Adaptarea jocului video Bioshock, încotro?

de Cristina Grigore în 13 Mar 2013
Gore Verbinski abandonat proiectul. Kevin Levine, directorul de creație al Irrational Games, ne spune daca mai are șanse de realizare

Pentru pasionații de jocuri video, BioShock este un titlu de referință în ceea ce privește shooter-ele la persoana întâi, extrem de lăudat pentru povestea cu trimiteri la moralitate, dar și decorul original și atmosfera captivantă. Un film bazat pe întâmplările din joc a fost anunțat în primăvara lui 2008, cu Gore Verbinski la cârmă, însă proiectul a fost amânat din motive financiare și de rating. De atunci, e ca și când proiectul a fost abandonat. Dacă este așa sau nu, ne lămurește Kevin Levine, directorul de creație al companiei care a realizat jocul, Irrational Games.

”Gore a vrut un film dur, cu rating nerecomandat minorilor. Apoi a venit lansarea Watchmen, iar cifrele de la box-office nu au arătat bine. Studioul a devenit reticent la ideea unui nou film, cu rating R și cu un buget de 200 de milioane de dolari, și au spus că dacă este să fie făcut, să se facă cu 80 de milioane de dolari – dar Gore nu vroia să facă un film de doar 80 de milioane de dolari. Așa că au adus un alt regizor care mie nu mi s-a părut potrivit. Așa că mi-au spus că dacă vreau să opresc realizarea filmului, pot să fac asta. Și așa am făcut”, a explicat Levine, citat de EuroGamer.com.

Levine a ținut să menționeze totuși că un film Bioshock încă mai are șanse să fie produs pe viitor. ”Se poate întâmpla într-o zi, cine știe, dar trebuie să existe combinația perfectă a persoanelor implicate în proiect”, a spus el.

Exploreaza subiecte similare:

Gore Verbinski, Bioshock, Watchmen

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 13 martie 2013 15:02
e mai bine asa;) sigur era un film prost dupa un joc excelent ca si tentativele de pana acum ale altora jocuri la fel de bune...sa se faca doar atunci cand va exista un interes real de a face un film bun..
AndreBlack pe 13 martie 2013 15:34
Ar iesi un film foarte bun daca ar respecta aceeasi 'reteta' ca si jocul original dar asta costa foarte foarte multi bani .
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 16:08
Cred ca pana la urma nu se va mai realiza nimic.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells