America, venim!, din 19 septembrie pe ecrane

4 Iul 2014
Comedia lui Răzvan Săvescu prezintă aventurile americane ale unor actori de provincie

Noua comedie America, venim! şi debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu va avea premiera naţională în data de 19 septembrie. Filmul pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum şi lipsa noţiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate. Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, şi este completată perfect de actorii din distribuţie, nume mari şi reprezentative pentru filmul românesc.

În rolurile principale spectatorii îi vor recunoaşte pe Mihai Călin (Train de vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, cunoscuţi publicului pentru rolurile din serialul de televiziune de succes Las Fierbinţi, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea şi Oana Ioachim.

Un alt punct de interes îl constituie participarea specială a celebrei actriţe de origine croată, Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Actriţa a avut roluri principale în peste 25 de producţii cinematografice semnificative, dintre care menţionăm Tata în călătorie de serviciu în regia lui Emir Kusturica, film care a obţinut în anul 1985 premiul Palme d’Or şi a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin. Publicul internaţional o cunoaşte mai bine datorită rolului Danielle Rousseau, pe care actriţa l-a interpretat în 17 episoade din popularul serial LOST: Naufragiaţii, între 2004 şi 2008.

Sinopsisul filmului: O trupă de teatru de provincie ajunge să-şi trăiască visul de-o viaţă într-un road movie plin de peripeţii. Cinci actori împreună cu directorul teatrului traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York, la invitaţia consulatului român. Nu totul merge însă conform planului, astfel că actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român, stabilit în SUA de mulţi ani, care le promite un turneu de senzaţie la comunităţile de români din diaspora americană. Aventura americană  în care pornesc îi pune în faţa unor situaţii greu de imaginat, pline de haz românesc.  

Răzvan Săvescu este regizor, scenarist şi producător şi este cunoscut publicului ca realizator al serialelor de televiziune: Clanul Popeştilor (Antena 1), Lori şi Dan (TVR 1), La Bloc (Pro TV), La servici (Pro TV), Gaşca (Kanal D), Nimeni nu-i perfect (Prima TV) sau al filmului de televiziune O zi preşedinte (Pro TV). Scurtmetrajul lui Săvescu, Icre negre, realizat în 2010, a fost selecţionat în numeroase festivaluri importante precum cele de la Montpellier şi Wroclaw.

America, venim! Este lungmetrajul de debut al regizorului, după un scenariu semnat de Răzvan Săvescu şi Oana Ioachim. Producţia este realizată de Tudor Giurgiu şi Bogdan Crăciun (Libra Film). Director de imagine este Liviu Mărghidan, cel care a realizat imaginea filmelor California Dreamin’ (r: Cristian Nemescu) sau Portretul luptătorului la tinereţe (r: Constantin Popescu), iar costumele şi scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu.

Filmările au avut loc în România şi în Statele Unite ale Americii şi s-au desfăşurat pe parcursul unei luni de zile.

Exploreaza subiecte similare:

America venim!, Răzvan Săvescu, Mira Furlan, Mihai Călin, Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells