30 de minute cu Răzbunătorii

de Ştefan Dobroiu în 23 Apr 2015
Bonus: galerie foto de la premiera europeană a Avengers: Age of Ultron

Prin amabilitatea Forum Film, Cinemagia a luat parte la premiera europeană a lui Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron. După ce ieri am publicat prima cronică din România a blockbusterului aşteptat pe ecrane săptămâna aceasta, iată povestea experienţei complete: o proiecţie în cinematograful Odeon din Leicester Square, proiecţie prezentată de nimeni altul decât regizorul Joss Whedon, dar şi o conferinţă de presă la care jurnaliştii s-au aflat la doar câţiva metri de popularii actori din distribuţie.

Nimeni nu-i poate reproşa companiei Disney că nu ştie să-şi promoveze filmele. Maşinăria de marketing a blockbusterului s-a pus în mişcare cu mai bine de o jumătate de an în urmă, iar totul a culminat, cel puţin din punctul de vedere al europenilor, cu defilarea starurilor pe covorul roşu din Londra, ieri seară. Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Evans, Elizabeth Olsen, Jeremy Renner şi Aaron Taylor-Johnson s-au întâlnit cu fanii şi au dat autografe. Dar înainte de aceasta au uimit în timpul conferinţei de presă găzduite de hotelul Corinthia, unde au dovedit că sunt o echipă amuzantă şi vioaie şi în afara marelui ecran.

Cu excepţia lui Chris Hemsworth, toţi ceilalţi actori au fost prezenţi la conferinţa de presă, unde au fost însoţiţi şi de Paul Bettany, interpretul vocal al lui Jarvis încă de la Iron Man (2008) şi beneficiar al unui important "upgrade" în rolul lui Vision în Avengers 2. Ajutaţi şi de întrebările jurnaliştilor strânşi din întreaga Europă, actorii şi regizorul au pus în scenă un spectacol la fel de interesant ca cel de pe ecran.

Capul "răutăţilor" a fost, aşa cum probabil te aşteptai, Robert Downey Jr.. Acesta a glumit de mai multe ori pe seama aroganţei şi a obsesiei pentru imagine a starurilor. La jumătatea conferinţei de o jumătate de oră s-a ridicat în picioare şi a zis: "staţi, au trecut 15 minute de la ultima mea probă de costum". După care s-a repezit la marginea sălii de conferinţe, unde, ajutat de un asistent, şi-a schimbat sacoul şi şi-a pus o pereche de ochelari cu lentile galbene. Chiar şi înconjurat de nume atât de cunoscute de la Hollywood, actorul a reuşit să eclipseze pe toată lumea.

Ce a uimit la conferinţa de presă a fost cât de asemănătoare sunt personalităţile actorilor cu cele ale personajelor lor. Robert Downey Jr., energic şi strălucitor, Mark Ruffalo, aproape timid, Jeremy Renner, tăcut, aproape morocănos, Scarlett Johansson, foarte sigură pe ea şi ţintă a multora dintre întrebări, Chris Evans, carismatic, aproape inocent. Surprinzător a fost Aaron Taylor-Johnson, extrem de rezervat şi laconic, copleşit parcă de prestanţa colegilor săi de platou. Nu la fel au stat lucrurile cu Elizabeth Olsen, sora mai mică a celebrelor gemene Olsen şi extrem de familiarizată cu lumina reflectoarelor, mai ales după ce şi-a făcut debutul în lumea blockbusterelor cu hitul de anul trecut, Godzilla.

Un moment interesant la conferinţă a fost şi declaraţia lui Joss Whedon că de acum înainte va sta departe de producţiile de anvergură. Chiar şi la scurta sa intervenţie de la avanpremiera londoneză regizorul a spus că e complet epuizat după finalizarea filmului său. Întrebat ce şi-a rezervat pentru viitor, Whedon a spus că acum nu se poate gândi decât la o odihnă foarte lungă. Să fi sugerat tonul regizorului că Avengers 2 este un "adio" filmelor cu supereroi? Vom vedea de-a lungul următorilor ani.

Ai văzut Avengers 2? Ţi-a plăcut?

Foto: Mediafaxfoto

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, Mark Ruffalo, Joss Whedon, Paul Bettany, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Aaron Taylor-Johnson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Robert Downey Jr., Chris Evans

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 23 aprilie 2015 17:43
Scarlett Johansson este superba :X
AugustyneX pe 24 aprilie 2015 01:28
Maine il vad la cinema....abia astept,,,de fapt eu astept de ceva vreme. Azi am vazut avengers 1 ptr a 4 a oara...si capitanul 1 si 2 si iron 2 si 3......marvel ptr mine ramane numarul 1.
weled pe 24 aprilie 2015 20:24
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف خزنات بالرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة مكافحة الحشرات بالرياض

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells