Ana Pasti, Far from Here: „personajul meu e menit să arate că protagonista nu are confidențe cu nimeni”

de Cinemagia în 22 Oct 2015
Far from Here rulează pe marile noastre ecrane din 31 martie 2017

Departe de tine/Far from Here, o coproducție independentă româno-americană, se filmează la București, cu actori români și americani și un debutant la regie, James Pillion. Cinemagia a fost pe platourile de filmare ale producției și i-a întâlnit pe actorii români din distribuția filmului, Maria Dinulescu, Andi Vasluianu și Ana Pasti. Filmările au avut loc într-un impozant birou de arhitectură. 

Prinsă cu câteva minute înainte de a turna secvența cu numărul 52, Ana Pasti a vorbit despre personajul ei și poveste.

Ce scenă urmează să filmezi și ce importanță are în economia filmului Departe de tine/Far from Here (2017)

Ana Pasti: Urmează să filmez secventa 52, e o secventa foarte rapidă in care Adriana vrea să o ia la masa de prânz pe Sofia, de obicei ele merg la masa de prânz impreună, dar astăzi Sofia declină și in felul ăsta, în progresia filmului înțelegem că Sofia e din ce in ce mai copleșită de lucru… mai nou nici măcar pentru pauza de prânz nu-și mai face timp și inclusiv nici pentru relația noastră off work.

Personajul tău e, practic, confidenta Sofiei…?

Ana Pasti: Personajul meu…e… hm… e un pic mai complicat… e menit să arate că de fapt ea nu are confidențe cu nimeni... că nici măcar eu, singurul om cu care ar putea să aibă un anumit tip de confidențe, dat fiind ca își petrece atât timp cu mine la birou, ei bine, nu îi devin confidentă...

Pentru că felul in care Maria și-a construit personajul și felul în care e scris, implică faptul că e foarte introvertită și că îi e foarte dificil să comunice cu oricine. Și atuncea relația noastră care a pornit ca o relație de busssines, s-a dezvoltat și în altă zona, dar foarte ciudată ... Ca să afle despre lucruri care o preocupă sau despre cum să rezolve niște situații de viață, in loc să mă întrebe direct, mă intreabă ceva de genul: „auzi da’ tu când așa... cum așa?”, și eu știu asta despre ea, ca deja o cunosc de ceva vreme, și o las in pace, ce să-i fac... încerc să o ajut în felul în care are ea nevoie... cel puțin pâna la un anumit moment în scenariu când enough it’s enough!

Deci e o tensiune între voi…

Ana Pasti: Da, dar foarte subtilă, mi-aș fi dorit să fie mai mult dezoltată in scenariu, dar din păcate n-a fost… e un moment în care ea nu-și mai face treaba.

La birou, nu și-mai face treaba…

Ana Pasti: Da, si chestia asta mă afectează și pe mine….. o văd că este într-o criză și deși încerc să o fac să vorbească, ea alege in continuare să n-o facă și chiar atunci șeful nostru, Victor, Andi Vasluianu, ii cere o chestie pe care ea trebuia să o aibă pregatită, n-o are. Și atunci I cover for her. Și ăsta e maximum pe care pot să-l fac pentru relatia asta... dubiosă pe care o avem.

Altfel noi două suntem foarte apropiate în ce privește munca, adică, ne-a apropiat aceeași ambiție si aceeași determinare. Responsabilitatea mea cînd ea a venit să lucreze in firmă, a fost s-o aduc la același nivel cu mine...

Deci practic tu ești șefa ei…

Ana Pasti: Inițial da, după care ajungem pe aceeși poziție după care ea cumva preia echipa de lucru și eu mă retrag, pentru că încep să am alte preocupări în viața.

Din scena care am văzut că s-a filmat acum, Sofia pare că are o atitudine superioară...

Ana Pasti: Da, pentru că în scena pe care ai văzut-o tu ea, a devenit deja șefa mea...

Și asta nu creează un conflict între voi?

Ana Pasti: Asa am sperat și eu, dar din păcate scenariul nu s-a dus în zona asta... adică noi am sugerat că ar fii important să existe între noi un moment de ruptură din cauza asta, peste care să trecem sau sa nu trecem dar cum spuneam din păcate povestea nu s-a dezoltat în sensul ăsta, așa că incercăm cât se poate să...

Să aplanați...

Ana Pasti: Mai degrabă să dâm nuanțele necesare. Din punctul meu de vedere asta e problema principală a personajului meu, deși repet niciunde în scenariu nu este exploatată această situatie.

Și mai e, spunea Vasluianu, o mică sugestie, că ea ar fi fost promovată și cumva pe baza legăturii afective, emoționale pe care o are cu el.

Ana Pasti: Da, și asta e o situație care nu știu cât de mult se va ințelege din film ... personajul lui Andi o place foarte mult, ca și personajul meu de altfel, pentru că e determinată și muncitoare. De aici s-a nascut simpatia șefului pentru ea, simpatie reciprocă, pe care de asemenea eu o observ... așadar sunt tot felul de idei care au fost inserate, dar din nefercire nu au fost exploatate suficient!

Deci voi ați încercat să construiți toate nuanțele astea...

Ana Pasti: Da, am încercat să construim cât s-a putut, dar mă repet, dacă chestiile astea nu sunt filmate, dacă nu se creeaza spațiu pentru aceste momente în film....nu prea ai ce sa-i faci ... încerci, insă... Datoria ta, ca actor, e să incerci!

 

Sinopsis film

Grant (Jonathan Ahmadi) și Sofia (Maria Dinulescu) sunt un cuplu proaspăt căsătorit, ce dorește să-și formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, unde Sofia cunoaște o evoluție profesională fulminantă, în detrimentul colegei Adriana (Ana Pasti) și cu implicare puțin cam prea puternică a lui Victor (Andi Vasluianu) iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute și nerespectate.

Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, fără succes, să-și scrie romanele. O tragedie lovește familia lui Grant, iar acesta trebuie să se întoarcă în America.

Prinsă între carieră și povestea de dragoste pe care o trăiește, Sofia are de ales: pleacă împreună cu soțul ei pentru a-și construi o familie sau rămâne alături de șeful ei (Andi Vasluianu) pentru a-și dezvolta cariera în plină dezvoltare?

Exploreaza subiecte similare:

Far from Here, Ana Pasti, Maria Dinulescu, Andi Vasluianu

Alte știri din cinema

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells