Comediile de iunie de la TV5MONDE

de Cinemagia în 8 Iun 2023
Program de luna iunie, la TV5MONDE: comedii cu Brigitte Bardot, Annie Girardot sau Daniel Auteuil

Les novices: joi, 8 iunie, ora 22.00

Regia: Guy Casaril, Claude Chabrol

Agnes, o călugăriță escapistă (Brigitte Bardot) și Mona Lisa (Annie Girardot), o prostituată plină de viață, leagă o stranie prietenie în jurul unei ambulanțe, pe care o transformă într-un bordel mobil, cu sirenă și girofar.

Cele două actrițe, Bardot și Girardot, care erau prietene și în viețile lor private, sunt aici distribuite împotriva tipologiei lor obișnuite, mai ales în ceea ce o privește pe Bardot, care interpretează o femeie ingenuă. Această comedie co-regizată de Claude Chabrol a fost și unul dintre ultimele filme ale lui Brigitte Bardot.

Elle cause plus, elle flingue: joi, 15 iunie, ora 22:00

Regia: Michel Audiard

Într-un ghetou parizian trăiesc tot felul de personaje. Însă cel mai scandalos dintre toate e o femeie pe nume Rosemonde du Bois de la Faisanderie (Annie Girardot). Supranumită Prințesa, această femeie obișnuiește să ucidă intrușii din ghetou și să îi pună într-o mașinărie specială, care funcționează pe ritm de samba. Resturile le vinde bisericii, pe post de artefacte. Poliția încearcă să o prindă, dar mai întâi trebuie să îi învingă farmecul. Doar un tânăr hipiot cu un aspect mesianic îi atrage atenția Prințesei ucigașe.

Această farsă marca Michel Audiard inspiră o libertate surprinzătoare. Scenaristul-regizor își dă frâu imaginației și explorează alături de actorii săi o nebunie suburbană ce frizează absurdul.

Dialogue avec mon jardinier: joi, 29 iunie, ora 22.00

Regia: Jean Becker

Obosit de tumultul parizian și aflat în pragul unui divorț, Dupinceau (Daniel Auteuil), un pictor de succes, decide să se retragă la țară, în casa copilăriei sale. Acolo, descoperă că are nevoie de cineva care să transforme sălbaticia din curte înapoi într-o grădină de legume. Cel la care apelează, Léo, zis Dujardin (Jean-Pierre Darroussin), se întâmplă să fie un vechi prieten de școală devenit grădinar. Cei doi ajung să cultive nu numai grădina, ci o legătură la fel de rodnică.

Exploreaza subiecte similare:

Les novices, Dialogue avec mon jardinier, Elle cause plus elle flingue, Michel Audiard, Guy Casaril, Claude Chabrol, Brigitte Bardot, Annie Girardot, Jean Becker, Daniel Auteuil, Jean-Pierre Darroussin

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells