15 lucruri mai puțin știute despre Rocky

de Georgiana Stanciu în 17 Aug 2020
Rocky a fost primul film cu subiect sportiv care a câștigat vreodată premiul Academiei pentru cea mai bună imagine

Este un film care a generat cinci ecranizări, însă de departe, Rocky I rămâne cea mai valoroasă dintre toate.

Rolul lui Rocky Balboa îi aduce lui Sylvester Stallone un succes răsunător în întreaga lume. Dar, în timp ce povestea celui mai faimos boxer din istoria cinematografiei e atât de cunoscută, cât de multe știi despre cel mai mare film de box realizat vreodată?

1. Rocky a fost primul film cu subiect sportiv care a câștigat vreodată premiul Academiei pentru cea mai bună imagine.

2. Câinele lui Rocky, Butkus, a fost câinele lui Sulvester Stallone în viața reală. De asemenea, a jucat în Rocky II, dar moare la scurt timp după 1981. Stallone și-a adorat câinele, dar o ducea atât de prost cu banii încât s-a văzut nevoit să-l vândă pentru 40 de dolari doar pentru a-l cumpăra înapoi când a primit bani din film.

3. Stallone a petrecut atât de mult timp lovind carcasele de animale, încât și-a distrus mâinile.

4. Sylvester Stallone a scris primul draft al scenariului în doar trei zile. Cu toate acestea, au existat mai multe rescrieri până s-a ajuns la versiunea filmată.

5. Când United Artists a decis să cumpere scenariul lui Stallone, producătorii respectivi nu erau interesați ca acesta să joace rolul principal, preferând actori consacrați precum Ryan O'Neal, Robert Redford, James Caan sau Burt Reynolds. Stallone a insistat că nu va vinde scenariul decât dacă va juca rolul principal. UA a acceptat, dar a redus la jumătate suma propusă inițial de 2 milioane de dolari.

6. Scrierile anterioare ale scenariului îl prezentau pe Mickey drept un rasist furios și pe Rocky renunțând la lupta finală pentru că nu mai dorea să facă parte din lumea profesională a boxului.

7. Bugetul de producție al lui Rocky a fost de 1.075.000 dolari. Cu toate acestea, a ajuns să aibă încasări de 225 de milioane de dolari.

8. Burgess Meredith a primit rolul lui Mickey, deoarece toți ceilalți actori abordați de Stallone s-au simțit ofensați de faptul că li s-a cerut să dea o audiție mai întâi.

9. Susan Sarandon a mers la audiția pentru rolul lui Adrian, dar a fost considerată prea drăguță. Cher a fost, de asemenea, luată în considerare pentru acest rol.

10. Carl Weathers spune că bugetul filmului era atât de scăzut încât el și Burgess Meredith trebuiau să împartă un dressing minuscul.

11. Stallone s-a simțit inspirat să scrie filmul după ce a vizionat meciul dintre Chuck Wepner și Muhammad Ali de la Richfield Coliseum pe 24 martie 1975.

12. Cele două scene în care Rocky urcă treptele scărilor din Muzeul Philadelphia, odată când nu o poate face și odată când el, după mult antrenament, poate triumfător, au fost filmate la distanță de două ore.

13. Bugetul nu permitea un public suficient de numeros pentru a umple arena în scena de luptă finală, așa că materialele de stoc din scene cu mulțimi sportive trebuiau folosite pentru completarea editării. Cu toate acestea, unele dintre scaune tot au rămas goale.

14. Mai mulți membri ai familiei lui Stallone au fost implicați în realizarea filmului. Tatăl său îl interpretează pe bărbatul care sună clopotul pentru a începe o rundă, fratele său joacă rolul unui cântăreț stradal, iar prima sa soție, Sasha, a fost fotograful producțiilor.

15. Înainte de a regiza filmul, John G. Avildsen nu a văzut niciodată un meci de box sau un film de box.

Foto: hepta

Exploreaza subiecte similare:

Rocky, Sylvester Stallone, John G. Avildsen, Susan Sarandon, Carl Weathers, Burgess Meredith, Ryan O'Neal, Robert Redford, James Caan, Burt Reynolds, Chuck Wepner, Muhammad Ali

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells