Catch 22, produs de George Clooney, in premiera pe HBO GO

de Cinemagia în 17 Mai 2019
Catch-22 urmărește aventurile și peripețiile unui escadron american aflat în Italia, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Primele două episoade ale mini-seriei de șase părți Catch-22 au premiera pe 18 mai, pe platforma HBO GO, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Bazată pe romanul cu același nume al lui Joseph Heller, mini-seria îl are ca producător executiv pe George Clooney, premiat cu Oscar și cu Globul de Aur (Up in the Air/ Sus, în aer, The Ides of March/ Ziua trădătorilor), care interpretează și unul dintre rolurile principale.

Catch-22 urmărește aventurile și peripețiile unui escadron american aflat în Italia, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Eroul este Yossarian, un bombardier al cărui țel, de fiecare dată când are o misiune, este de a „se întoarce viu”. Șansele lui de reușită devin din ce în ce mai mici din cauza colonelului Cathcart, care tot crește numărul misiunilor în care îi trimite pe oamenii săi. Mai periculoasă decât nemții aflați în retragere, adevăratul inamic pentru Yosarrian și grupul lui divers de prieteni, este birocrația din armată, care sfidează logica în orice moment.

Clooney joacă alături de Christopher Abbott (Girls/ Fetele, The Sinner), câștigătorul de Oscar Grant Heslov (Argo), câștigătorul Premiului Emmy - Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street, Bloodline), câștigătorul Globului de Aur - Hugh Laurie (The Night Manager, House/ Dr. House) și Giancarlo Giannini - nominalizat la Oscar (Quantum of Solace/ Partea lui de consolare, Casino Royale).

Catch-22 îi are ca producători executivi pe George Clooney și Grant Heslov, din partea casei de producție Smokehouse Pictures, alături de Richard Brown și Steve Golin din partea Anonymous Content. Luke Davies și David Michôd sunt co-scenariști și producători executivi ai mini-seriei. Mini-seria în șase părți produsă de Paramount Television și Anonymous Content este regizată de Clooney, Heslov și Ellen Kuras, care servește drept producător. Fiecare dintre aceștia a regizat câte două episoade.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

George Clooney, Catch-22

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells