Box office nord-american: Finding Dory conduce, Tarzan îi urmează

de Cristina Grigore în 4 Iul 2016
The BFG - Uriaşul prietenos al lui Spielberg - are un debut slab în clasament

Pentru a treia oară în topul încasărilor de pe teritoriul nord-american, Finding Dory, continuarea animaţiei Pixar de acum 13 ani, Finding Nemo, nu a avut un rival semnificativ în cele trei titluri debutante din week-end. Dory a mai adăugat 41,9 milioane încasărilor sale şi a ajuns, internaţional, la 538 milioane de dolari.

The Legend of Tarzan se poate lăuda cu o lansare bună – 38 de milioane de dolari potrivit BoxOfficeMojo.com – însă dacă luăm în calcul bugetul de producţie al filmului (180 milioane) şi încasările obţinute până acum în afara SUA (doar 18 milioane) perspectiva câştigului nu este prea roz pentru producţia Warner Bros.
O producţie horror din seria celor de buget mic cu suficient public pentru a justifica o franciză a intrat pe locul trei în top. The Purge: Election Year a strâns 30 de milioane de dolari, un câştig incontestabil raporat la cât s-a cheltuit cu producţia – 10 milioane de dolari. În opoziţie, The BFG, fantasy-ul lui Steven Spielberg, a avut nevoie de 140 de milioane de dolari pentru a fi realizat, însă încasările nu au trecut de 10 milioane de dolari în SUA şi 24 de milioane de dolari în restul teritoriilor.

Independence Day: Resurgence coboară pe locul cinci. Încasările din acest week-end au fost de 16,5 milioane, totalul internaţional fiind de aproape 250 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Finding Dory, The Legend of Tarzan, The Purge: Election Year, The BFG, Independence Day: Resurgence

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 5 iulie 2016 20:33
incasarile au ajuns chiar la 18 milioane pentru The BFG........... ceea ce inseamna ca a trcut de suma de 10 milioane

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells