Angelina Jolie, printre refugiaţii sirieni: „o persoană la fiecare 122 de pe Glob e alungată de acasă”

de Gloria Sauciuc în 21 Iun 2015
Sâmbătă, Angelina Jolie a ţinut în Turcia un discurs emoţionant despre suferinţele tuturor refugiaţilor din lume

Angelina Jolie onorează Ziua mondială a refugiaţilor cu un discurs ţinut în Turcia, relatează presa internațională. Jolie, emisar special al Naţiunilor Unite, şi-a petrecut ziua printre refugiaţii sirieni din tabăra Midyat din Mardin, un oraş din Turcia de sud-est.

Turcia a depăşit, recent, Pakistanul ca ţară având cel mai mare număr de refugiaţi de pe Glob. Peste 1,77 milioane de refugiaţi sirieni locuiesc în tabere de refugiaţi guvernamentale din Turcia, potrivit datelor ONU. „Peste 60 de milioane de oameni sunt, acum, alungaţi de acasă”, spunea Jolie. „Asta înseamnă un om la fiecare 122 de pe Pământ. Deşi lumea noastră nu a fost niciodată mai bogată sau cu un sistem sanitar mai performant, vedem azi ca niciodată tot mai mulţi oameni deposedaţi de drepturile lor fundamentale”, a spus Jolie.

„Putem spune lucrurilor pe nume: nu este doar o criză a refugiaţilor, ci şi o criză a securităţii globale şi a guvernelor, una care se reflectă şi în cea mai mare criză a refugiaţilor până la ora actuală - şi într-o migraţie umană de proporţii”. Actriţa de Hollywood a deplâns situaţia transfugilor irakieni şi sirieni, precum şi fenomenul grav al imigranţilor care îşi pierd viaţa pe mare, încercând să ajungă în Europa pentru o viaţă mai bună. Ziua mondială a refugiaţilor a fost ţinută începând din 2001, şi apoi sărbătorită în fiecare an pe 20 iunie.

În 2014, un total de 59,5 milioane de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locurile de baştină, cu 8,3 milioane mai mulţi decât în 2013, după raportul tendinţelor globale de migraţie al U.N. Refugee Agency.

Exploreaza subiecte similare:

Angelina Jolie

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells