Cel mai bun film al secolului XXI, alături de filme clasice, sâmbătă la TV

de Gloria Sauciuc în 28 Mar 2020
Ce moment mai bun decât acesta de criză, pentru a ni se aminti că „La vita è bella”?

Un film ne poate oferi inspirația de care avem nevoie pentru a ne mobiliza și a reuși. În aceste momente de criză sanitară mondială, o întoarcere spre micul ecran poate fi o cale de evadare dintr-un cotidian anxiogen și un mod de a ne crește moralul.

 Iată care sunt cele mai interesante producții programate pe micul ecran sâmbătă:

Paramount Channel difuzează sâmbătă, 28 martie, de la ora 15:15, clasicul Viața e frumoasă/La vita è bella (1997), de Roberto Benigni. Ce moment mai bun decât acesta de criză, pentru a ni se aminti că „La vita è bella”? Filmul spune o poveste minunată care arată până unde ar merge un tată ca să-și protejeze fiul de ororile și realitățile războiului. El își folosește dragostea și imaginația pentru a crea o lume plină de frumos și speranță, așa încât copilul lui să nu trăiască realitățile întunecate care se întâmplă în jurul lui.

Pe de altă parte, TV1000 difuzează sâmbătă, de la 16:25, Orele/The Hours (2002). Deciziile definitive sunt o parte esenţială din The Hours, una dintre cele mai bune ecranizări din toate timpurile, după romanul omonim premiat cu Pulitzer. Nicole Kidman a fost premiată cu Oscar pentru rolul Virginiei Woolf, care se luptă cu demonii interiori în timp ce scrie Doamna Dalloway, carte ce va schimba destinele unor alte personaje, în trei perioade de timp diferite. Din distribuţia extrem de lăudată fac parte și Meryl Streep, Julianne Moore, Toni Colette, Claire Danes, Ed Harris şi Miranda Richardson.

Cel mai bun film al secolului XXI, votat de cititorii și criticii de film ai publicației The Guardian se difuzează sâmbătă, 28 martie, de la ora 01:20, la HBO. There Will Be Blood, parabola tragică a lui Paul Thomas Anderson despre o societate dependentă de petrol şi de bani, alimentată de imaginea în prim plan a unui zelos Daniel Day-Lewis, a fost votată ca fiind cel mai bun film al secolului XXI. Filmul lui Paul Thomas Anderson analizează traiectoria dezumanizării, într-o foarte incitantă relație cu instituția religioasă, pe care avem șansa s-o urmărim sublimata interpretativ de un cuplu actoricesc fascinant: Daniel Day-Lewis și Paul Dano - arivistul și clericul. Non-eroicului protagonist Daniel Plainview, Daniel Day-Lewis îi va compune fascinant degenerarea, de la antreprenorul cald, tușant, charismatic, nedespărțit de (se crede) fiul său, pe calea ambițiilor în crescendo marcate de izbucniri violente tot mai dese, atât necontrolat-temperamentale, cât și ucigătoare cu sânge rece, până la bruta grobiană din memorabilă secvență finală a hărțuielii criminale pe culoarele de bowling.

În această sâmbătă, de la ora 21:00, AXN difuzează Țeapă în stil american (American Hustle), film cu zece nominalizări la Premiile Oscar, trei premii BAFTA și trei Globuri de Aur. Cu o distribuție care îi include pe Amy Adams, Christian Bale și Bradley Cooper, pelicula spune povestea unuia dintre cele mai spectaculoase scandaluri din anii ’70 în SUA. Irving Rosenfeld (Bale), alături de seducătoarea și parșiva sa parteneră Sydney Prosser (Adams) se vede nevoit să colaboreze cu Richie DiMaso (Cooper), un agent FBI cu idei cel puțin trăsnite. Trio-ul este împins în cele mai înalte cercuri ale puterii și ale Mafiei, care la început sunt fascinante, însă curând devin periculoase. Filmul regizat de David O. Russel (Joy, The Fighter, Silver Linings Playbook) a fost apreciat atât de critici, mai ales pentru scenariu și distribuție, cât și de spectatori.

Printre titlurile care pot fi urmărite în acest week-end la AXN se mai numără Evadarea (Breakout) cu Brendan Fraser; Oameni mari și fără minte 2 (Grown ups 2) cu Adam Sandler, Chris Rock, A venit sfârşitu'!/This Is The End, cu James Franco, Seth Rogen.

Exploreaza subiecte similare:

La Vita e bella, Nicole Kidman, Paul Thomas Anderson, There Will Be Blood, The Hours, Daniel Day-Lewis, American Hustle, Brendan Fraser, Grown Ups 2, This Is The End

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 29 martie 2020 01:28
La vita e bella e unul dintre putinele filme bune ale secolului 21, dar nu e nicidecum cel mai bun , iar dintre celelalte filme recomandate niciunul nu poate fi considerat clasic , clasice sunt filmele de exceptie americane de pana in 1970, si filmele excelente din celelalte tari pana in 1990

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells