Best Birthday Ever, un film despre copilărie

de Gloria Sauciuc în 24 Mar 2024
Cea mai frumoasă zi de naștere rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Best Birthday Ever este un film despre copilăria perfectă, aşa cum ne-o amintim sau ne imaginăm cu toţii: cu timp în natură, prieteni, părinţi iubitori – dar pe care am simţit nevoia să îi surprindem cu câte o poznă, amintiri plăcute şi bucurii.

Cei doi iepuraşi – desigur, antropomorfi – sunt replica a doi copii dintr-o suburbia americană, dar e greu să nu ne raportăm noi înşine la ei. Iepurele Charlie şi iepuroaica Monica sunt – cum altfel – băieţelul cam neastâmpărat şi fetiţa responsabilă şi prudentă, care pornesc într-o nebănuită călătorie, în care trec prin câteva peripeţii.

Animația mi-a adus aminte de Prietenie/Stand by Me din 1986. Chiar dacă protagoniştii sunt copii, şi nu adolescenţi, pornesc într-o călătorie. Poate nu una iniţiatică – vorbim de copii mici – dar una sub lumina aceea aurie a copilăriei, în care toate descoperirile sunt magice şi pericolele niciodată formidabile, şi cele mai frumoase lecţii sunt despre prietenie şi dragostea pentru familia ta.

Părinții care mai urmăresc micul ecran pe posturile cu desene, alături de copii de grădiniță, vor apropia acest film cel mai mult de serialul Ghici cât de mult te iubesc, tot cu protagoniști rozătoare. Desenul 2D în sine aduce filmului Cea mai frumoasă zi de naștere o contrapondere fericită la stilul calofil al animațiilor create pe calculator cu care ne-am obișnuit până acum.

Exploreaza subiecte similare:

Best Birthday Ever, Guess How Much I Love You, Stand by Me

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells