Bucureștiul văzut prin ochii adolescenților

de Cinemagia în 4 Iul 2016
GoBucharest caută adolescenți pasionați de fotografie și film

Adolescenții din București cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, pasionați de fotografie și film, sunt invitați la prima ediție a atelierului de educație vizuală GoBucharest.

Programul își propune integrarea artei cinematografice într-un context educațional, care să stimuleze creativitatea și inventivitatea tinerilor, contribuind totodată la dezvoltarea abilităților lor artistice.

Adolescenții bucureșteni sunt invitați să se înscrie în Concursul de fotografie GoBucharest – prima etapă a atelierului. Înscrierile au loc în perioada 15 iunie - 11 iulie. Tinerii interesați să participe trebuie să trimită 10 fotografii cu Bucureștiul văzut prin ochii lor.

Fotografiile pot surprinde străzi, oameni, parcuri, piețe, clădiri, cartiere, blocuri... Orice îi inspiră și le transmite o poveste în imagini. Cele 10 fotografii cu care se înscriu în concurs trebuie trimise pe adresa concurs@gobucharest.eu. În urma selecției aplicațiilor vor fi aleși cei 15 adolescenți care vor participa la prima ediție a atelierului de educație vizuală GoBucharest. 

Atelierul GoBucharest se va desfășura în perioada 22 august - 4 septembrie. Cei 15 adolescenți din București vor participa la un training intensiv în urma căruia vor rezulta 15 filme de scurt-metraj documentar având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală.

Tinerii vor trece prin toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea artistică și culturală precum directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile (Moromeții; Filantropica; Despre oameni și melci; Alt Love Building; 6.9 pe scara Richter) și Tudor Lucaciu (Hârtia va fi albastră; Marți, după Crăciun; Un etaj mai jos), monteurul Cătălin Cristuțiu (California Dreamin' (Nesfârșit); Eu când vreau să fluier, fluier; Aferim!) sau regizorul Vlad Petri (București, unde ești?).

Filmele de scurt metraj rezultate în urma atelierului de educație vizuală au ca scop valorificarea identității culturale a Bucureștiului, fiind proiectate în cadrul unei Gale speciale GoBucharest, ce va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie. Cele 15 scurtmetraje vor fi disponibile și pe platforma www.gobucharest.eu.

Acest proiect își propune să încurajeze tinerii să descopere prin mijloace artistice o capitală europeană, să interpreteze într-o manieră personală Bucureștiul, de la lucruri și oameni pe care îi văd în fiecare zi până la locuri noi pe care le vor descoperi cu ocazia proiectului. Totodată, GoBucharest urmărește formarea unui public avizat în domeniul cinematografic și descoperirea unor potențiale noi tinere talente, a declarat Eugen Matei Lumezianu, inițiatorul proiectului.

Atelierul de educație vizuală GoBucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului Cultural București - Orașul In-Vizibil.
GoBucharest este organizat de 111 Film & Entertainment, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells