Cad primele capete din conducerea Sony Pictures, după atacul cibernetic de anul trecut

de Gloria Sauciuc în 11 Feb 2015
Hackerii nord-coreeni au fost deranjaţi de conţinutul filmului The Interview, pe care Amy Pascal l-a aprobat

Sony Pictures Entertainment a anunţat că Amy Pascal, co-președinte al studioului de multă vreme, unul dintre mulții executivi cărora li s-au publicat e-mailuri jenante în atacul cibernetic de proporţii din luna noiembrie, se retrage.

În continuarea care a devenit deja clișeu în scenariul demiterii unor directori de studiouri de la Hollywood, Pascal va lansa o societate de producție în sediul companiei, păstrându-şi in-house relațiile puternice din industrie și experiența în cinematografie. Va face tranziția în noul ei rol în luna mai, conform comunicatului de presă transmis de Sony Pictures :i preluat de mai multe publicaţii.

Plecarea lui Pascal din funcția de la Sony era un fel de concluzie anticipată după fiasco-ul care a devastat casa de producţie si a expus informații extrem de personale despre sute din cei peste 6.000 de angajați. Dar zvonurile că Pascal era pe cale să fie demisă au persistat la Hollywood cu mai multe luni înainte de atacul cibernetic, comentează publicaţia Mashable.com, după o serie de eșecuri mari la box office, în special dezamăgitorul, atât la nivelul criticii, cât şi la nivel comercial, Uimitorul Om Păianjen 2.

Totul s-a sfârşit pentru Amy Pascal când, în plin atac cibernetic, un schimb de e-mailuri între ea și producătorul Scott Rudin a dezvăluit că a făcut comentarii cu tentă rasistă despre președintele Obama.

Vorbind despre un eveniment prezidențial de strângere de fonduri, cei doi au făcut afirmaţii ironice despre ce filme i-ar putea plăcea lui Obama, sugerând, printre altele, 12 ani de sclavie și Django dezlănţuit...

Se părea că totul s-a sfârşit pentru Pascal când, în plin atac cibernetic, un schimb de e-mailuri între ea și producătorul Scott Rudin a dezvăluit că a făcut comentarii cu tentă rasistă despre președintele Obama. Vorbind despre un eveniment prezidențial de strângere de fonduri, cei doi au făcut afirmaţii ironice despre ce filme i-ar putea plăcea lui Obama, sugerând, printre altele, 12 ani de sclavie și Django dezlănţuit.

Colecţia de e-mailuri sparte conținea comentarii acide ale directorilor Sony – inclusiv ale lui Pascal – despre Kevin Hart, Angelina Jolie, Adam Sandler și mulţi alţii. Însă comentariile despre Obama au mers prea departe.

În seara de după aceste dezvăluiri, Pascal a apărut la premiera din Los Angeles a fimului The Interview, zâmbind și înconjurată de prieteni și manageri ai casei de producţie. Ea a suferit aproape trei luni după aceea – însă, deloc surprizător, ar fi fost un moment teribil pentru Sony să facă demiteri în mijlocul crizei interne în care se aflau.

Michael Lynton rămâne co-preşedinte al SPE şi poate face acest lucru pe termen nelimitat, în ciuda faptului că gestionarea crizei a fost criticată, de specialişti de la Hollywood şi la Casa Albă. În ultimele 18 luni, casa de producţie i-a cooptat pe Tom Rothman, fostul președinte al companiei 20th Century Fox, pentru a produce filme și pe super-producătorul Michael De Luca, care a fost numit co-preşedinte al departamentului de producție.

Ambii au fost consideraţi ca posibili candidați pentru a prelua funcţia superioară dacă Pascal ar fi fost demisă – cu mult timp înainte ca grupul de hacker denumit Gardienii Păcii să fi început să lanseze atacuri cibernetice spre casa de producţie. Vom afla în curând dacă aceste zvonuri conţineau vreun sâmbure de adevăr.

Dar după atacul cibernetic, nu a existat nici o îndoială în privinţa faptului că Pascal ar trebui să plece, odată ce totul a fost clarificat şi prejudiciul a fost evaluat. Anii ei petrecuţi în casa de producţie vor fi recompensaţi cu o afacere robustă în domeniu.

Copyright poze: MEDIAFAX FOTO


Iată, mai jos, întregul comunicat de presă al Sony:

SPE anunţă astăzi ca AMY PASCAL, co-președinte al SPE și președinte al Motion Picture Group, va lansa o nouă şi importantă societate de producție la sediul Sony

Tranziţia către noua societate în mai 2015

[Culver City, CA – 5 februarie 2015] Sony Pictures Entertainment anunţă astăzi că Amy Pascal, co-președinte al SPE și președinte al Motion Picture Group, va lansa o nouă şi importantă societate de producție pe domeniul companiei Sony. Pascal va face tranziţia către noua societate în mai 2015.

Amy Pascal, care s-a alăturat companiei Columbia Pictures în 1988, a declarat că, după mai multe decenii ca senior executiv la Sony Pictures, a decis să lanseze propria companie, care se va concentra pe filme, televiziune și teatru. Detalii despre noua companie de producţie a doamnei Pascal vor fi anunţate în scurt timp.

„Mi-am petrecut aproape întreaga viață profesională la Sony Pictures și sunt plină de energie ca să încep acest nou capitol, pe terenul companiei pe care o consider căminul meuˮ, a spus Pascal. „Am vrut întotdeauna să fiu producător. Michael și cu mine am tot vorbit despre această tranziție de ceva timp și îi sunt recunoscătoare pentru că mi-a dat posibilitatea de a-mi împlini vechiul meu vis și pentru că mi-a oferit un sprijin de neegalat. Pe măsură ce s-a conturat agenda pentru următorii 2 ani, am simţit că este momentul potrivit pentru a face tranziția spre acest nou rol. Sunt atât de recunoscătare pentru echipa pe care o am, formată din oameni cu care am lucrat în ultimii 20 de ani și alții care au venit mai recent. Părăsesc casa de producţie cu un bagaj minunat. Sunt atât de mândră de tot ce am făcut împreună și aștept cu nerăbdare să fac mult mai multeˮ...

Ca parte a contractului încheiat pe 4 ani, SPE va finanța societatea doamnei Pascal și va păstra toate drepturile de distribuție la nivel mondial pentru filmele finanțate. Societatea va fi situată pe domeniul Sony Pictures din Culver City.

„Creativitatea lui Amy, determinarea şi alegerile ei îndrăzneţe au contribuit la definirea SPE ca o casă de producţie în care oamenii talentați ar putea risca și şi-ar putea depăşi limitele pentru a produce divertisment uluitorˮ, a declarat Michael Lynton, CEO/Director general al Sony Entertainment. „Moștenirea casei de producţie se datorează în mare parte pasiunii lui Amy de a spune poveşti și iubirii ei pentru această industrie. Mă bucur că Amy va continua relaţia cu SPE prin această nouă societate de producţie, care se bazează pe talentele ei extraordinare. În ultimele luni, SPE s-a confruntat cu unele provocări fără precedent, iar eu îi sunt recunoscător pentru rezistenţa și harul ei în această perioadă. Amy mi-a fost un partener minunat în conducerea casei de producţie și mă aştept să continuăm o relație profesională strânsă cu ea în noul ei rol.ˮ

„Amy a avut până acum o carieră cu adevărat extraordinară", a declarat Kazuo Hirai, Preşedinte şi CEO al Sony Corporation. „În anii ei de la Sony Pictures, Amy a lucrat cu unele dintre cele mai mari talente din industria filmului pentru a crea multe dintre filmele cele mai iubite și mai de succes ale casei noastre de producţie. Vreau să-i mulțumesc pentru anii ei de dăruire și mă bucur că va continua să colaboreze îndeaproape cu SPE în noul ei casă de producţie.ˮ

Cât timp Pascal a condus casa de producţie, SPE a acumulat peste 46 de miliarde de dolari din cinemetografe la nivel mondial, 315 nominalizări la Oscar, 212 nominalizări la Globul de Aur și 115 premiere ce au debutat  pe locul întâi la box office.

Printre filmele realizate sub conducerea lui Pascal se numără:

Casino Royale, 007: Partea lui de consolare, 007: Coordonata Skyfall, Codul lui Da Vinci, Seria Omul Păianjen, Bărbaţi în negru, Pe viaţă şi pe moarte, Ali, Îngerii lui Charlie, Stă să plouă cu chiftele, Hancock, Michael Jackson: Asta-i tot, Revenire la viaţă, Liga feminine de baseball, Hitch – Consilier în amor, Stuart Little, Tinereţe furată, Hoţul de orhidee, 2012, Profă rea, dar buuună, Uşuratica, Super-rău, District 9, Zombieland, În căutarea fericirii, A venit sfârşitu’!, Pineapple Express: O afacere riscantă, Fraţi vitregi, Talladega Nights: Vitezomanu’ Ricky Bobby, 21 Jump Street – O adresă de pomină, Salt, Ispita, Ceva, ceva tot o ieşi, Mănâncă roagă-te iubeşte, Mereu la prima întâlnire, Nu te pune cu Zohan, Equalizer, Furia: Eroi anonimi, Peştele cel mare, Povestea unui cavaler, Memoriile uneo Geishe, Ziua trădătorilor, Karate Kid, Un tătic grozav, Rămăşiţele zilei, Fiicele doctorului March, Raţiune şi simţire, Fata cu un dragon tatuat, Căpitanul Phillips, Moneyball: Arta de a învinge, Ţeapă în stil american, Misiunea: 00:30 A.M., Ziua cârtiţei, Reţeaua de socializare şi The Interview.

Amy Pascal a obţinut prima ei slujbă răspunzând la un anunț din Hollywood Reporter. A lucrat ca secretară care răspundea la telefoane pentru legendarul producător BBC Tony Garnett.

De la Mary Pickford, Amy Pascal este prima femeie care a fost Guvernator al Executivului la Academia de Film și Științe (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).


Exploreaza subiecte similare:

The Interview, Amy Pascal

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells