Coborâm la prima, de Tedy Necula, proiecție specială, adaptată senzorial, la Happy Cinema

de Cinemagia în 24 Oct 2018
Acest eveniment face parte din proiectul „Filmele Olgăi”, constând în proiecţii de film adaptate senzorial pentru persoanele cu nevoi speciale

Duminică, 28 octombrie, de la ora 18:00, cinematograful Happy Cinema București și Asociația „Supereroi printre noi” vă invită la o proiecție specială a filmului Coborâm la prima, regizat de Tedy Necula. Filmul va rula în prezența regizorului și a actorilor Adrian Paduraru, Ela Ionescu și Tomas Otto Ghela, care fac parte din distribuție. La finalul proiecției va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, cu posibilitatea de a intra în dialog cu echipa. Acest eveniment face parte din proiectul "Filmele Olgăi", constând în proiecţii de film adaptate senzorial pentru persoanele cu nevoi speciale și prietenii lor, cu sau fară dizabilități.

Filmele Olgăi” au ajuns deja la ediția cu numărul 15, iar proiecțiile sunt ajustate pentru a crea o atmosferă prietenoasă şi incluzivă pentru toate persoanele cu dizabilităţi fizice și/sau neuro-cognitive şi însoţitorii lor. Astfel, sonorul filmelor are un nivel scăzut, luminile din sală nu se sting complet, există libertatea de mișcare în timpul proiecţiei, rulează trailere şi reclame înaintea filmului. Totodată, există locuri pentru scaunele rulante.

Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii, spune regizorul Tedy Necula.

Prețul unui bilet la această proiecție este de 11 lei.

Exploreaza subiecte similare:

Coborâm la prima, Tedy Necula, Adrian Păduraru, Ela Ionescu, Tomas Otto Ghela

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 24 octombrie 2018 19:21
Impresionant, dar totodata imbucurator faptul ca "Happy Cinema" se ocupa an de an, cu generozitate, de cei carora soarta nu a fost asa darnica cu ei, alocandu-le spectacole speciale si deosebit de interesante.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells