Bradley Cooper va produce o miniserie despre evoluţia grupării teroriste ISIS

de Cristina Grigore în 9 Aug 2016
Serialul, realizat în colaborare cu HBO, va fi regizat de Tim Van Patten (Game of Thrones, Broadwalk Empire)

Un apreciat volum despre originile şi evoluţia grupării teroriste ISIS va fi ecranizat de HBO alături de Bradley Cooper şi colaboratorul acestuia,  producătorul Todd Phillips (filmele The Hangover ), scrie Deadlline.com. Stilul abordat de scriitorul Joby Warrick în Black Flags: The Rise of ISIS - volum câştigător anul acesta al premiului Pulizer pentru nonficţiune – l-a cucerit pe starul lui The Hangover. El a fost cel care a lansat ideea unei miniserii.

Cartea vorbeşte despre începuturile ISIS, de la o izolată închisoare iraniană, la ramificaţiile din Siria. Se merge, de asemenea, pe urmele unui grup de agenţi internaţionali, a căror misiune este identificarea capilor organizației şi destrămarea acesteia.

În dezvoltarea proiectului va fi implicat şi autorul, pe care Cooper şi Phillips l-au cooptat în echipă, dar care nu va lucra direct la scenariu, această sarcină revenindu-i unui alt autor de succes, Gregg Hurowitz. De regie se va ocupa Tim Van Patten, responsabil de unele episoade ale serialelor Game of Thrones şi Broadwalk Empire.

„Povestea este pe mâini bune. Când scrii un roman de nonficţiune despre un subiect atât de important, eşti flatat atunci când cineva este interesat să îl transforme într-un film. M-am întrebat la început cum vor face acest lucru. […] Am fost însă impresionat de integritatea ideilor lor”, a subliniat autorul pentru agenţia Reuters.

Exploreaza subiecte similare:

Bradley Cooper, actor

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells