Ciocanul lovește în trailerul nerecomandat sub 15 ani al Don’t Breathe 2

de Marina Florea în 6 Aug 2021
Publicul va trebui să decidă din nou în legătură cu ceea ce simte față de Norman şi de ceea ce a făcut

Filmul Don’t Breathe din 2016 a fost un horror reușit, pornind de la premisa unei spargeri de locuință. Filmul a strâns 150 de milioane de dolari la box-office-ul global, așa că Stephen Lang se întoarce în rolul nevăzătorului, numai că de data asta personajul său - veteranul orb cândva sinistru - devine mai degrabă eroul pozitiv care pleacă într-o misiune de salvare a unei fetițe răpite precum în Man on Fire, scrie flickeringmyth.com. Filmul se lansează la noi pe 13 august, iar noul trailer - nerecomandat sub 15 ani - arată din nou de ce este în stare personajul central.

Sequel-ul este plasat în anii care urmează primului film - Norman Nordstrom (Stephen Lang) trăiește în liniște. Acum, în Omul din întuneric 2, opt ani mai târziu, Nordstrom locuieşte cu Phoenix, care are vârsta de 11 ani; el a recreat familia care i-a fost furată.

Norman ascunde de ea trecutul său plin de păcate şi stilul său de educaţie este puternic protector – în mod ciudat s-a angajat s-o înveţe abilităţi de supravieţuire. Atunci când o nouă ameninţare apare la el acasă – cu oaspeţii nedoriţi venind în mod clar după Phoenix – monstrul din Norman se va dezlănţui din nou … de această dată, arătându-ne noi faţete ale lui.

„Am realizat că există ceva ce nu s-a făcut înainte, adică să iei răufăcătorul dintr-un film şi să-i spui povestea – să-l faci protagonistul continuării. Credem că a fost multă distracţie – să-i dăm omului o şansă, să-i explorăm în continuare viaţa şi caracterul, şi să spunem ce s-a întâmplat după primul film”, spune regizorul Rodo Sayagues

Este o şansă să explorezi personajul într-un fel pe care filmele nu-l oferă întotdeauna. „Am sondat profund în inima şi sufletul său, în psihicul său. Ce-l face unic pe acest om?”, spune Sayagues. „Audienţa cunoaşte abilităţile incredibile ale personajului şi moralitatea sa periculoasă – dar relaţia cu fiica sa ne va arăta altceva. Este foarte rigid cu Phoenix – impunându-i o rutină de pregătire militară – dar în mod clar are grijă de ea şi o iubeşte în mod autentic. Această micuţă este tot ce contează pentru el”.

În final, publicul va trebui să decidă din nou în legătură cu ceea ce simte în legătură cu Norman şi cu ceea ce a făcut. „Filmele în care ştii cine sunt eroii, cine sunt ticăloşii – nu au nicio intrigă”, spune Fede Alvarez, creatorul personajelor. „Ştii cine va câştiga, cine merită să câştige, cine merită să moară. Dar lumea filmului Omul din întuneric este în nuanţe de gri şi chiar negru întunecat”.

Exploreaza subiecte similare:

Don't Breathe 2, Don't Breathe, Stephen Lang

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells