Cine sunt noii mutanţii din viitoarele filme X-Men?

de Gloria Sauciuc în 28 Mai 2015
Un nou film Fox cu X-Men, aflat în pregătire, va aduce pe ecran câteva feţe noi

Epoca X-Men pare să se fi încheiat, dar nu de tot, şi s-ar putea să mai existe câteva aventuri după X-Men: Apocalypse de la anul. Pentru că 20th Century Fox a hotărât să continue a aduce mutanţi pe ecran, angajându-l pe regizorul Josh Boone să lucreze la un film despre echipa cunoscută drept Noii Mutanţi, scrie EmpireOnline. Dacă faceţi parte din publicul care cunoaşte numai personajele care au ajuns deja pe marele ecran, poate vă întrebaţi cine sunt aceşti nou-veniţi şi de ce ne interesează ei.

De unde vin noii mutanţi?

Personajele lor iniţiale au fost create de către scenaristul Chris Claremont şi de către graficianul Bob McLeod pentru Marvel Graphic Novel 4 din 1982. Cu titlul Uncanny X-Men (X-Men supranaturali) fiind unul dintre cele mai mari succese ale companiei, redactorul-şef de pe atunci Jim Shooter i-a cerut lui Claremont şi scenaristei Louise Simonson să realizeze o continuare. Rezultatul a fost un grup de mutanţi adolescenţi, recrutaţi pentru Şcoala de tineri cu abilităţi speciale a profesorului Xavier, care trec prin aceleaşi aventuri ca şi personajele mai mature.

Cine sunt noii mutanţi?

Prima echipă o avea, mai întâi, pe Karma, de 19 ani, o tânără vietnameză cu puteri telepatice asupra corpurilor celorlalţi oameni, şi care era liderul iniţial al grupului. Apoi, Canonball, un băiat din Kentucky care devine aproape invulnerabil atunci când zboară prin aer. Mirage putea să creeze iluzii tridimensionale. Sunspot - alimentat,evident, de energia solară - avea o forţă excepţională. Iar Wolfsbane era o femeie-vârcolac din Scoţia.

Echipa are parte nu doar de provocările obişnuite a superputerilor lor, dar şi de problemele tipice adolescenţei. Iar autorii au reuşit ca aventurile lor să fie mai ieşite din comun faţă de cele obişnuite de X-Men, cu mai mult misticism şi întâmplări stranii în dimensiuni demonice, în viitor alternativ sau prin civilizaţii dispărute.

Pe măsură ce serialul a avansat, a luat şi un ton mai sobru, odată cu moartea câtorva membri şi cu noi recruţi apăruţi în locurile libere: Cypher - un expert în calculatoare care putea învăţa orice limbă, Magma - parte dintr-o societate romană secretă de pe Amazon, care avea puterea de a controla fluxul de lavă, Magik - sora lui Colossus, unul dintre membrii X-Men, care putea crea discuri de teleportare între oricare două puncte ale Pământului, şi Warlock - un mutant extraterestru tehno-hibrid. Aceste personaje au avut o evoluţie plină de succes în benzile desenate din 1983 şi până în 1991, atunci când seriile lor iniţiale au fost anulate şi înlocuite de X-Force.

Regizorul Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) a fost cooptat în 2013 pentru a lucra pe un film X-Force. Echipa X-Force a fost atunci recreată de către Rob Liefeld, reapărând tot în paginile revistei New Mutants, numărul 100 din 1991, ca un amestec de membri vechi şi de personaje noi.

Deci, când se întorc Noii Mutanţi?

S-au întors deja! Cea de-a doua versiune a debutat în seria de comics în 2003, constând într-un amestec de Noi mutanţi şi de vechi favoriţi printre care Karma, Magma şi Wolfsbane, plasaţi tot în institutul profesorului Xavier. Câteva feţe noi sunt totuşi Elixir, care poate manipula corpurile altora pentru a ajuta sau a face rău, Icarus, care are aripi roşii şi puteri vindecătoare, Prodigy, care poate prelua cunoştinţele şi abilităţile celor din jur, şi Wind Dancer, care poate manipula... fireşte, vântul. Chiar dacă talentul ei de dansatoare rămâne discutabil.

Cea de-a doua generaţie s-a luptat mai mult cu ei înşişi decât cu duşmanii faţă de prima serie, însă avea de-a face totuşi cu Hellionii (conduşi de către Emma Frost, X-Men:First Class), şi de obişnuitul villain Stryker (vă mai amintiţi poate de el din filme precum X2, X-Men Origins: Wolverine şi Days of Future Past, unde a fost jucat, cu intermitenţe, de Brian Cox, Danny Huston şi Josh Helman).

Odată cu mai 2009 a apărut şi cea de-a treia echipă, cu membrii iniţiali: Canonball, Karma, Magik şi Magma, printre alţii. De data asta ei au un faţă un avertisment din partea viitorului cu care se vor lupta - o idee un pic cam obosită. După o bătălie cu uriaşul Legion, cel mare şi rău, vor fi puşi de către Cyclops să rezolve problemele nefinalizate ale X-Men, lucru un pic nedrept şi care aruncă asupra acestora din urmă o lumină cam proastă.

Unde îi vom vedea pe noii mutanţi?

Cu ambiţiile tot mai mari ale studiourilor Fox vizavi de eroii Marvel, studioul va face toate eforturile să obţină cât mai mult de la acest spin-off, poate chiar mai multe filme, mai ales că experienţa lui Bryan Singer cu universul mutant se va încheia, probabil, odată cu filmul Apocalypse.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 29 mai 2015 18:59
Auzisem că vor să facă şi X-Force, dar nu ştiam cine sunt.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells