Cate Blanchett, la 44 de ani

de Ştefan Dobroiu în 14 Mai 2013
Interpreta lui Galadriel pregăteşte super-proiecte pentru 2013 şi 2014

În ultimii ani am văzut-o mai rar pe Cate Blanchett pe marele ecran (doar patru filme din 2008 încoace), dar acest lucru se va schimba în următoarea perioadă. Blanchett, care azi împlineşte 44 de ani, are în pregătire proiecte foarte interesante cu mari şanse să fie aduse şi pe marile noastre ecrane.

Cel mai recent am văzut-o în Hobbitul: O călătorie neaşteptată şi va relua rolul frumoasei Galadriel şi în continuările The Hobbit: The Desolation of Smaug, aşteptat anul acesta în decembrie, şi The Hobbit: There and Back Again (decembrie 2014). Până atunci actriţa de origine australiană filmează la The Monuments Man, o nouă ocazie pentru George Clooney să dea lovitura la Oscaruri.

Filmul spune povestea unui grup de directori de muzeu, curatori şi istorici ai artelor care formează un grup internaţional, scopul lor fiind acela de a-l împiedica pe Hitler să distrugă capodopere ce-i păreau "necorespunzătoare" crezurilor celui de-Al Treilea Reich. Clooney regizează, scrie şi joacă rolul principal, iar în jurul lui şi-al lui Blanchett mai apar câteva nume mari, printre care Matt Damon, John Goodman, Bill Murray şi Jean Dujardin. Cate Blanchett o va interpreta pe Rose Valland, istoric de artă şi membră a Rezistenţei franceze. Noi punem The Monuments Men sus pe lista filmelor cu cele mai mari şanse la Oscarurile de la anul, iar data de lansare în SUA, 18 decembrie, arată că şi producătorii vor să păstreze proiectul cât mai proaspăt în memoria membrilor Academiei. În România filmul se lansează pe 31 ianuarie 2014.

Blanchett a terminat filmările şi la Lawless, noul proiect al lui Terrence Malick, pe afişul căruia va fi înconjurată de Ryan Gosling, Christian Bale, Natalie Portman, Michael Fassbender şi Rooney Mara. Ca de obicei, Malick este foarte secretos cu subiectele sale şi în acest moment nu se ştie despre Lawless decât că va arunca pe ecran două triunghiuri amoroase, atingând tema obsesiei şi trădării. Evenimentele au loc în mediul muzical din Austin, Texas. Aşa cum se întâmplă adesea cu filmele lui Malick, Lawless încă nu are un distribuitor internaţional, dar renumele regizorului va face ca drama să-şi facă loc în selecţia unui festival renumit. Probabil cel de la Veneţia, care anul trecut avea în selecţie filozoficul To the Wonder.

Cate Blanchett colaborează din nou cu regizorul la Knight of Cups, iarăşi înconjurată de o pleiadă de nume mari. Pe lângă aceiaşi Natalia Portman şi Cristian Bale, în film mai apar Antonio Banderas, Teresa Palmer, Wes Bentley şi Joel Kinnaman (următorul RoboCop). Temele filmului? Ispitele, celebritatea şi excesul, cu care trebuie să se confrunte protagonistul, Rick, interpretat de Bale.

Dacă a colaborat cu Malick, de ce nu ar colabora şi cu Woody Allen, cel mai nominalizat scenarist din istoria premiilor Oscar? Cate Blanchett joacă rolul principal în Blue Jasmine, un film despre al cărui subiect nu se ştiu multe, deşi premiera americană vine acum, în iulie. Conform unui comunicat Sony Pictures Classics, povestea are loc la New York şi urmăreşte tribulaţiile unei femei care-şi vede viaţa îndestulată din metropola americană distrusă de o criză. În România filmul vine la sfârşitul lunii august.

În sfârşit, Cate Blanchett se pregăteşte acum de filmările la Cenuşăreasa, o transpunere pe ecran a celebrului basm, cu Lily James în rolul titular şi Richard Madden (Robb Stark din serialul Urzeala tronurilor) în cel al lui Făt-Frumos. Blanchett va fi Lady Tremaine, mama vitregă a Cenuşăresei şi pricina multelor ei necazuri până la providenţiala reîntâlnire cu pantofiorul de cleştar. Kenneth Branagh regizează, iar scenariul este scris de Chris Weitz, omul din spatele ecranizării Busola de Aur, unul din fantasy-urile noastre favorite din ultimii ani.

Exploreaza subiecte similare:

Cate Blanchett, George Clooney, Terrence Malick, Woody Allen, The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hobbit: There and Back Again, The Monuments Men, Christian Bale, Natalie Portman, Antonio Banderas, Joel Kinnaman, Blue Jasmine, Richard Madden, Kenneth Branagh

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ylyutza pe 14 mai 2013 11:22
O actrita foarte buna,astept sa o vad in cat mai multe filme.
Ovidiu239 pe 14 mai 2013 13:20
La multi ani, buna actrita!
legolas05 pe 14 mai 2013 14:42
La multi ani !!! Sa continue tot asa,cel mai mult astept sa o vad in Cenusareasa,nu m-ar mira daca anul asta ar fi nominalizata la premiile Oscar.
cosmin_kedii pe 15 mai 2013 09:45
foarte frumoasa
Tyybi1 pe 21 mai 2013 19:39
O mare actrita.
alex_il_fenomeno pe 20 iunie 2013 19:41
Productii foarte mari, cand lucrezi cu oameni ca Peter Jackson sau Terrence Malick.
marian100 pe 7 iulie 2013 17:33
Alo
Nisa pentru a vedea profilul dvs. și am interesant să știi mai multe, e-mail meu este (maboumarian80@yahoo.com)
Dumnezeu să vă binecuvânteze
mulțumiri
MARIAN
....................................................................................................................................

hello
Nice to view your profile and am interesting to know you more,my email is(maboumarian80@yahoo.com)
may god bless you
Thanks
MARIAN

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells