Cele mai bune scurtmetraje de animație românești, la Anim’est Brașov 2017

de Cinemagia în 30 Iun 2017
Accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Anim’est Brașov 2017 este gratuit

A patra ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est - Brașov a început joi, 29 iunie, și continuă să coloreze agenda de weekend a brașovenilor cu cele mai îndrăgite filme de animație noi, concerte și evenimente speciale. Alături de producții internaționale premiate la festivaluri de profil de renume, selecția de filme proiectate la Brașov include și o selecție de filme de animație recente, realizate în România.

Un highlight al programului de animație românească este scurtmetrajul „Splendida moarte accident” / „The Blissful Accidental Death”, câștigător al premiului "Jean-Luc Xiberras" pentru debut la Annecy, anul acesta, în regia lui Sergiu Negulici, invitat special al ediției Anim’est Brașov 2017. Filmul va fi proiectat vineri, 30 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la 24.00, în deschiderea Creepy Animation Night – noaptea de scurtmetraje animate horror și bizare, destinate celor peste 18 ani. Publicul va avea ocazia să revadă scurtmetrajul duminică, 2 iulie, tot la Centrul Cultural Reduta, de la ora 16.00, în deschiderea calupului de scurtmetraje selectate în Competiția Românească de la Anim’est București 2016.

În fiecare an, scurtmetrajele proiectate la Anim’est în cadrul competiției naționale sunt dovada evoluției pozitive a industriei de animație autohtone, prin abordările tot mai inedite și prin tehnicile de animație folosite. Vor fi proiectate la Brașov toate cele 12 scurtmetraje înscrise în competiția națională a ultimei ediții din capitală, inclusiv animația câștigătoare -  Mom, Dad, I have to tell you something , realizată de Paul Mureșan, și scurtmetrajul premiat cu o mențiune specială Skateboarding is not a Crime, în regia lui Cristian Radu.

De asemenea, în deschiderea proiecției scurtmetrajelor românești, publicul prezent va avea ocazia să afle mai multe despre Animation Worksheep – platforma educațională a Anim’est, al cărei coordonator este Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului. Prezentarea despre Animation Worksheep este menită să familiarizeze publicul cu acest proiect ce a luat naștere în 2011, sprijinind principala misiune a asociației ESTE'N'EST, organizatoarea Anim’est, de a dezvolta industria filmului de animație autohton. E vorba despre un atelier intensiv de animație, în care tinerii animatori au la dispoziție toate toolurile necesare pentru a crea propriile animații, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei.

În continuarea programului de la Centrul Cultural Reduta, de la 18.00, publicul va fi invitat să vizioneze o retrospectivă a filmelor de animaţie semnate de Ion Truică, regizor de film de animație, grafician și scenograf, și unul dintre puținii maeștri ai animației românești.

Accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Anim’est Brașov 2017 este gratuit.

Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov și de Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri: Groupama, Centrul Cultural Reduta

Partenerii media ai evenimentului sunt: Cinemagia, NewsBv, Transilvania365, Zile și Nopți, ilovebrasov.ro, proanimatie.ro, robertcadar.ro, urban.ro.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells