10 filme şi seriale de dragoste

de Ştefan Dobroiu în 22 Iun 2021
De la Jurnalul lui Bridget Jones la Dragoste garantată şi Outlander

Filmul de dragoste este unul din cele mai reconfortante genuri, cu producţii ce omagiază acest mult-râvnit sentiment şi ne susură în ureche că, dacă n-a răsărit deja, e nevoie doar de o clipă ca soarele să răsară şi pe strada noastră. Iată mai jos zece astfel de producţii din ultimele două decenii.

Love, Guaranteed/Dragoste garantată (2020)
Premisa acestui film este mai mult decât simpatică: ce faci atunci când, după ce ai încercat de nenumărate ori să-ţi găseşti iubirea cu ajutorul unei aplicaţii care îţi garantează că o s-o găseşti, îţi dai seama că acest lucru nu se va întâmpla? Evident că dai în judecată aplicaţia. Acest film inspirat foarte liber dintr-o ştire de fapt divers ni-l arată pe Damon Wayans Jr. în rolul eroului neiubit şi pe Rachael Leigh Cook în cel al avocatei care îl reprezintă în instanţă. Dar ştim deja încotro merge povestea, nu?
Filmul este disponibil pe Netflix.

Crazy Stupid Love/A naibii dragoste (2011)
Viaţa de familie este întotdeauna plină de surprize şi necesită multă inventivitate, umor şi speranţă pentru a ne asigura că rămâne pe linia de plutire. Cvadragenarul Cal (Steve Carrell) descoperă că soţia lui (Julianne Moore) îl înşeală şi vrea să divorţeze. Ca să-şi mai ridice moralul, Cal revine pe "piaţa" dating-ului şi este luat sub aripa ocrotitoare de un playboy (Ryan Gosling) căruia femeile îi cad la picioare. Dar în loc să încerce tot timpul ceva nou, oare nu e momentul ca eroul mai în vârstă să lupte pentru ce are deja?
Filmul este disponibil pe Netflix.

Crazy Rich Asians/Asiatici bogaţi şi nebuni (2018)
Banii nu pot cumpăra dragostea, dar pot complica lucrurile, se precizează în sinopsisul acestui megasucces de casă (încasări de opt ori mai mari decât bugetul). Rachel, o profesoară de economie de la Universitatea din New York, are o relaţie fericită cu Nick şi nu mică îi e mirarea când află că acesta este "crazy rich", făcând parte dintr-una din cele mai bogate familii din Singapore. Relaţia va avea de înfruntat bănuielile mamei dominatoare a lui Nick (celebra Michelle Yeoh), iar Rachel va trebui curând să se decidă dacă dragostea ei pentru Nick este suficient de mare pentru a intra în complicata lume a celor bogaţi.
Filmul este disponibil pe HBO GO.

Friends with Benefits/Prietenie cu folos (2011)
O expresie tot mai folosită de la începutul mileniului încoace, "friends with benefits" invită la o alegere ce pare să nu dea greş: ce-ar fi să iei doar distracţia dintr-o relaţie, fără balastul care vine cu ea? Asta sunt hotărâţi să facă Dylan (Justin Timberlake) şi Jamie (Mila Kunis), doi tineri din New York care încep să se vadă tot mai des, refuzând în acelaşi timp să cadă în ceea ce ei numesc "capcana relaţiilor". Doar că amândoi vor afla curând că sentimentele profunde au magia lor, chiar şi când sunt însoţite de responsabilităţi mai puţin neatractive...
Filmul este disponibil pe Netflix.

Love, Weddings & Other Disasters/Iubiri, nunţi & alte dezastre (2020)
Să lăsăm platformele de streaming pentru o reîntoarcere la cinema cu acest film-caleidoscop despre poveştile mai multor cupluri, unele în formare, altele pe cale să se destrame. Participarea la o nuntă (doldora de dezsastre) este motivul reunirii acestor cupluri ce explorează împreună sau pe cont propriu câteva din plusurile, minusurile, speranţele şi capcanele unei relaţii. Diane Keaton şi Jeremy Irons joacă două dintre rolurile principale.
Premiera în cinematografe pe 4 iunie.

The Perfect Date (2019)
Ce era Matthew Mcconaughey acum vreo 15 ani pentru comedia romantică este în prezent Noah Centineo şi asta fără să-şi dea jos cămaşa din minut în minut. O comedie romantică pentru adolescenţi, The Perfect Date ni-l arată pe Centineo în rolul lui Brooks, un licean care se gândeşte cu îngrijorare la costisitorii ani de facultate şi, spirit întreprinzător, lansează un serviciu de dating. Ce înseamnă asta? Brooks se oferă drept partener perfect pentru tinere care nu au chef de o remorca masculină, dar vor să-şi arate împlinirea relaţională în cine ştie ce context incomod. Evident, între antreprenor şi o clientă nu vor întârzia să apară scântei.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Bridget Jones's Diary/Jurnalul lui Bridget Jones (2001)
Au trecut două decenii de la acest reprezentant de seamă al comediei romantice şi poate că e nimerit să verificăm dacă Bridget a rămas la fel de proaspătă şi neîndemânatică. O reimaginare în cheie modernă a chimiei din Mândrie şi prejudecată, filmul ne-o arată pe Bridget (Renée Zellweger, nominalizare la Oscar pentru rol) intrând într-o mulţime de buclucuri alături de prietenii ei şi interacţionând amuzant cu ursuzul Mark Darcy (Colin Firth, la şase ani după ce l-a interpretat pe domnul Darcy în extrem de populara miniserie Mândrie şi prejudecată din 1995).
Filmul este disponibil pe Netflix.

Always Be My Maybe (2019)
Un film despre timp, cum ne transformă el şi cum, o dată trecuţi puţin prin viaţă, poate devenim mai potriviţi pentru o anumită persoană decât eram în adolescenţă. Scris de Ali Wong şi Randall Park (ei joacă şi rolurile principale), comedia romantică ni-i arată pe Sasha şi Marcus, doi tineri care se reîntâlnesc la 15 ani după ce o partidă de sex i-a determinat să nu-şi mai vorbească niciodată. Keanu Reeves apare în propriul rol şi devine motivul pentru care Marcus se hotărăşte să lupte pentru Sasha.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Emily in Paris (2020)
Lily Collins o interpretează pe Emily, asistenta directoarei sucursalei americane a unei mari firme de marketing şi, în urma unui concurs de împrejurări, eroina pune mâna pe delegaţia delegaţiilor în oraşul dragostei, Parisul. Încrederea în sine specific americană va intra în coliziune directă cu francheţea (câteva melodioase invective vor zbura prin aer), aroganţa şi eleganţa franceze ale colegilor din Paris, în timp ce Emily, întotdeauna îmbrăcată la patru ace, descoperă dragostea, dar şi lucruri neştiute despre ea însăşi.
Serialul este disponibil pe Netflix.

Outlander (2014- )
Se spune că cel mai mare duşman al dragostei este timpul, dar nu şi în Outlander... Acest serial multi-gen ne arată cum Claire (Caitriona Balfe), o soră medicală care încă se recuperează după Al Doilea Război Mondial, este catapultată miraculos în Scoţia anului 1743, unde îl întâlneşte pe Jamie (Sam Heughan), un nobil cunoscut pentru răfuielile sale cu invadatorii englezi. Este începutul unor aventuri extraordinare, pe mai multe continente şi în secole diferite. Multe voci prezintă Outlander drept unul din cele mai bune seriale lansate deceniul trecut.
Serialul este disponibil pe Netflix.

Exploreaza subiecte similare:

Love Guaranteed, Crazy Stupid Love., Crazy Rich Asians, Friends with Benefits, Love Weddings & Other Disasters, The Perfect Date, Outlander, Emily in Paris, Always Be My Maybe, Bridget Jones's Diary

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells