a 12 ani, sau Birdman - „cel mai vibrant, mai original, sensibil, viu şi imprevizibil film dintre nominalizați”...

Pe 23 februarie dimineaţa ne vom da seama dacă membrii Academiei au preferat o găselniţă narativă ce urmărește personajele pe parcursul a 12 ani, sau Birdman - „cel mai vibrant, mai original, sensibil, viu şi imprevizibil film dintre nominalizați”, după cum scrie publicația The Hollywood Reporter. Birdman are un avans în clasamentele experților în predicții Oscar, citați de website-ul goldderby.com.

Birdman este și după noi cel mai bun dintr-un grup reuşit de opt nominalizaţi. Există o senzaţie distinctă de film independent pentru competitorii din anul acesta, iar dacă pentru American Sniper publicul american are cel mai mare apetit, totuşi Birdman rămâne cel mai bun film, din punctul nostru de vedere.

Cât privește Oscarul pentru Cel mai bun regizor, Richard Linklater are cele mai mari șanse. Câştigătorii DGA (Directors Guild Award) - anul acesta DGA a fost decernat lui Birdman al lui Alejandro G. Inarritu - au luat Oscarul de 66 de ani încoace, cu numai şapte excepţii. Totuşi, de data aceasta, regizorii alcătuiesc numai 6% din membrii Academiei Americane de Film. Însă chiar şi cei care nu îndrăgesc filmul Boyhood apreciază viziunea extraordinară şi angajamentul pe 12 ani pe care regizorul l-a dus la capăt cu bine.

Jucând rolul unui personaj real care a reuşit în pofida unui handicap fizic, Eddie Redmayne (Teoria întregului) a urmat traseul mai multor câştigători anteriori ai Oscarului. Totuşi, Redmayne are de înfruntat o concurenţă dură, mai ales din partea lui Michael Keaton, dar totuşi nimeni nu a mai avut parte de o campanie atât de favorabilăne ca Redmay. În plus, el a câştigat aproape toate premiile premergătoare Oscarului - inclusiv Globurile de Aur şi premiile BAFTA, ca şi premiile SAG (care au anticipat corect Oscarul în fiecare dintre ultimii zece ani), având parte şi de o susţinere sonoră din partea protagonistului real, Stephen Hawking.

Cât privește Categoria „Scenariu adaptat”, experții în predicții Oscar citați de GoldDerby pariază pe The Imitation Game (cu 18 voturi), urmat de Whiplash, cu 10. The Hollywood Reporter scrie că va câștiga Whiplash. Totuși, WGA (Writers Guil Award/Premiul breslei scenariștilor) şi USC Scripter au mers la The Imitation Game, iar premiul BAFTA a mers la The Theory of Everything...

La scenariu original lucrurile par mult mai clare, toată lumea pariind pe The Grand Budapest Hotel. Foxcatcher şi Nightcrawler au un subiect prea întunecat pentru a putea câştiga a această categorie, în timp ce Boyhood pare mai degrabă o improvizaţie şi mai puţin un scenariu, lăsând în cursa pe câştigătorul Globurilor de Aur, Birdman, şi pe câştigătorul BAFTA, The Grand Budapest Hotel. Cel din urmă are particularităţile de care are nevoie un câştigător în această categorie, sunt de părere editorii publicației THR.

Ne oprim aici cu ceea ce poate fi o sumă de indicii pentru concursul de predicţii. Pentru a intra în concurs este necesar să fiţi înscrişi pe forum şi să postaţi predicţiile la cele 24 de categorii ale premiilor. Orice editare ulterioară a predicțiilor scoate din concurs participanții, ca și postarea de pe mai multe conturi. Concursul se desfăşoară AICI.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 20 februarie 2015 14:38
Eu sper ca va castiga Boyhood pentru cel mai bun film ;) , imi place foarte mult ideea si personajele iar ca actor principal sper ca va fi Eddie Redmayne...
Bayard pe 22 februarie 2015 12:39
Mda, cam tarziu am vazut concursul asta... credeam ca ati renuntat anul asta.
victor_neo75 pe 22 februarie 2015 23:05
Nu prea sunt de acord cu tragerea la sorti pt aflarea castigatorilor, mai ales daca alti useri au dat copy paste dupa cineva care cunoaste mai bine alegerile Academiei Americane de Film. Ar trebui sa fie cum a fost anul trecut, castigatorul (daca sunt mai multi) sa fie ales in ordinea postarii pe Forum (recunosc e si chestie de cum ai timpul liber (vinerea asta puteam foarte bine sa lucrez pana la ora 21:00) si de noroc). Am fost primul care a postat la concurs! Pana am verificat pe alte 2-3 site-uri pronosticurile, plus ca am contribuit cu propria mea intuitie mi-a luat aproximativ 30 de minute sa postez optiunile mele. La 6:30 maine dimineata (luni 23 februarie) aflu si daca am intuit corect macar 22 din cele 24 de categorii.

Ca recomandare pt la anul, puteti sa organizati concursul doar in weekend-ul premergator decernarii Oscarurilor (sambata si duminica). Ar fi aproximativ 40 de ore de postari de sambata dimineata pana duminica noaptea la ora 24.

victor_neo75 pe 22 februarie 2015 23:07
Ca o completare, am zis de sambata si duminica pentru ca in principiu 75-80% din cinefili si nu numai au liber in weekend! :P

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells