Cele mai bune trilogii

de Ştefan Dobroiu în 16 Mai 2013
Sugestii de proiecţii maraton pentru weekendurile ploioase!

După două săptămâni şi jumătate de prezenţă pe marile noastre ecrane, Iron Man 3 are aproape 160.000 de spectatori, iar asta ne-a făcut să ne gândim la cele mai apreciate şi populare trilogii RECENTE. De ce nu am avea în vedere titlurile de mai jos pentru un weekend cu vreme mohorâtă, în care nu avem altceva mai bun de făcut decât să petrecem timpul în faţa televizorului sau a calculatorului?

Am încercat ca titlurile să facă parte din mai multe genuri, unul dintre ele fiind potrivit până şi pentru cei mai mici membri ai familiei!

Stăpânul inelelor
Este o idee bună pentru toamnă. Nu doar din cauza ploilor, ci pentru că în decembrie vine pe ecrane The Hobbit: The Desolation of Smaug. Ca să ne pregătim pentru noile aventuri ale lui Bilbo, le putem resavura pe cele ale lui Frodo (Elijah Wood). Motive în plus ar fi Orlando Bloom şi al său Legolas, care se întoarce în "dezolarea lui Smaug", dar şi observarea diferenţelor de ton dintre sumbra trilogie ale cărei peripeţii s-au aflat încontinuu sub ameninţarea acţiunilor cumplitului Sauron şi noile păţanii ale lui Bilbo, explorate mai lejer de Peter Jackson. Reamintim că Stăpânul inelelelor: Întoarcerea regelui nu doar că a depăşit 1,1 miliarde de dolari încasări, dar este şi unul dintre cele doar trei filme care au reuşit să câştige 11 premii Oscar.

Matrix
Trecem de la fantasy la SF cu cele trei filme Matrix, care au ridicat extrem de sus ştacheta efectelor speciale şi care reuşeau, cu ajutorul fraţilor Wachowski, să ne ridice ciudate semne de întrebare: oare şi noi zacem într-o cuvă, conectaţi la o reţea electrică, alimentând cu energia emoţiilor noastre cine ştie ce rasă extraterestră? După un debut extrem de apreciat cu primul film, seria a scăzut în calitate, dar continuările rămân cât se poate de vizionabile, deşi haotice şi cam lipsite de direcţie. Plus că efectele speciale nu par deloc datate, ba chiar dau în continuare lecţii unor producţii mult mai noi şi cu bugete mult mai mari.

Toy Story
Petrecere în pijamale cu Toy Story? De ce nu? Cu cât mai multe generaţii în pijamale, cu atât mai bine! Seria Toy Story a încântat sute de milioane de oameni, de la naşterea ei acum aproape două decenii, în zorii animaţiei realizate cu ajutorul computerului, ajungând ca Toy Story 3 să devină unul dintre cele mai lăudate şi populare (prima animaţie ce a depăşit un miliard de dolari încasări) finaluri de trilogie din toate timpurile. Ne vom reîntâlni cu simpaticii Woody (Tom Hanks) şi Buzz (Tim Allen) în Toy Story of Terror, un scurtmetraj realizat de Pixar special pentru postul de televiziune ABC. Lansarea e programată pentru luna octombrie.

The Dark Knight
Pot să spună fanii Marvel ce vor, dar The Dark Knight rămâne, cel puţin în viziunea autorului acestor rânduri, cel mai bun film cu supereroi realizat până acum. El ridică Batman Begins şi The Dark Knight Rises, prin urmare trilogia lui Christopher Nolan are tot dreptul să se înscrie în seria celor mai bune trilogii realizate recent. Sperăm ca Man of Steel, aşteptat în curând pe marile ecrane, să fie un concurent de nădejde pentru The Dark Knight, mai ales că resuscitarea lui Superman s-a executat sub atenta supraveghere a lui Nolan.

Jason Bourne
Trecem la acţiune pură cu Matt Damon. El şi regizorul Paul Greengrass, care a semnat ultimele două părţi ale trilogiei, sunt răspunzători pentru succesul filmelor lăudate pentru realismul lor, secvenţele de acţiune extrem de bine puse la punct şi evoluţia personajului, de la prima întâlnire cu el plutind în largul Mediteranei fără nicio amintire despre viaţa sa anterioare, dar cu un extraordinar set de aptitudini numai bune pentru eliminat bad guys. Trilogia a avut parte de o continuare forţată cu The Bourne Legacy, cu Jeremy Renner în rolul principal, dar aceasta nu s-a apropiat de eficienţa financiară a părţilor anterioare.

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, The Matrix, The Dark Knight, The Lord of the Rings: The Return of the King, Toy Story 3

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 16 mai 2013 10:15
As mai recomanda trilogiile Back to the future, Millenium, Godfather, Indiana Jones din anii 80......
IonutCR1 pe 16 mai 2013 12:00
La trilogii recente se refera...
wildinthecountry pe 16 mai 2013 12:43
da..doar acum am vazut..eu nu prea citesc tot caci nu am rabdare fiind plictisitoare unele articole.....
aavramescu23 pe 16 mai 2013 11:07
Jurrasic Park. Sunt multe...
lorelei34 pe 16 mai 2013 11:17
Sper ca va dati seama ce inseamna o trilogie,nu? Aviz atat autorului, cat si comentatorilor. Pt. autor : ati dat exemple dintre cele mai slabe filme, in loc sa amintiti clasicii, dupa cum bine a zis cineva: Godfather. Batman nu este trilogie din moment ce sunt mai mult de trei filme. La fel si Bourne ( acesta este al 4-lea film). La fel si Indiana Jones. Millenium ( daca ne referim la acelasi film) a fost serial cu 3 sezoane.
Dintre trilogiile clasice as aminti si Star Wars.... desi deja si acesta nu mai este trilogie, ca urmare a numeroaselor continuari.

Maryanf25 pe 16 mai 2013 12:12
Cum s-a precizat in articol era vorba de trilogii recente. Batman e triloge, articolul referindu-se la cea a lui Nolan. Tu pui toate filmele cu Batman, inclusiv animatiile in aceiasi oala, si e normal ca nu-ti mai iese trilogie. La fel si la Bourne s-a precizat ca ultimul a fost o continuare fortata. Daca citesti doar titlurile e normal sa ai obiectii.
cosmin_kedii pe 16 mai 2013 11:53
The Godfather locul 1 , Alien,Back to the Future, ect
anhel pe 16 mai 2013 13:22
x-men, twilight, resident evil, death race cele mai tari...
SlimShady pe 16 mai 2013 15:52
=))) chiar ca sunt cele mai bune =)))
deco20 pe 16 septembrie 2013 05:44
si piratii din caraibe ? e cam inghesuiala cu trilogiile astea (eu consider ca partea a 4-a nu are treaba cu primele 3 filme)
legolas05 pe 16 mai 2013 13:33
In primul rana articolul se refera la trilogii recente si in al 2-lea Batman regizat de Nolan este tot o trilogie,nu se pun celelalte filme cu Batman.Mie cel mai mult imi place LOTR,apoi Batman,Matrix,Jason Bourne
Ovidiu239 pe 16 mai 2013 15:09
Lipseste The Godfather care e cea mai tare si ar merita primul loc, apoi in opinia mea, pe locul secund ar fi Lord of the Rings, iar pe 3: The Dark Knight.
VIBERS pe 9 iulie 2013 23:11
Trilogii recente.
Katalyn89 pe 16 mai 2013 16:27
Titul asta cu "Cele mai bune trilogii" e pus gresit, la ce vreti voi sa spune-ti ar fi trilogiile cu cele mai bune incasari in ultimii ani si atunci ar fi: Lord of the Rings, Iron Man, The Dark Knight.
Bayard pe 16 mai 2013 18:26
Toy Story mi s-a parut intotdeauna supraevaluata .... Iar pentru cei care nu sunt americani nici macar nu are valoare nostalgica, pt ca jucariile de-acolo, nu sunt si jucariile copilariei noastre.
dido pe 16 mai 2013 19:14
Subscriu!
Skynet.Zbenga pe 17 mai 2013 02:45
si eu
princeofpersia79 pe 16 mai 2013 18:40
ce v-o fi placut frate la Godfather de il laudati atat? Mai plictisitor film in viata mea n-am vazut.... a,a mai fost pe langa plictiseala si multa prostie,Jocurile Foamei,cel mai cretin film posibil... e posibil sa ajunga si asta trilogie... In rest numa de bine...
SlimShady pe 16 mai 2013 19:59
LOTR e mult mai plictisitor...
nicolas84 pe 17 mai 2013 09:08
Buey printisor eu chiar nu comentez gusturile si nici nu o sa vin sa iti spun ca numai inteligentii au inteles filmul. E adevarat pentru unii poate parea plictisitor, stiu ca si mie mi s-a parut plictisitor cand eram mai mic insa in momentul asta i-am inteles valoarea de mai mul;ti ani si si e lejer in top 3 all time in ceea ce ma priveste. Fiecauria ii place ce ii place...poate pur si simplu nu ai varsta necesara...just a thought.
dido pe 16 mai 2013 19:16
Bune sugestii dar sunt vazute si rasvazute...din pacate!Speram sa se iveasca altele...Orice articol de genul acesta e binevenit,ne sunt reamintite unele filme pe care poate le-am scapat!Dar nici intr-un caz acestea...;)
Theodor2011 pe 16 mai 2013 19:31
Lord Of The Rings CLAR, fara doar si poate
Theodor2011 pe 16 mai 2013 19:33
Urmata de trilogia lu' Nolan Batman (Batman Begins, The Dark Knight, si The Dark Knight Rises)
sica112 pe 16 mai 2013 19:45
UNDE ESTE TRILOGIA STAR WARS?
Crynick pe 17 mai 2013 01:07
ce filme proaste sunt LOTR...
Theodor2011 pe 17 mai 2013 06:59
Glumetule
nicolas84 pe 17 mai 2013 09:10
@ Theo - > Unora poate chiar li s-au parut plictisitoare ( mai ales primul). Ce sa ii faci nu pot avea toti oamenii aceleasi gusturi.
george1992 pe 17 mai 2013 01:18
toata lumea a uitat de Transformers...
nouatigaraelectronica pe 17 mai 2013 09:29
da, Transformers rules:)
Jaluzea pe 17 mai 2013 10:16
serios ? "The Dark Knight Pot să spună fanii Marvel ce vor, dar The Dark Knight rămâne, cel puţin în viziunea autorului acestor rânduri, cel mai bun film cu supereroi realizat până acum." marvel? MARVEL? sigur nu e DC Comics?
Jaluzea pe 17 mai 2013 10:18
my bad! citisem gresit. e scris corect
africanus pe 17 mai 2013 11:47
Batman, LOTR, intradevar au fost grozave, sunt filme ce vor ramane mereu in inimile cinefililor din intreaga lume, se vor incadra dintotdeauna la 100 de filme de vazut, oricat de multi carcotitori sunt si vor fi mereu aceste filme vor dainui peste toti si toate, probabil mai sunt si altele de amintit, dar nu are rost sa le reamintesc si eu ptr. ca au facut-o compatriotii mei de mai sus...
P.S. GUSTURILE nu se discuta, fiecare dintre noi e diferit si alege/spicuieste ce vrea din industria cinematografica, dar trebuie sa ne gandin intotdeauna si la cat efort s-a depus la producerea fiecarei capodopere; imaginatia, creativitatea, talentul si efortul sunt 4 puncte ce ar trebui analizate serios de fiecare data cand se fac comentarii fie ele bune sau rele, desconsiderarea din start fara o analiza daca nu profunda macar mai pe scurt dar totusi esentiala nu este facuta degeaba ne apucam sa comentam...

Theodoric pe 8 iunie 2013 22:00
LOTR e o supercapodopera.Seria The Dark Knight Rises sau Matrix,sau ce ziceti voi,sunt cu mult mai slabe decat acest film
alex_il_fenomeno pe 21 iunie 2013 20:03
Da, majoritatea sunt geniale, insa mai exista destule vechi de revazut.
body3DevinA pe 21 august 2013 14:50
Iron Man nu mi se pare o trilogie foarte reusita, inafara de incasari nu are ceva foarte special. In schimb The Dark Knight, The Lord of the Rings si Matrix sunt cateva dintre trilogiile recente care vor ramane in istoria cinematografiei, dar parerile sunt impartite.
deco20 pe 16 septembrie 2013 05:40
riddick,nu e tot o trilogie(tocmai s-a lansat partea 3) ? puteai sa adaugi si piratii din caraibe unde la fel,partea a 4-a e clar fortata si nu are nici o legatura cu primele 3 filme din serie...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells