American Sniper, succes uriaș la box office-ul american

de Cristina Grigore în 19 Ian 2015
Drama regizată de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rol central, a obținut 90 de milioane de dolari în week-endul lansării

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, Taken 3 ocupa locul întâi în box office-ul nord-american, iată că topul 10 al celor mai bune încasări a fost luat cu asalt în acest week-end de American Sniper, filmul regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rol principal. Lansat în versiune limitată în luna decembrie, pelicula a intrat în cursa Oscarurilor pentru Cel mai bun film.

Potrivit BoxOfficeMojo.com, American Sniper a reușit încasări de 90,2 milioane de dolari, și a trimis Taken 3 pe locul patru. Locurile doi și trei sunt ocupate de două producții nou lansate, The Wedding Ringer, cu încasări de 21 de milioane, respectiv Paddington, cu 19,2 milioane de dolari obținuți la box office.

Pe locul cinci în clasament se află o altă producție ce concurează pentru o statuetă la categoria Cel mai bun film, Selma, cu 8,3 milioane de dolari încasări.

Exploreaza subiecte similare:

American Sniper, Taken 3, The Wedding Ringer, Paddington, Selma

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 19 ianuarie 2015 13:11
Astea sunt incasari monstruoase.... a batut recordul de incasari pe ianuarie, e aproape dublu fata de anteriorul. Mai mult decat Hobbitul... Asta arata cat de disperati sunt americanii dupa niste filme patriotice bune, evident nominalizarile la Oscar l-au ajutat.... acum deja e super laudat desi e un film mediocru si cu o poveste indoielnica (e spusa doar din perspectiva lui, dupa cartea lui). Nu cred ca e ceva cu care sa te mandresti sa fii lunetistul cu cele mai multe omoruri din istorie.
alin9314 pe 19 ianuarie 2015 19:53
nu sunt de acord cu tine cel putin la ultima afirmatie.Lunetistii au una dintre cele mai grele sarcini pe campul de lupta,nu stiu daca ai vazut si filmul dar un lunetist poate influenta si moral pe puscasi marini in asalturi,deoarece te simti mult mai in siguranta stiind ca ai un sniper in spate.Iar in razboaiele din orient SUA a avut lunetisti excelenti printre care si Chris Kyle. A fi sniper poate ai cele mai mari sanse de intoarcere la familie, dar responsabilitatea este uriasa,iar personajul Chris Kyle a ramas cu traume.
Bayard pe 19 ianuarie 2015 22:59
Mda, ma repet, tot filmul e facut doar din perspectiva lui, pe baza a ce a scris el.... sunt rapoarte interesante despre anumite victime ale lui care erau complet nevinovate, dar deh, n-o sa spuna asta in propria carte, nu-i asa??? Nu criticam in absolut niciun fel lunetistii in general.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells