Articole What's Your Number?

(2011)

Care-i numărul tău?

Note de producție

CARE-I NUMĂRUL TĂU? prezintă talentul formidabil pentru comedie al lui Anna Faris, care o portretizează pe Ally. "Anna conturează perfect rolul cu abilitatea ei de a fi răpitoare și reală, cât și cu deseori citata calitate de noua Lucille Ball, acea încântătoare stângăcie combinată cu frumusețea fizică și scandarea perfectă a momentelor comice", spune regizorul Mark Mylod.
Ally Darling a lui Faris e poate adorabilă și distractivă, dar e departe de a fi perfectă. "Încearcă să-și dea seama ce-i lipsește în viață și cum îi poate da o direcție", spune Faris, "fie că e prin dragoste sau lucrările ei artistice, o slujbă sau o pereche specială de pantofi. Ally e un pic pierdută, momentan șomeră, luptându-se pentru bani."

În dimineața când o întâlnim pe Ally, încă o relație de dragoste doar ce s-a destrămat și ea e dată afară din slujba ei de marketing. În drum spre casă, după ziua de muncă scurtată, Ally citește un articol care îi schimbă viața:

"Care-i numărul tău?"
Numărul mediu de amanți al unei femei într-o viață e de 10,5
În America, 96% din femei care au fost cu peste 20 de amanți nu-și găsesc un soț.

*după un studiul realizat de dr. Helen Fig

Ally devine convinsă că a atins limita de parteneri sexuali pe care-i poate avea o femeie până să devină de nemăritat (poate doar dacă trăia în Noua Zeelandă, după cum spune dr. Fig). Celibatul fiind exclus, Ally pornește într-o misiune de a-și găsi un partener, fără să mai adauge la numărul ei, căutând în sortimentul colorat și ciudat de amanți din trecut, întrebându-se dacă sunt căsătoriți, disponibili, gay sau... morți.

"Ally începe să-și dea seama că e un pic pierdută în viață", spune Faris. Este acum șomeră și într-o criză de identitate, când își dă seama că pentru că s-a culcat cu 20 de persoane, e posibil să nu-și poată găsi un soț. Faptul că sora ei mai mică se mărită nu ajută."

Ca actriță și realizatoare de film, Faris a apreciat că povestea e spusă din punctul lui Ally de vedere, într-un mod deschis care amestecă sexul, inima, distracția și emoția. "Mi-a plăcut ideea că femeile se pot juca într-o lume care acum pare a bărbaților", elaborează Faris. "Femeile se regăsesc în comediile exagerate, la fel ca și bărbații. Și am vrut să mă joc și eu în lumea aia, în care o femeie poate fi vulgară și reală și curajoasă cu prietenele ei."

Gabrielle Allan, care a scris scenariul cu Jennifer Crittenden, descrie "Care-i numărul tău?" ca "povestea unei femei care a trăit după regulile altora foarte multă vreme. Întâlnește, în sfârșit, pe cineva care o provoacă să fie sinceră cu ea însăși. Ally ajunge să accepte că nu e ca toți ceilalți și că a încercat să trăiască după așteptări imposibile. Este povestea unei femei care devine independentă."

Mai multe din aceste elemente de poveste și teme se găsesc în cartea pe care se bazează scenariul, "20 Times a Lady", de Karyn Bosnak. "Am citit undeva că femeia americană are în medie 10,5 parteneri sexuali, dar mulți dintre oamenii cu care am vorbit aveau numere mai mari", își amintește autoarea. "Așa că am decis să-i dau lui Ally dublul mediei - dându-i un motiv și mai mare de a se panica." Dezamăgirea lui Ally când își dă seama că e posibil să fi ajuns la o piatră de hotar ne-magică subliniază un alt adevăr inviolabil din bătălia dintre sexe: femeile scad, bărbații adună. Adică bărbații se laudă cu mai multe cuceriri decât au avut, iar femeile recunosc mai puține. "Femeile și bărbații mint în privința numărului față de oricine și de toată lumea", spune Bosnak.

Indiferent de veridicitatea numărului unei persoane, Bosnak spune că cel mai important mesaj al poveștii e să fii sincer cu tine însuți. "Dacă-ți examinezi trecutul, n-ar trebui să regreți motivele pentru care ai făcut anumite lucruri, pentru că nu le poți schimba, și toate acele alegeri te-au făcut cine ești."

Scenarista Jennifer Crittenden își amintește că ne-a amuzat cartea. Părea premiza perfectă pentru o comedie romantică – să te întorci și să redescoperi cu cine ai fost. Marea provocare a fost de a evita sentimentul episodic, în timp ce Ally fuge de la un tip la altul, așa că i-am dat o casă de unde pornește în aventurile ei. Asta-i permite să petreacă mai mult timp cu Colin și să existe desfășurarea dinamică.

Realizatorii filmului au îmbrățișat elementele mai extreme ale poveștii. "Nu se poate ocoli faptul că protagonista noastră s-a culcat cu 19 persoane, care este destul de extrem pentru o comedie romantică", spune producătorul Tripp Vinson. "Decât să fugim de asta, mi s-a părut o alegere deșteaptă s-o îmbrățișăm și să ne aruncăm."

Un element-cheie în a menține lucrurile inedite și vitale este dinamica dintre Ally și noul ei vecin, Colin, interpretat de Chris Evans. Căutând un adăpost de femeia pe care a adus-o acasă cu o noapte înainte, Colin îi vine lui Ally în ajutor când încearcă să descâlcească greșeala făcută la băută cu o noapte înainte. Ally și Colin se plac pe loc și deși Ally privește în retrospectivă pe plan romantic, găsește în Colin un nou prieten și un aliat. "Ally și Colin se completează reciproc, dar nu trăiesc neapărat unul pentru celălalt", spune Evans. "Se ajută reciproc să devină mai buni, dar nu au nevoie unul de altul ca să existe."

Faris și Evans se echilibrează frumos, Evans afișând un aer de om cu picioarele pe pământ, stabilitate fizică în timp ce Faris oferă o serie de tranziții fluide, îndemânatice și comice. "Când Ally și Colin se întâlnesc, e o încordare foarte mare între ei," observă Faris. "Ally e dezgustată de Colin pentru că vede femeile intrând și ieșind din apartamentul lui. Îl crede un fustangiu. Ally vrea mult mai mult de la viață, așa că o enervează când vede pe cineva atât de indiferent în stilul de viață – probabil pentru că e invidioasă. Până la urmă ajung să se înțeleagă."

"Colin provine dintr-o familie de polițiști și detectivi, așa că se pricepe să dezgroape mizerii. De aceea Ally apelează la ajutorul lui. Și e cam afemeiat și foarte "alfa". E un tip simpatic, dar nu prea are stofă de soț. Încet, încet, Colin își dă seama că Ally e persoana cu care ar trebui să fie și asta deschide uși noi pentru el."

FOȘTII IUBIȚI AI LUI ALLY

Actorii care joacă adunătura pestriță a iubiților lui Ally aduc în CARE-I NUMĂRUL TĂU? o varietate mare de stiluri și experiență. Acești actori secundari definesc călătoria lui Ally și lumea ei.

Rick (Zachary Quinto), este un biciclist plin de sine, fanatic al mediului care subliniază clar că nu e interesat să continue relația cu Ally.

ROGER (Joel McHale) este șeful lui Ally, care chiar și după ce o dă afară tot încearcă să o seducă. Roger poartă costum în timpul zilei și apoi se schimbă în alt costum când iese. E genul ăla.

DONALD DEZGUSTĂTORUL (Chris Pratt) e fostul iubit cu care se întâlnește întâmplător și care o face să-și caute foștii iubiți. Când și-au dat prima dată întâlniri, Donald avea 180 kg – de unde porecla – dar acum e în formă grozavă și... logodit.

DAVE HANSEN (Mike Vogel) era un barman magician capabil să scoată monede din cele mai intime locuri ale unei femei.

SIMON (Martin Freeman) este un britanic decent cu care Ally s-a prefăcut englezoaică la început. Când se reîntâlnesc, Ally trebuie să revină la accentul ei britanic zaharisit, ce duce la rezultate dezastruoase.

GERRY PERRY (Andy Samberg) este un păpușar cu care Ally și-a pierdut virginitatea. Când Ally se reîntâlnește cu Gerry, nu-și dă seama cine e mai de lemn – sau mai nebun – Gerry sau marioneta lui.

DR. BARRETT INGOLD (Thomas Lennon) este un ginecolog, care n-o recunoaște pe Ally... până n-o examinează.

TOM PIPER (Anthony Mackie) este un politician ambițios, cu care Ally e încântată să lege din nou legătura până când motivul politic din spatele interesul lui reînnoit pentru Ally iese la iveală.

JAKE ADAMS (Dave Annable) este bogat, frumos și, cel mai bine, încă un tip de treabă. Este el perechea perfectă pentru Ally?

CARE-I NUMĂRUL TĂU? s-a turnat spre sfârșitul primăverii, începutul verii lui 2010 în romanticul și istoricul oraș Boston, unde e plasată povestea, și în orașul de la mare, Gloucester, de la Capul Ann din Massachusetts.

Apartamentul lui Ally, un amestec ciudat de stiluri și ere moderne, îi reflectă personalitatea. Scenograful Jon Billington spune că filmul e povestea unei femei care nu e sigură cine este. Ajunge într-un moment din viață când încearcă să se detașeze de legătura de mamă și am încercat să incorporez asta în detaliile dulapului din apartamentul ei.

Ally are un amestec foarte eclectic de lucruri; are lucruri din copilărie care au fost acoperite de lucruri din trecutul mai recent. E, de asemenea, important de stabilit legătura lui Ally cu Bostonul. Aproape că te poți întinde de la fereastra apartamentului ei și atinge orașul.
"Cu toate astea, orașul nu pare să fie la îndemâna lui Ally", observă producătorul Nan Morales, "și, metaforic, asta spune multe despre Ally. Nu se adaptează." Nu încă, în orice caz.

Sinopsis Despre distribuție și echipa de producție
Film - What's Your Number?

What's Your Number?

(2011)
Care-i numărul tău?
7.0 823 voturi 52 păreri
jinglebells