Andrei Zviaghinţev îi îndeamnă pe ruşi să-i pirateze filmul

de Ştefan Dobroiu în 30 Ian 2015
Leviathan, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, se lansează în România pe 13 martie

Andrei Zviaghinţev, regizorul rus nominalizat la Oscar pentru Leviathan, film laureat cu premiul de scenariu anul trecut la Cannes, îşi îndeamnă conaţionalii să descarce ilegal filmul. Motivul regizorului este faptul că premiera rusă are loc doar pe câteva sute de ecrane, după ce apreciata dramă a fost ciopârţită de cenzorii locali.

"Pur şi simplu descărcaţi filmul şi uitaţi-vă la el", a declarat Zviaghinţev pentru o publicaţie din ţara lui, citată de The Guardian. Filmul este disponibil online de la începutul acestei luni, cei de la The Hollywood Reporter scriind că până acum au avut loc mai bine de patru milioane de descărcări ilegale.

O sumbră adaptare liberă după cartea biblică a lui Iov, filmul descrie conflictul dintre un bărbat simplu din nordul Rusiei şi un funcţionar local. Leviathan a iscat deja controverse în Rusia, unde reprezentanţi ai Ministerului Culturii au declarat că personajele din Leviathan "nu sunt ruşi" şi că un film "plin de o asemenea disperare şi lipsă de speranţă nu ar fi trebuit să fie finanţat din bani publici".

Proiectat deja în România în cadrul Les films de Cannes a Bucarest, Leviathan se lansează pe ecranele din ţară pe 13 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Leviafan

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 31 ianuarie 2015 14:03
Chiar nu stiu cum si de ce acest film trebuie cenzurat.Oricum nu cred ca era necesar acest indemn , sunt foarte multi rusi care oricum ar fi piratat filmul .
lili22 pe 31 iulie 2015 17:57
S-au recunoscut prea multi primari intr-unul din personaje, sa nu mai vorbim de episcop.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells