The Killing of a Sacred Deer

(2017)

Uciderea cerbului sacru

Poster The Killing of a Sacred Deer Postere The Killing of a Sacred Deer

Sinopsis The Killing of a Sacred Deer

Mai mult
The Killing of a Sacred Deer RO

Steven (Colin Farrell), un chirurg foarte bun, este căsătorit cu Anna (Nicole Kidman), oftalmolog foarte respectat. Au o viață bună și fericită, împreună cu cei doi copii, Kim, în vârstă de 14 ani (Raffey Cassidy) și Bob, de 12 ani (Sunny Suljic). Steven se împrietenește cu Martin (Barry Keoghan), un adolescent de 16 ani, care nu are tată și pe care chirurgul îl va lua sub aripa sa protectoare. Lucrurile iau o turnură sinistră când Steven îl prezintă pe Martin familiei sale. Lumea lor începe să se destrame,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Vezi pe HappyCinema
Un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu Gopo
Vezi toate premiile
Colin Farrell Colin Farrell Steven Murphy Nicole Kidman Nicole Kidman Anna Murphy Barry Keoghan Barry Keoghan Martin
Raffey Cassidy Raffey Cassidy Kim Murphy Sunny Suljic Sunny Suljic Bob Murphy Alicia Silverstone Alicia Silverstone mama lui Martin
Bill Camp Bill Camp Matthew Williams Denise Dal Vera Denise Dal Vera Mary Williams Lea Hutton Beasmore Lea Hutton Beasmore oaspete conferinţă
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Mise à mort du cerf sacré

Produs de

Element Pictures

Distribuitorul international

Haut et Court

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office The Killing of a Sacred Deer

Weekend premieră (22.01.2018)
  • Loc 14
  • Spectatori 2.488
  • Încasări (RON) 42.684,00
Total
  • Spectatori 4.922
  • Încasări (RON) 80.986,00
  • Încasări (USD) 21.628,48

Părerea criticului

Gloria pe 26 Ianuarie 2018 14:32
Suspans și mister
Regizorul grec Yorgos Lanthimos a adus la Cannes The Killing of a Sacred Deer, cu Nicole Kidman și Colin Farrell protagoniști, plus un adolescent (Barry Keoghan a mai jucat în Mammal, film selecționat la Sundance în 2016 și în Dunkirk al lui Christopher Nolan) cu o interpretare bântuitoare.

Titlul filmului, pe care nu ai cum să-l uiți odată ce l-ai auzit (am și recitit recent tulburătoarea poezie Moartea căprioarei a lui Nicolae Labis) face referire la Ifigenia în Aulida, scrisă de Euripide – a declarat regizorul la conferința de presă canneza a filmului. Ifigenia, fiica lui Agamemnon, e pe cale să fie sacrificată, așa cum spune oracolul, pentru că grecii aflați în Aulida nu pot ridica angora să plece spre Troia. Agamemnon se zbate între suferința de părinte și datoria de a împlini dorință zeilor. În momentul sacrificiului, Ifigenia dispare… citeşte

4 7
utzag pe 27 ianuarie 2018 14:14
Perfect de acord cu tine. Nici macar eu nu puteam sa o spun mai bine!
mariusete pe 11 februarie 2018 22:24
Cred ca acest film pecetluieste finalul Valului Bizar Grecesc, caci vioara intii - Lanthimos - pare sa fi epuizat resursele. Ca si in cazul nostru (NCR), au zece ani intensi, care ne-au adus filme exceptionale, meritul fiind in mare masura al Festivalului de la Cannes, care a (re)pus si grecii si romanii pe harta. Greu de inteles cum un film precum "Cerbul" se poate narui pina la granita penibilului dupa prima ora de metraj.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 17 Decembrie 2017 19:02
X
Exista regizori contemporani cu un stil aparte,puternic, care fac filme din pura placere regizorala sau pentru a soca / polariza audienta.Unul dintre acesti regizori este grecul Yorgos Lanthimos,cunoscut publicului larg amator de arta pentru satiricul The Lobster.
Regizorul revine in forta cu The Killing of a Sacred Deer, premiat la Cannes cu premiul pentru scenariu, inspirat partial de tragedia clasica greaca Ifigenia în Aulida,
Este un film terifiant, provocator, bizar, rece, aparent fara emotie, dus la extrem, un thriller psihologic ( mai degraba decat horror cum a fost descris) in care predomina anumite teme precum razbunarea, regretul, echitatea.
Exista si cateva elemente de comedie neagra atent dozata, insa starea de tensiune si dramatism se mentine la cote inalte.
Regizorul ,inspirat din Kubrik sau Polanski, atent la fiecare detaliu ,compozitie sau… citeşte

13 9
woodstar pe 20 decembrie 2017 14:19
Un stil unic si ce socheaza audienta nu inseamna neaparat un film bun. Dar da, pe mine m-a socat intr-un mod neplacut. Face parte din celebrele filme "nu l-ai inteles, deaia nu ti-a placut". Nu prea a fost nimic de inteles, mai mult o prezentare a stilului idiosincratic si absurd al lui Lanthimos. Totusi, apreciez review-ul tau.
tziggy_2 pe 08 Ianuarie 2018 00:27
Monument de prostie
un film ilogic, cu intamplari fara sens si deznodamant foarte prost. o prostie de film, 2 ore pierdute degeaba
13 18
Cretzulynne pe 23 Mai 2017 14:37
"Titlul filmului face referire la Ifigenia în Aulida, scrisă de Euripide - a declarat regizorul la conferința de presă canneza a filmului. Ifigenia, fiică lui Agamemnon, e pe cale să fie sacrificată, așa cum spune oracolul, pentru că grecii aflați în Aulida nu pot ridica angora să plece spre Troia. Agamemnin se zbate între suferința de părinte și datoria de a împlini dorință zeilor. În momentul sacrificiului, Ifigenia dispare de pe altar și în locul ei apare o căprioară cu gâtul tăiat."
(sursa: cinemagia) - sa nu uitam nici de ecranizarea piesei euripidiene de catre Michael Cacoyannis - Iphigenia (1977) - nominalizata la Premiile Academiei Americane la categoria de "cel mai bun film strain" in '78, pierzand cu un vot in favoarea La vie devant soi (1977).

11 7
griffoutz pe 19 Ianuarie 2018 13:58
Inceput usor promitator, continut prost, deznodamant si mai prost
Personal, nu recomand a se cheltui banii pe asa ceva. Intr-adevar, incepe usor promitator, dar dupa 20 de minute, o da in barci. Sunt atatea filme psihologice bune, foarte bune, capodopere, dar asta-i un dezastru.
9 11
mladitza pe 21 Decembrie 2017 09:46
foarte bun dar apăsător
Regizorul Yorgos Lanthimos creează aceeași atmosferă ca în The lobster, dar aici mi s-a părut chiar mai sadic, transmite o tristete grea, apăsătoare, foarte dureroasă. E sufocant de-a dreptul acest film, l-am apreciat, e unul dintre cele mai bune filme făcute în ultimii ani și totuși nu l-aș recomanda prea multora, mai ales celor care au copii. Iar dacă nu știi piesa lui Euripide, Ifigenia, e destul de dificil să înțelegi sensul mesajului, de aceea citatul oferit de utilizatorul Cretzulynne este foarte util, iar cronica lui wildinthecountry excelentă.
Interpretările au fost impecabile, eu nu aveam cine știe ce părere despre Colin Farell (deși îmi plăcuse rolul din „In Bruges”) până a vedea „The lobster”, e clar, actorul a fost în sfârșit descoperit de regizorul care să-i pună în valoare calitățile. Pe Nicole Kidman o admir mult și nu m-a… citeşte

8 4
lavara_laiarna pe 19 Ianuarie 2018 20:11
Acest deloc thriller psihologic arată că se poate și mai rău,findcă senzația de greață este permanentă..
6 7
nathalie_dinu pe 22 Ianuarie 2018 06:10
Despre razbunare si alti demoni
Un film despre razbunare ca metafora, despre cat de mult ti-ar inchide ranile sufletesti primirea unui ,,dinte pentru dinte''. Raspunsul la aceasta intrebare se poate afla urmarind acest film sau cautand in noi insine.
Minunat jocul actorilor, bagheta regizorala punandu-le extraordinar in valoare calitatile incontestabile.

5 5
monallyssia pe 28 ianuarie 2018 09:53
De acord cu tine; pot spune că m-a impresionat filmul în primul rând prin simbolistica dramatică a karmei, a faptei care revine la tine printr-un recul implacabil, când nu te aștepți și de la cine nu te aștepți; cu alte cuvinte, nu poți scăpa de destinul propriilor tale acțiuni pe care ai încercat cu nonșalanță să le ascunzi sub covor. Mi-a mai plăcut atmosfera sumbră, compactă, de depersonalizare progresivă în care personajele își trăiau latent oboseala sufletească prin ignoranță, acceptare și asumare martirică a vinei lor sau a celorlalți, gata să îndure totul până la capăt. Un subiect inedit, realizat la scară artistică.
monallyssia pe 28 ianuarie 2018 10:02
P.S. Tânărul Barry Keoghan a interpretat genial rolul psihopatului revendicativ din spatele inocenței și firescului unui puști de 16 ani.
Crynick pe 27 Octombrie 2017 11:16
As face pariu ca nu o sa fie distribuit in Romania,nu ar avea loc de filmele cu super eroi
5 8
Crynick pe 29 noiembrie 2017 00:14
Ba da,multumim Independenta Film
Crynick pe 18 decembrie 2017 18:08
prefer sa il astept in cinema :)
serban_ionescu pe 20 Ianuarie 2018 11:58
Dezamagitor.
In special in prima parte a filmului, dialogurile personajelor creeaza o evidenta nota interpretativa de depersonalizare, ca si cum nu s-ar desfasura intre diferite personalitati umane ci mult mai curand intre roboti sau chiar "zombi" lipsiti de trairi psihice adevarate. Totusi, desi in mod paradoxal (daca ma refer la ideea frazei anterioare), tocmai inceputul filmului pare a fi unul promitator, scenariul si actiunea filmului aluneca ulterior spre o dezamagire din ce in ce mai profunda, mai ales ca mod absolut ireal si excesiv de ocult de exprimare, adaugandu-se in final scene cu conotatii horror nu atat infioratoare prin imagistica lor, dar cu siguranta profund intristator-dezamagitoare prin continutul lor malefic de tip absurd-punitiv si paranormal-ocult in acelasi timp, fara nicio legatura evidenta nici cu satana si cu atat mai putin cu Dumnezeu.
Pacat ca o actrita ca… citeşte

3 6
Kul pe 27 ianuarie 2018 19:34
de ce "ULTRA DEZGUSTATOARE"? debustibus?
Kul pe 28 iunie 2019 16:30
bust = țâțe. #doah
sabinalin pe 21 Decembrie 2017 15:04
Mi-a placut primul film regizat de Yorgos Lanthimos si am asteptat cu nerabdare sa vad daca tanarul cineast grec va confirma sau daca "The Lobster" a fost doar o intamplare fericita. Iata ca, din fericire, varianta valabila e cea dintai si , din punctul de vedere al celui care scrie, Lanthimos da de asta data lovitura cu acest teribil de socant thriller psihologic cu elemente tragice si supranaturale, un film care mentine atentia privitorului de la prima si pana la ultima secventa. "The killing..." mi-a amintit de "Bacalaureat" al lui Cristian Mungiu, nu neaparat prin tematica ( e infinit mai dur decat filmul romanesc) cat prin portretizarea minutioasa a iadului in care ne zbatem sa supravietuim cu totii, in defintiv "iadul sunt intotdeauna ceilalti". Solide performantele actoricesti ale lui Collin Farrell si Nicole Kidman insa marea revelatie e Barry Keoghan, fenomenal in rolul… citeşte
3 6
nathalie_dinu pe 20 ianuarie 2018 19:39
Comparatiile cu ,,Bacalaureat'' si cu George Pistereanu mi-au dat fiori pe sira spinarii, mai ceva decat a facut-o acest film special.
Asil pe 1 februarie 2018 12:54
nathalie_dinu :)))) Ce cauta George Pistereanu in acest context? Ar vrea el sa dea fiori reci, macar 10%, sa fim seriosi!
doraburdan pe 02 Februarie 2018 20:14
Un film distopic, ce nu e usor de urmarit. Pentru un cinefil dedicat, as spune ca ai in fata un film abstact: daca initial faptele par reale, incerci sa deslusesti firul narativ, putin mai tarziu realizezi ca actiunea are elemente supranaturale. De fapt, intregul film e o parabola care face trimitere la povestea Iphigeniei lui Euripide din tragedia greaca ( la un moment dat, unul din personaje o si evoca).
Colin Farrell are un joc ireprosabil- el este un medic de chirurgie cardiovasculara. Prin similitudine cu mitul Iphigeniei, el ar fi Agamemnon, tatal acesteia, si cel care trebuie sa indeplineasca sacrificiul. Medicii si pilotii sufera uneori de ,,sindromul demiurgului,, cand viata pacientilor/pasagerilor se afla in mainile acestora. Jocul de-a Dumnezeu, finalizat cu greseli, incumba primirea pedepsei corespunzatoare.
Soundtrack-ul iti da uneori fiori pe spate, iar unele… citeşte

2 0
AleCrisu pe 15 septembrie 2018 17:18
Sunt puțin confuză în legatură cu comentariul tău. Din punctul meu de vedere, în filmul ăsta singurul dumnezeu a fost Martin. El a avut rolul de a oferi un echilibru. Steven nu și-a putut asuma greșeala făcută și nici măcar alegerea persoanei ce urma să fie sacrificată. Ba mai mult, n-ai cum să te gândești că el înfățișa creatorul, pe cel bun sau whatever, dat fiind faptul că a mers la școala pentru a afla detalii despre copii, încercând astfel să-și influențeze decizia. Un dumnezeu nu ar fi făcut așa ceva.
fireprof pe 21 Ianuarie 2018 20:35
Un film la care cinefilul merge plin de încredere datorită distribuției promițătoare și a premiilor câștigate. Începe neașteptat de bine, devine plictisitor, apare o intrigă ce promite iar, urmează un mare fâsssss. Nu recomand vizionarea acestui film. Totală pierdere de vreme. Arta nu constă în originalitate cu orice preț și cu sacrificarea sensului. Un film fără nici o noimă.
2 1
boghiu_andrei pe 29 Decembrie 2017 01:23
Surprinzator !
Titlul spune tot. Acest film e ceva ce usor poate fi detestat. Am auzit de ''The Lobster'' si vreau sa il bifez cat mai repede si stiu din auzite ca e la fel de ciudat. Jocul actoricesc e la un nivel inalt - Colin Farrell e foarte bun, dar ce face Barry Keoghan e de jos palaria (are drumul larg deschis in fata). O sa ii urmaresc cariera si tot ce scoate.

✔ 8

2 3
Kul pe 27 Ianuarie 2018 19:28
The Killing of a Sacred Deer (2017)
Cinema-ul de arta ar fi bine sa ramana la el acasa, cand face incursiuni in comercial esueaza dezamagitor.

- incepe cu "matze" (visceral)
- C.F. e cam intr-o continuare din The Lobster (2015) - сam acelasi tehnica de rol
- regia e pe langa, in mod voit - evident. le: e incalzire.
- ceva nu functioneaza din cauza acelui setup/asteptari a la California (Holywood - cinema american de consum)
- mult prea departe de Alpeis (2011) - dar dinamica dialog cam de acolo
- in The Lobster a functional din cauza ca s-a pupat f misto cu absurdul britanic. mai e un regizor care trecand Atlanicul, fsss si-a pierdut savoarea locala (r. Joachim Trier in Louder Than Bombs (2015))
- hai... unde/cand vine lovitura aia de popica? :) le: ar fi muscatura din basement
- muzica aia de fundal creepy :>
- stalker side. revenge? le: yep. + grief?
-… citeşte

2 6
Kul pe 8 martie 2018 07:19
Uitai deja de kills.
GabrielaSirbu pe 02 Februarie 2018 15:22
Replica aproximativa din film:
"Cardiologul=niciodata nu moare pacientul din vina medicului ci din vina anestezistului.
Anestezistul=niciodata nu moare pacientul din vina anestezistului ci din vina medicului."
Si iaca-sa, desi stim ca este vina noastra, e mai usor sa nu ne asumam nimic iar cand ni se intampla ceva rau...ne simtim nedreptatiti...
Bun de tot Barry Keoghan.

1 1

Spune-ţi părerea despre The Killing of a Sacred Deer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Killing of a Sacred Deer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells