10 filme şi seriale de acţiune

de Ştefan Dobroiu în 25 Iun 2021
Aventură postapocaliptică, supereroi, un remake Disney şi niscaiva zombi

Gen escapist prin excelenţă, filmul de acţiune ne ţine lipiţi de ecrane cu efectele sale speciale, cascadoriile şi înfruntările pe viaţă şi pe moarte între eroii pozitivi şi cei negativi. Iată mai jos câteva dintre cele mai proaspete titluri, dar şi un serial devenit deja un titlu de referinţă al genului.

Love and Monsters/Dragoste şi monştri (2021)
Au trecut şapte ani de la o apocalipsă care face ca întreaga planetă să fie cutreierată de creaturi monstruoase, iar puţinii supravieţuitori umani să se retragă în mici colonii subterane unde existenţa este mereu pe muchie de cuţit. După ce vorbeşte prin radio cu Amy, iubita lui din liceu, Joel (Dylan O’Brien) are o idee pe care toţi confraţii lui o consideră sinucigaşă: ce-ar fi să străbată pe jos cei 130 de kilometri ce-l despart de Amy? Aşa începe o aventură pe cinste, din care învăţăm şi că a cunoaşte lumea înconjurătoare este primul pas spre supravieţuire.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Zack Snyder's Justice League/Liga dreptăţii (2021)
Varianta de patru ore lansată de Zack Snyder în 2021 este într-adevăr mult, mult mai vizionabilă decât filmul din 2017, terminat de Joss Whedon după ce Snyder s-a retras din producţie în urma unei tragedii în familie. Cei mai mari supereroi DC Comics se reunesc în miniseria de patru episoade în care îi vedem pe Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman şi Cyborg înfruntând o ameninţare ce ar putea pecetlui soarta umanităţii.
Miniseria este disponibilă pe HBO GO.

Shadow and Bone (2021- )
O premisă ataşantă, un ritm susţinut şi o poveste ce discută şi despre familie, curaj, sacrificiu şi maturizare recomandă această mare premieră Netflix din aprilie. În centrul atenţiei este Alina (Jessie Mei Li), o tânără orfană ce trăieşte într-o tărâm divizat de o misterioasă barieră de fum populată cu monştri. Într-un conflict între diversele facţiuni de o parte şi de alta a barierei, Alina pare iniţial să nu aibă nicio importanţă, dar o uimitoare descoperire arată că ea ar putea fi cea care ar putea aduce în sfârşit atât lumina cât şi pacea în acest univers fantasy inspirat de cărţile lui Leigh Bardugo.
Serialul este disponibil pe Netflix.

Mulan (2020)
În seria de remake-uri live-action ale animaţiilor Disney clasice, Mulan părea să fie cea mai susceptibilă la o actualizare inspirată. Ştim deja că în centrul atenţiei este Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător care se deghizează în bărbat pentru a-i lua locul tatălui în armată. Călătoria epică o va transforma într-un războinic venerat, îi va aduce respectul întregii națiuni și îl va face mândru pe tatăl ei. Iar nouă (şi tuturor fetiţelor din public) ne spune că uneori tradiţiile sunt obstacole şi că avem datoria de a ne face propriul loc în lume.
Filmul este disponibil pe HBO GO.

Jupiter's Legacy/Moştenirea lui Jupiter (2021- )
Este ceva deosebit de ataşant la acest serial despre The Utopian (Josh Duhamel), un supererou ce protejează umanitatea, împreună cu alţi câţiva confraţi, de aproape un secol. Îmbătrânit, dar încă în putere, protagonistul ştie că va veni o vreme când va trebui să predea ştafeta fiului său, dar oare este acesta pregătit pentru greaua misiune? Povestea înţeleptului gata să se sacrifice pentru o lume ce pare să nu-l mai vrea şi drama fiului care simte că nu se va ridica niciodată la înălţimea aşteptărilor distrag atenţia de la locurile comun din această adaptare după benzile desenate omonime ale lui Mark Millar.
Serialul este disponibil pe Netflix.

The Blacklist/Lista neagră (2013- )
Raymond Reddington (James Spader), unul din inamicii publici de pe lista FBI-ului, se predă neaşteptat autorităţilor. Răufăcătorul se oferă să ajute la prinderea unui traficant de droguri, doar că pune o condiţie: partenera sa din FBI trebuie să fie Elizabeth Keene (Megan Boone), o tânără agentă care abia şi-a început cariera. Nu trece mult şi descoperim că planurile lui Reddington în ce priveşte echipa FBI formată pentru a prinde periculoşii infractori de pe lista sa neagră sunt mult, mult, mult mai complexe decât păreau la prima vedere. Un serial care a reuşit să se reinventeze sezon de sezon, creând una dintre cele mai complexe relaţii între personaje văzute în ultimul deceniu într-un serial TV.
Serialul este disponibil pe Netflix.

The Nevers (2021- )
Primul mare proiect al lui Joss Whedon după despărţirea de filmele Marvel, The Nevers are o abordare atipică: totul are loc în Londra victoriană, la sfârşitul secolului 19, când mocneşte conflictul între establishment-ul aristocratic şi o nouă comunitate de oameni care au obţinut superputeri în urma unui fenomen misterios. Povestea e spusă din perspectiva Amaliei True (Laura Donnelly), care poate vedea frânturi din viitor, şi a lui Penance (Ann Skelly), care percepe în mod diferit energia, ceea ce îi permite inventarea de fel de fel de gadget-uri. Serialul discută şi despre rasism, clasism şi discriminare.
Serialul este disponibil pe HBO GO.

Army of the Dead/Armata celor morţi (2021)
La a doua prezenţă în această listă, Zack Snyder se reîntoarce la începuturile sale regizorale (Dawn of the Dead, 2004) imaginând un nou film cu zombi. De fapt Amry of the Dead este un hibrid între filmul cu zombi şi cel cu jafuri, pentru că scenariul asmute o echipă diversă de mercenari în cel mai periculos loc de glob: oraşul Las Vegas, care a fost năpădit de zombi, fiind complet izolat de restul lumii. Filmul este doldora de acţiune, dar oferă şi o relaţie ataşantă între liderul echipei interpretat de Dave Bautista şi fiica sa care nu îl poate ierta că i-a executat mama după ce aceasta a devenit zombi.
Premiera mondială pe 21 mai pe Netflix.

Spirit Untamed (2020)
O animaţie în a cărei distribuţie se află şi cunoscuţii Jake Gyllenhaal şi Julianne Moore, Spirit Untamed este una din multele producţii realizate la distanţă în timpul pandemiei, fiecare animator lucrând în propria casă. Protagonistă este Lucky (Isabela Merced), o fetiţă crescută de mătuşa ei pânâ când Lucky face prea multe boroboaţe şi este expediată la tatăl ei, un văduv care locuieşte într-un oraş la graniţa cu Mexicul. Întâlnirea cu Spirit, un cal sălbatic, va deveni o emoţionantă ocazie nu doar de noi aventuri, ci şi ca Lucky să-şi omagieze mama defunctă, pe vremuri o talentată călăreaţă.
Premieră în cinema pe 21 mai.

Castlevania (2017- ).
Valahia şi Târgovişte, iată două nume româneşti care apar încă din primul episod al acestui serial animat ce reinventează legenda lui Dracula/Vlad Ţepeş. Totul începe în 1455, când vindecătoarea aspirantă Lisa, doritoare să-şi îmbogăţească arsenalul de cunoştinţe, bate la poarta impozantului castel al lui Vlad, despre care se spune că a înfrânt moartea neîndurătoare. Doar că vremurile nu sunt pregătite pentru o femeie vraci, aşa că Lisa e arsă pe rug, ceea ce îl determină pe Dracula să declare un război total asasinilor ei.
Serialul animat este disponibil pe Netflix.

Exploreaza subiecte similare:

Love and Monsters, Zack Snyder's Justice League, Shadow and Bone, Mulan, Jupiter's Legacy, The Blacklist, The Nevers, Army of the Dead, Spirit Untamed, Castlevania

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells