Charlie Cox, noul Daredevil

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2014
Britanicul din Stardust are o nouă şansă la celebritate

Dacă ne întrebi pe noi ce fantasy ne-a făcut cea mai plăcută surpriză în ultimul deceniu, probabil că am spune Stardust. Filmul lui Matthew Vaughn inspirat de cartea lui Neil Gaiman are tot ce-i trebuie pentru a fi urmărit de întreaga familie, între prietene, între prieteni sau chiar la o întâlnire, convingând cu melanjul său excelent de acţiune, imprevizibil, staruri şi umor.

Ne referim la el şi pentru că Stardust ar fi trebuit să-l transforme într-o celebritate mondială pe Charlie Cox, actorul născut în Londra în 1982 şi interpret al personajului principal, Tristan, care porneşte în căutarea unei stele căzute din cer (Claire Danes) pentru a impresiona o... consăteancă frivolă (Sienna Miller). Deşi nu a întrerupt legătura cu marele ecran, Cox a avut ghinion sau nu a profitat de ocazie pentru a deveni cunoscut pe plan mondial. Dar asta doar până acum, căci iată o nouă şansă la orizont cu Daredevil, noul serial realizat de Marvel în colaborare cu Netflix.

După ce a dat lovitura cu seriale precum Orange Is the New Black (a început sezonul doi, foarte bine primit) sau House of Cards, Netflix se înscrie în plutonul de producători TV cooptaţi în universul Marvel cu serialul inspirat de supereroul orb de la a cărui "naştere" publicistică se împlinesc anul acesta 50 de ani. Fără ca numele lui Charlie Cox să fie primul care să apară pe buzele producătorilor (cum a fost cazul Maleficent şi Angelina Jolie), britanicul este alegerea perfectă pentru rol.

Chiar dacă până acum câţiva ani părea mai potrivit pentru comedii romatice şi filme cu adolescenţi, o dată cu împlinirea vârstei de 30 de ani Cox a arătat că este excelent şi în roluri mai intense, precum cel din hitul HBO Boardwalk Empire unde îl interpretează pe voluntarul IRA Owen Sleater. Violenţa necesară pentru interpretarea acestui rol ne face să credem că Charlie Cox este cât se poate de potrivit pentru Daredevil şi confruntările sale cu unii dintre cei mai periculoşi antagonişti din universul Marvel.

Cu începere de anul viitor îl vom vedea pe avocatul orb Matt Murdock devenind Daredevil pentru a lupta împotriva răufăcătorilor din cartierele mai puţin strălucitoare ale Manahattan-ului. Interpretat de Ben Affleck într-o ecranizare nu foarte bine primită din 2003, personajul va beneficia de carisma şi inteligenţa lui Charlie Cox, potrivit atât pentru latura violentă a lui Daredevil, cât şi pentru cea paşnică a "celui fără teamă".

Netflix a dat undă verde pentru un prim sezon de 13 episoade şi va anunţa în curând data premierei.

În galerie, câteva fotografii sugestive pentru cariera şi versatilitatea lui Charlie Cox.

Exploreaza subiecte similare:

Charlie Cox, Stardust, Orange Is the New Black, House of Cards

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 17 iunie 2014 11:29
Chiar daca o sa aiba succes mare cu Daredevil, asta nu-i garanteaza o cariera in filme... tranzitia de la TV la cinema se face foarte greu
cristi23 pe 17 iunie 2014 11:56
sa speram ca se va descurca.........iar serialul va fi bun...
xerses pe 18 iunie 2014 23:25
Cu siguranta, il voi urmari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells