Box office: Top Gun 2 trece în fața lui Doctor Strange, ajungând la 400 de milioane de dolari

de Gloria Sauciuc în 16 Iun 2022
Filmul are, la ora actuală, cele mai mari încasări ale anului în SUA și e pe locul doi la încasări din perioada pandemiei

Luni – cea de-a 18-a zi de la premieră – filmul Top Gun: Maverick, produs de Paramount și Skydance, a depășit ła încasări Doctor Strange in the Multiverse of Madness, pentru a deveni filmul cu cele mai mari încasări pe piața americană în 2022 cu 401,8 milioane de dolari în cursul zilei de luni. Acum, Doctor Strange 2 se situează pe loc secund, cu 398,1 milioane dolari,scrie hollywoodreporter.com.

Producătorul Joseph Kosinski și actorul Tom Cruise continuă cu încasările la viteza sunetului...

Mai mult, ca încasări în perioada de pandemie, Top Gun: Maverick este numărul doi după Spider-Man: No Way Home (573 milioane de dolari) și este cel mai de succes film care nu e cu supereroi.

Top Gun: Maverick a câștigat 51,9 milioane de dolari de-a lungul weekendului 10-12 iunie, cel de-al cincilea film ca nivel de încasări în cel de-al treilea weekend după Star Wars: The Force Awakens (cu 90 milioane dolari), Black Panther (66 milioane de dolari), Spider-Man: No Way Home (56 milioane dolari) și Star Wars: The Last Jedi (52,5 milioane de dolari).

Filmul a fost pe locul 2 în weekendul 10-12 iunie după noul Jurassic World Dominion, cu încasări la premieră de 145,1 milioane dolari.

Jurassic World Dominion a fost în top și luni, cu 12,8 milioane dolari. Top Gun a fost pe următorul loc cu încasări în weekend de 6,6 milioane dolari.

Maverick acum se distinge ca filmul lui Cruise cu cele mai mari încasări în Statele Unite, apropiindu-se de 500 de milioane pe plan intern și 1 miliard pe plan global, mai scrie hollywoodreporter.com.

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun: Maverick

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 16 iunie 2022 14:27
Spiderman are 804 mil $ incasate in sua si nu 573m.
Serban9807 pe 16 iunie 2022 14:44
Astia pe langa ca au un clickbait la fiecare titlu (de exemplu aici, cand nu mentioneaza in titlu ca e vorba doar de piata americana, nu de incasarile totale), nici nu sunt in stare sa preia informatii corecte.
danny987 pe 16 iunie 2022 22:46
tind sa faca asta in ultima vreme..top gun are sanse mari sa treaca si global de strange. N as fi crezut asta la inceputul anului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells