Alita, cyborg-ul cu suflet. Trailerul extins

de Gloria Sauciuc în 25 Iul 2018
Filmul va avea premiera pe 21 decembrie 2018

Cel mai nou trailer Alita: Battle Angel a fost dat publicităţii, după lansarea la Comic-Con în San Diego, oferind informaţii preţioase despre un nou şi captivant personaj, Alita, cu care vom face cunoştinţă deplină din 21 decembrie. Trezită la 300 de ani distanţă faţă de un moment cataclismic, Alita sfidează ordinea lucrurilor prin ceea ce este - posesoarea unei tehnologii de mult timp pierdute, o ameninţare pentru cei puternici care, în această lume postapocaliptică, îi elimină pe cei slabi. 

Adaptare live-action a manga-ului plasat într-o lume postapocaliptică, Alita: Battle Angel  e plasat câteva secole în viitor. Filmul arată o Alita abandonată care este găsită în Oraşul de Fier de către Ido (Christoph Waltz), un medic de cyborgi, care o ia pe Alita la clinica sa. Ulterior, medicul va fi copleșit de o descoperire la care nu se aștepta - Alita are un „creier” foarte uman, o inimă și un suflet, metaforic vorbind.

Atunci când aceasta se trezeşte, este într-un fel de amnezie de cyborg: nici nu îşi aminteşte cine este, nici nu recunoaşte lumea în care se află. Pe măsură ce Alita reuşeşte să se orienteze în noua ei lume şi pe străzile periculoase ale Oraşului de Fier, Ido încearcă să o protejeze de trecutul ei misterios. „Unele lucruri trebuie să rămână uitate în trecut”, o sfătuiește Ido, când eforturile Alitei de a-și recupera amintirile rămân fără rezultat. 

Curând, pe urmele Alitei vor fi trimiși mai mulți vânători de recompense, jumătate oameni, jumătate cyborgi, una dintre luptele cele mai spectaculoase din trailer fiind cu mașinăria cu brațe ca niște harpoane.

Film cyberpunk, inspirat din manga lui Yukito Kishiro Battle Angel Alita, cu producţia semnată de către James Cameron şi Jon Landau, filmul are regia semnată de către Robert Rodriguez, după un scenariu de Cameron, Rodriguez şi Laeta Kalogridis. Kishiro a scris 30 de povestiri cu Alita personaj central, dar filmul a preluat numai trei dintre acestea, conform unei declarații a producătorului Jon Landau. Ochii măriți ai Alitei sunt o trimitere la modul de reprezentare grafică a manga-urilor japoneze.

Producţia şi premiera au fost amânate în mod repetat, datorită priorităţii acordate lui Avatar şi sequel-urilor acestuia.

Filmul o are pe Rosa Salazar în rolul principal, cu rolurile secundare jucate de Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley şi Keeran Johnson. 

Exploreaza subiecte similare:

Alita: Battle Angel, Christoph Waltz, Yukito Kishiro, Robert Rodriguez, Rosa Salazar

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 08:24
Vorbim deseori despre roboti si cat de bine pot fi ei creati pentru a ne inlocui in munca noastra de zi cu zi. Dar iata ca o tehnologie dusa la perfectiune ne poate face surprize, precum "Alita", cyborg-ul cu suflet.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells