A fost odată la... Hollywood: 5 lucruri mai puțin știute

de Andreea Biță în 6 Iul 2020
Macaulay Culkin a încercat să prindă un rol în filmul lui Quentin Tarantino, iar Leonardo DiCaprio „s-a jucat” cu focul, la propriu, pe platoul de filmare

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino lansat pe marile ecrane în România pe 16 august 2019 a avut succes, pelicula înregistrând în weekendul premierei 41.564 de spectatori.

În timp ce tema centrală este în mare parte ficțiune, Once Upon a Time in Hollywood abordează într-o manieră pasionantă și aprofundată începuturile industriei cinematografice în amurgul Epocii de Aur. 

În calitate de câștigător a două premii Oscar, inclusiv cel mai bun actor în rol secundar pentru prestația lui Brad Pitt în rolul lui Cliff Booth, cascadorul și prietenul lui Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), Once Upon a Time in Hollywood a fost criticat drăguț, exceptând câteva nume notabile care și-au exprimat vocal nemulțumirea. Filmul s-a dovedit a fi un succes comercial modest la nivel internațional, fără a avea acordul unei lansări oficiale într-o țară, acest aspect fiind de obicei crucial pentru rentabilitatea financiară a industriei.

Aflați mai jos unde a fost interzis filmul lui Tarantino și descoperiți cinci lucruri mai puțin știute din spatele ecranizării

Burt Reynolds aproape că l-a jucat pe George Spahn înainte de moartea sa

Înainte de The Hateful Eight, Bruce Dern a primit rolul proprietarului Spahn Ranch, George Spahn. Legenda ecranului Burt Reynolds a fost distribuită inițial pentru acest rol, dar a murit la 82 de ani înainte de a-și putea filma scenele. Cu toate acestea, el și-a lăsat propria amprentă în Once Upon a Time in Hollywood, scriind cea mai tare insultă: sugerând observația lui Bruce Lee (Mike Moh) că Cliff Booth este „cam drăguțel pentru un tip cascador”.

Macaulay Culkin a încercat să prindă un rol în A fost odată la Hollywood...

Starul din Home Alone ar fi vrut să pună mâna pe un rol în filmul lui Quentin Tarantino , dar se pare că audiția nu a mers prea bine și s-a dovedit a fi „un dezastru”.

Într-un interviu acordat publicației Esquire, Macaulay Culkin nu a dezvăluit ce parte din scenariu i-a revenit la casting, dar a recunoscut că nu s-ar fi angajat nici măcar el pe sine, înainte de a adăuga: „Oricum sunt groaznic la audiții. Și aceasta a fost prima mea audiție în 8 ani.”

Leonardo DiCaprio a țintit oameni reali pe scenă cu aruncătorul de flăcări

Unul dintre efectele surprinzătoare din Once Upon a Time in Hollywood este cu siguranță momentul în care Rick Dalton filmează scena cu aruncătorul de flăcări pentru The 14 Fists of McCluskey, un film de ficțiune despre al II-lea Război Mondial. Scena îl ia prin surprindere pe Leonardo di Caprio care ezită să îi incendieze pe actori pe platoul de filmare. A fost nevoie de ceva convingere din partea co-cascadorilor , Zoe Bell și Robert Alonzo, care l-au lăsat pe actor să le dea foc lor mai întâi pentru a se simți confortabil să facă asta cu tot echipajul cascadorului.

De ce China a anulat lansarea oficială a lui Once Upon a Time in Hollywood?

China a decis interzicerea peliculei cu o săptămână înainte de lansarea oficială în cinematografe. Chiar dacă oficialii chinezi nu au oferit explicații, o sursă a dezvăluit pentru publicația The Hollywood Reporter adevăratul motiv. Se pare că nemulțumirea a venit din partea lui Shannon Lee, fiica lui Bruce Lee, care a făcut o plângere la Administrația Națională de Film din China.

Shannon Lee nu a fost de acord cu portretizarea făcută tatălui său ca fiind „un tâmpit arogant, care era plin de aere”.

Aceasta a cerut ca regizorul să omită scena  de luptă cu Cliff Booth, însă Tarantino a refuzat, ceea ce a condus la anularea lansării în China.

Rolul jucat de Margot Robbie a impresionat-o până la lacrimi pe sora lui Sharon Tate

Nina Tooley, sora actriței Sharon Marie Tate care a avut un sfârșit tragic la o vârstă fragedă (26 de ani, crima odioasă a clanului Charles Mason), a condamnat filmul încă de la anunțul făcut inițial, Quentin Tarantino urmând să îi adreseze acesteia personal intențiile sale. De fapt, ea a dezvălui ulterior pentru Vanity Fair că a fost mișcată până la lacrimi la vizionarea unei scene cheie din film, în special cum Margot Robbie a portretizat-o pe sora ei și a surprins cele mai bune calități ale sale.

Exploreaza subiecte similare:

Brad Pitt, bruce lee, Burt Reynolds, leonardo dicaprio, Macaulay Culkin, Margot Robbie, Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino, Sharon Tate, Bruce Dern, Mike Moh, Home Alone, Zoe Bell, Robert Alonzo, Shannon Lee

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells