Cine este eroul negativ în Doctor Strange in the Multiverse of Madness?

de Marina Florea în 14 Iun 2021
Shuma-Gorath a preluat sute de dimensiuni de-a lungul vieții lui care se trage din vechime

După ce a petrecut peste cinci decenii pe paginile Marvel Comics, Vrăjitorul suprem însuși, Doctor Strange, a ajuns în Universul Cinematografic, în 2016. În primul film care i-a fost dedicat, Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) a evoluat de la postura unui neurochirurg de succes, dar arogant, până la aceea de păzitor al Pietrei Timpului și a Sanctum Sanctorum - învingând, pe drum, și pe eroii negativi Dormammu și pe Kaecilius (Mads Mikkelsen).

Doctor Strange in the Multiverse of Madness se pregătește să fie o poveste tumultoasă marca MCU, care vine după WandaVision de la Disney, ce o adaugă pe Scarlet Witch - personajul lui Elizabeth Olsen - și care se va derula în jurul încheierii lui Spider-Man: No Way Home din decembrie 2021. Nu e nevoie să mai spunem, un nou erou negativ va apărea la orizont, unul care îi va da lui Strange o opoziție pe cinste, și cine anume va fi acesta urmează să aflăm: câteva zvonuri ies la lumină, scrie publicația Looper.

În anii de la apariția sa ca personaj, teribilul medic și-a făcut simțită prezența în universul MCU, apărând în mai multe filme din seria Avengers dar și în blockbusterul din 2017 al lui Taika Waititi, Thor: Ragnarok.

Dacă ne luăm după benzile desenate, primejdiosul erou negativ Shuma-Gorath va fi probabil maleficul personaj din sequel-ul lui Doctor Strange. Iată câteva lucruri despre acest monstru interdimensional:

Simplu spus, Shuma-Gorath este definiția horror-ului în sine.

Adesea este descris drept o masă amestecată de tentacule, cu un singur ochi mare în centrul „corpului”, fiind echipat cu o gamă întreagă de puteri, inclusiv controlul minții și impulsuri de energie. Atât imaginea cât și puterile lui vin din faptul că este unul dintre Cei vechi - o rasă aproape omnipotentă de ființe care vin de dinainte de crearea Pământului și, uneori, dinainte de crearea Universului.

Cu o foame nestăvilită de putere și control asupra tuturor celor care locuiesc cosmosul, Shuma-Gorath a preluat sute de dimensiuni de-a lungul vieții lui care se trage din vechime. Totuși, tentativele sale de a controla tărâmul pământesc nu au mers cum își dorea, prima lui izgonire având loc în anul 1 000 000 î. Chr. Vrăjitorul călător în timp Sise-Neg a reușit să izgonească monstrul, însă acesta și-a găsit drumul înapoi către tărâmul râvnit.

Peste alte mii de ani, Shuma-Gorath a revenit și s-a impus ca o zeitate criminală în fața locuitorilor Pământului.

Prima întâlnire notabilă cu Doctor Strange din benzile desenate a surprins monstrul vechi de eoni invadând mintea Celui din vechime, astfel obligându-l pe Strange să își ucidă mentorul pentru a nu-l lăsa pe Shuma-Gorath să pună piciorul din nou pe Pământ. Vrăjitorul Suprem a câștigat atunci, dar era numai o părticică din războaiele pe care urma să le poarte cu acea amenințare cosmică.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Doctor Strange

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells