Cel mai bine plătiţi actori din producţiile pentru televiziune

de Cristina Grigore în 21 Nov 2016
Printre ei se alfă protagoniştii lui Game of Thrones sau The Big Bang Theory, dar şi staruri precum Meryl Streep şi Robert De Niro

Tot mai multe staruri de cinema acceptă roluri în seriale pentru televiziune, iar odată cu ei se transferă spre micul ecran şi producţiile de buget mare, alături de remuneraţiile impresionante. Site-ul The Hollywood Reporter a publicat o analiză a acestui „trend” ce plasează actorii celebri de film în producţii ale HBO, Netflix  şi Amazon,  din care se evidenţiază şi sumele mari de bani pe care aceste companii sunt dispuse să le plătească numelor cu greutate. Astfel se justifică prezenţa lui Robert De Niro sau Meryl Streep în titluri noi pentru TV, dar şi longevitatea unor seriale de mare succes, ale căror vedete au fost motivate să-şi reia personajele şi datorită numărului mare de zerouri înscris în contract.

Cel mai bine plătit nume din TV în acest moment este Chris Rock, în al cărui cont vor intra câte 20 de milioane de dolari pentru fiecare din cele două spectacole de comedie realizate pentru Netflix. Peter Dinklage, Kit Harrington, Emillia Clarke, Lena Headey şi Nikolaj Coster-Waldau au semnat pentru 1,1 milioane de dolari pentru fiecare nou episod in Game of Thrones. Pe locul trei în top se află actorii principali din The Big Bang Theory, ajuns la cel de-al 10-lea sezon, plătiţi cu 1 milion de dolari pe episod.

Meryl Streep va primi 825.000 de dolari pentru fiecare episod al lui The Nix, o miniserie iniţiată de J.J. Abrams, adaptarea bestseller-ului imagiat de Nathan Hill, în vreme ce Robert De Niro va fi remunerat cu 750.000 de dolari pentru fiecare din cele 20 de episoade ale serialului-dramă despre Mafie, al lui David O. Russell, ce va fi difuzat de Amazon. Pe locurile şase şi şapte din top se află Norman Reedus şi Andrew Lincoln, plătiţi cu 650.000, respectiv 550.000 de dolari pentru fiecare nou episod din The Walking Dead.

Dwayne Johnson va primi 450.000 de dolari pentru Ballers, în vreme ce Jonah Hill şi Emma Stone au fost convinşi să apară în noua producţie Netflix, Manic, de cele 350.000 de dolari pe episod ce le vor reveni fiecăruia. Kiefer Sutherland, cu cele 300.000 de dolari pe care îi va primi pentru fiecare episod din Designated Suvivor (ABC), un salariu record pentru un prim sezon al unui serial difuzat de o reţea TV.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, The Big Bang Theory, Robert De Niro, Meryl Streep, Chris Rock, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Norman Reedus, Andrew Lincoln, The Walking Dead, Dwayne Johnson, Ballers, Jonah Hill, Emma Stone, Kiefer Sutherland

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells