Anim’est 2013: Max & Co, cea mai scumpă producție elvețiană, highlight-ul secţiunii „Țara invitată”

de Cinemagia în 2 Sep 2013
Cea de-a opta ediție Anim’est are loc în perioada 4-13 octombrie, în cinematografele Patria şi Studio și în Club Control

La ediția Anim’est de anul acesta, animația elvețiană se numără printre invitații de onoare. După varietatea de filme nemţeşti de anul trecut, festivalul lansează anul acesta o nouă invitaţie tentantă: Elveţia animată. Pe lângă o selecție de titluri importante prezentate în secțiunea Țara invitată și o serie de animații studențești de la celebra școală HSLU - Hochschule Luzern, publicul va avea parte și de o proiecție specială a filmului Max&Co, în prezența regizorilor Frédéric și Samuel Guillaume.

Panorama elvețiană cuprinde proiecții dedicate numelor deja consacrate ale animației elvețiene, dar și celor mai promițători animatori ai noii generații. Printre filmele prezentate se numără L’homme sans ombre (Georges Schwizgebel, 2004), bazat pe o povestire a lui Adelbert von Chamisso, inspirată de Faust, Nosferatu Tango (Zoltan Horvath, 2002) sau Le Carré de Lumière (Claude Luyet, 1992), dar și mai recentele The Little Bird And The Leaf (Lena von Döhren, 2012), selectat la Animafest Zagreb și Berlinale Generation și nominalizat la Swiss Film Award 2013, sau Not About Us (Michael Frei, 2012), premiat la Melbourne International Animation Festival, Tallinn sau ANIFEST Teplice, dar proiectat și la Annecy.

Un highlight al programului elvețian de la Anim’est este cu siguranță Max & Co. Animația stop motion prezentată în competiția festivalului Anim’est în 2008, spune povestea lui Max, un băiat de 15 ani care pleacă în lume în căutarea tatălui său, celebrul trubadur Jonny Bigoude. Animația a primit premiul publicului la Annecy 2007 și este considerată și în prezent cea mai scumpă producție elvețiană.

Regizorii filmului Frédéric și Samuel Guillaume vor fi prezenți atât la proiecție, cât și în cadrul unui masterclass. Mai mult, 10 tineri pasionați de animație sunt așteptați la un workshop de pixilation de două zile, susținut tot de cei doi elvețieni. Mai multe detalii despre masterclass și workshop vor fi disponibile în curând.

Școala invitată, Hochschule Luzern (Universitatea de Ştinţe Aplicate şi Arte din Lucerna), aduce la București o selecție din cele mai bune producții ale studenților săi, printre care Animal Kingdom (Nils Hedinger, 2010), în competiția Anim’est de acum trei ani, Signalis (Adrian Flückiger, 2008), Bon Voyage (Fabio Friedli, 2011) sau La Fênetre (Camille Müller, 2012). Mai mult, decanul Otto Adler va fi unul din invitații festivalului la Anim’est 2013. Alder a fost timp de treisprezece ani director al programului de animație de la Leipzig Film Festival, este co-fondator al Fantoche International Animation Festival și fondator al secțiunii de animație a Black Nights Film Festival Tallin. Printre filmele sale se numără Maderanertal (2009), Papirossy (2007), Architektouren (1993) sau The Death Of Dark Animation In Europe (1992).

Programul Elveția Animată a fost posibil cu sprijinul Swiss Film și al Ambasadei Elvețiene la București.



 

Exploreaza subiecte similare:

Max & Co, L'homme sans ombre, Nosferatu Tango, Animal Kingdom, Signalis

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 septembrie 2013 17:49
Prin cifre si recenzii promite...Sa vedem acum.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells