Cele mai așteptate 10 filme din 2024 - datele de lansare

28 Dec 2023
Dune: Part Two este cel mai așteptat film din primăvară

Ca în fiecare an, cei pasionați de filme își fac din timp liste cu producții pe care nu doresc să le rateze. Și în 2024, situația este asemănătoare. Acesta este un an care se remarcă prin continuările unor filme de succes. Dune: Part Two este cel mai așteptat film din primăvară, în timp ce alte continuări despre care se discută intens sunt Furiosa: A Mad Max Saga, Deadpool 3, Gladiator 2 și Mufasa: The Lion King. Prezentarea acestor filme o găsești mai jos, alături de distribuție și alte detalii interesante.

Dune: Part Two - 1 martie

Prima parte a câștigat nu mai puțin de șase premii Oscar, astfel că este de înțeles de ce Dune: Part Two este unul dintre cele mai așteptate filme din 2024. Din fericire, lansarea va avea loc în primăvară, astfel că așteptarea nu este de durată. În partea a doua, Paul Atreides se va alia cu Chani și Fremen în căutarea răzbunării împotriva celor care i-au distrus familia. Bugetul filmului este estimat la 120 de milioane de euro, iar din distribuție fac parte Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin și Austin Brutler.

Civil War - 24 aprilie

Acest film de acțiune a fost regizat de Alex Garland și îi are în rolurile principale pe Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley și Cailee Spaeny. În Civil War este urmărită povestea unei familii care călătorește pe teritoriul SUA și încearcă să supraviețuiască într-un viitor război civil, în care guvernul se transformă într-o dictatură distopică.

Furiosa: A Mad Max Saga - 24 mai

Acest prequel ne-o prezintă pe Anya Taylor-Joy în rolul de tânără Furiosa. După ce este răpită de Dementus (interpretat de Chris Hemsworth), ea trebuie să lupte pentru viața ei și pentru libertate. Filmările au avut loc în Australia, astfel că este de așteptat să vedem și în acest film peisaje spectaculoase. Va fi interesant de văzut și cum se va descurca la box office, în condițiile în care va fi lansat în același timp cu animația Garfield, care are mulți fani.

Kingdom of the Planet of the Apes - 24 mai

Despre acest film se discută deja de ani buni, mai exact din 2019, de când Disney a cumpărat 20th Century Fox. Este un sequel după War for the Planet of the Apes (2017), iar în rolurile principale îi regăsim pe Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon și William H. Macy. Regia îi aparține lui Wes Ball. Din informațiile făcute publice, acțiunea se petrece cu 300 de ani după evenimentele din War for the Planet of the Apes.

Ballerina - 7 iunie

Ana de Armas intră în pielea lui Rooney, o balerină care caută răzbunare după ce familia i-a fost ucisă. Acesta este primul spin-off al francizei John Wick, iar filmul este așteptat cu mare interes. Pe lângă Ana de Armas, din distribuție mai fac parte Anjelica Huston, Gabriel Byrne, Lance Reddick, Catalina Sandino Moreno, Keanu Reeves și Norman Reedus.

Deadpool 3 - 26 iulie

Filmul ni-i prezintă pe Ryan Reynolds și Hugh Jackman care fac echipă pentru a învinge un dușman comun. Primul film Deadpool, lansat în 2016, a avut încasări de 782 de milioane de dolari, iar al doilea, apărut doi ani mai târziu, de 785 de milioane de dolari. Ambele au avut succes răsunător la box office, astfel că sunt așteptări mari și de la Deadpool 3, mai ales că seria are numeroși fani în întreaga lume. Filmele de acest gen fac de obicei încasări foarte bune.

Joker: Folie a Deux - 4 octombrie

Joker: Folie a Deux își merită cu prisosință locul pe lista cu cele mai așteptate filme din 2024. Joaquin Phoenix își păstrează rolul de Joker în sequelul producției din 2019. Lady Gaga va juca și în ea în partea a doua din Joker și o va interpreta pe Harley Quinn, în timp ce Zazie Beetz își păstrează rolul din prima producție. Filmul regizat de Todd Phillips are un buget anunțat de 150 de milioane de dolari. Filmările s-au încheiat în aprilie 2023, iar lansarea se va produce în luna octombrie.

Gladiator 2 - 22 noiembrie

Unul dintre cele mai așteptate filme din ultimele două decenii, despre a cărui continuare s-a discutat intens, va apărea, în sfârșit, în toamna anului viitor. Russell Crowe nu va fi prezent în această a doua parte în care acțiunea se va petrece în jurul personajului Lucius Verus, interpretat de Joaquin Phoenix. În rolurile principale îi vom vedea pe Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, Connie Nielsen și Derek Jacobi.
Gladiator este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie și a avut încasări de 503 milioane de euro, reușind să câștige 5 premii Oscar, 4 premii BAFTA și 2 Globuri de Aur. Succesul uriaș al filmului a determinat și apariția unor jocuri video. Gladius este un joc video tactic de rol dezvoltat și publicat de LucasArts în 2003 pentru GameCube, PlayStation 2 și Xbox, iar Gladiator Jackpot este un slot lansat de Playtech în 2012 și care are ca simboluri personajele principale din film. Jocul este disponibil la cazinouri online cu mize reale dar și sub formă de pacanele gratis.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim - 13 decembrie

Această animație regizată de Kenji Kamiyama vine să continue seria The Lord of the Rings. Acțiunea se petrece cu 261 de ani înaintea evenimentelor din filmul apărut în 2002, The Lord of the Rings: The Two Towers. În distribuția filmului care va apărea pe 13 decembrie îi găsim pe Brian Cox (Helm Hammerhand, regele din Rohan), Miranda Otto (Eowyn), Luke Pasqualino (Wulf) și Shaun Dooley (Freca). Inițial, lansarea era programată pentru luna aprilie, dar a fost amânată.

Mufasa: The Lion King - 20 decembrie
Cu câteva zile înaintea Crăciunului din 2024 va apărea Mufasa: The Lion King. Un alt film despre care se discută intens de ani buni. Va fi un live-action prequel regizat de Barry Jenkins, în care vocea lui Mufasa îi va aparține lui Aaron Pierre. Animația va urmări relația pe care Mufasa o va avea cu fratele mai mic Scar.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
jokeru28 pe 30 decembrie 2023 07:36
Doar de 2 filme sunt interesat: Ballerina si Gladiatorul 2. Restul nu sunt genul meu.
Phantom_sub pe 10 ianuarie 2024 22:05
Lista provizorie pentru 2024: Argylle, Dune 2, Kung Fu Panda 4, Mickey 17, Furiosa, Kingdom Of The Planet Of The Apes, Inside Out 2, A Quiet Place: Day One, Deadpool 3, Borderlands, Horizon: An American Saga, Alien ( poate - depinde de cât de horror e - nu prea îmi place genul horror de tipul acesta), Kraven The Hunter, Beetlejuice 2, Transformers One, Joker 2, The Amateur, Gladiator 2, Venom 3, Wicked Part 1, The Lord Of The Rings: The War of Rohirrim, Mufasa: The Lion King, Nosferatu, Godzilla X Kong: The New Empire.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells