The Beguiled

(2017)

Seducătorul

Poster The Beguiled Postere The Beguiled

Sinopsis The Beguiled

Mai mult
The Beguiled trl 2

În timp ce se dezlănțuie Războiul Civil, Seminarul Miss Martha Farnsworth pentru tinere este la adăpost de lumea exterioară, până în ziua în care un soldat rănit al Uniunii este descoperit în apropiere și luat în îngrijire. În timp ce prezența sa este binevenită inițial, iar tinerele vor să-i arate o adevărată ospitalitate specifică sudului, evenimentele iau curând o întorsătură sinistră. Pe măsură ce stă închis la școala internat a tinerelor fete, soldatul rănit…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Dragos.87
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3
Vezi pe Sky Showtime
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Die Verführten
  • Csábítás
  • L'inganno

Produs de

American Zoetrope

Distribuitorul international

Universal Pictures International (UPI)

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
woodstar pe 08 Octombrie 2017 18:20
O pelicula tensionata si captivanta, cu un twist decent.
Noul film al Sofiei Coppola, "The Beguiled" are loc in Virginia, la 3 ani de la inceperea razboiului civil si este bazat pe romanul cu acelasi nume, publicat ca "A Painted Devil".

Chiar daca nu se compara cu adaptarea din 1971, Coppola reuseste sa creeze un thriller extrem de captivant. Ea exploreaza capacitatea omului de a fi bun, sau violent, depinzand de caz.

Cand un soldat grav ranit, Corporalul John McBurney (Colin Farrell) gaseste refugiu intr-un internat ocupat numai de fete si condus de catre directoarea Martha Fansworth (Nicole Kidman), frica si suspiciunea incepe sa dea drumul la o dorinta nepronuntata.
La inceput, fetele doreau sa-l predea pe iancheu fortelor confederatilor cat mai repede posibil, dar entuziasmul de a avea o prezenta masculina in casa duce la gelozie si tradare.

Chiar daca filmul are o durata destul de mica (1h… citeşte

5 3
Dragos.87 pe 29 Septembrie 2017 21:07
Merita vizionat
Filmul are o actiune care se desfasoara lent dar iti mentine un interes destul de bun datorita atmosferei foarte captivante.Are un subiect interesant dar nu este exploatat cum ar trebui,e lipsit de idei.Un mare avantaj il constituie prezenta fermecatoarei si experimentate Nicole Kidman care ofera filmului mult farmec.Merita vazut!
5 3
margochirila24_69 pe 27 Noiembrie 2017 15:19
„Nimic nu e mai periculos ca o femeie cu o armă”. Insă pericolul a venit de la şapte femei înarmate spiritual!
3 3
margott pe 05 Februarie 2018 17:27
Putea sa iasa lejer un thriller, dar regizoarea a mers pe drama, pentru un studiu de caractere, banuiesc. Crestinismul invocat la inceput drept scuza pentru a-l retine pe nefericitul caporal se pierde pe parcurs, cand femeile se trezesc aproape inconstient, fara voia lor, intr-o competitie. Nici nu mai conteaza ca el e dusman de neam si tara, nu e prizonier, e oaspete pentru simplul fapt ca e singurul barbat, si mai e si tanar si chipes pe deasupra, ce pretentii sa ai si de la ele ? Scena (nostima) cand i se serveste placinta de mere e graitoare : una a facut placinta, alta a furnizat reteta, alta a cules merele, alta tine sa specifice ca placinta cu mere e si preferata ei, in timp ce el o mananca sub privirile lor ingaduitoare, admirative chiar. Practic il mananca din ochi. De altfel, care mai de care se intrec sa-i intre in gratii : una cu muzica, alta cu gatitul, alta ii serveste de… citeşte
2 0
sabinalin pe 28 Octombrie 2017 18:46
“The beguiled” in viziunea Sofiei Copolla e un film care se potriveste teribil realitatii zilelor noastre, e la mare moda subiectul Weinstein, producatorul de la Hollywood transformat in demon dupa ce foarte multa vreme a fost una dintre personalitatile respectate din Cetatea Filmului. Foarte probabil acuzatiile sunt adevarate ca doar nu l-or fi exclus degeaba insa stau si ma intreb morometian: de ce au pastrat, domnule, tacerea atata amar de vreme? Dar asta-i lumea in care traim, o lume in care toate femeile sunt niste pure, niste sfinte, niste iubitoare si n-ar face nici cel mai mic pacat daca n-ar fi nemernicii de barbati care nu stiu altceva decat sa le ispiteasca, sa le manipuleze. Si atunci, dragi tovarasi si mai ales tovarase, trebuie luate cele mai drastice masuri. Cam asta e lumea pe care ne-o infatiseaza fiica lui Francis Ford, poate ca premiul pentru regie castigat in… citeşte
2 3
borisvultur pe 11 Mai 2018 14:02
Lupul și scufița
Tensiune erotică, previzibil, pulsiuni intime, timp suspendat, dorințe, rivalitate, un „huis clos”, un fel de Scufiță prin pădure, apoi în final ciupercile, masa festivă, ...lupul invitat...Am avut alte așteptări de la Sofia Coppola, recunosc...
1 0
andystarx pe 08 Ianuarie 2018 22:56
Nota 2/10
Cred ca cel mai slab film al lui Kidman si Farrel si al regizoarei SOfia COppola ! Un film fara noima,o mare porcarie,cred ca a luat premiul la Cannes pentru costume,altfel ,fara noima ,de la inceput pana la sfarsit,ramai socat ca te ai uitat la o asa bazaconie !
1 2
laurentzyiu pe 09 Octombrie 2017 21:27
Cu o poveste interesanta si o mana de actori buni, filmul ar fi fost foarte bun, daca nu intervenea Sofia Coppola cu stilul ei extrem de lent... Atat de lent ca poti sa mai citesti cate o stire pe telefon in timpul filmului...
1 3
serban_ionescu pe 13 octombrie 2017 16:49
Nicidecum asa-numitul "stil lent" ar fi fost de vina ! Un astfel de film al carui substrat de baza a fost incredibila (uimitoarea) transformare psihologica la 180 de grade si in sens profund negativ declansata de o furie extrema in contextul unei gelozii nestapanite, care brusc pune stapanire ca si o boala infectioasa rapid si chiar instantaneu transmisibila tuturor personajelor de sex feminin, nici nu ar fi putut avea un altfel de stil "mai accelerat", deoarece tocmai tratarea cu rabdare a definitivarii mai intai a creearii treptate (a "coacerii") substratului psihologic indispensabil conflictului de caracter si psihologic final, necesita o foarte fireasca si chiar ultra necesara pregatire prealabila, si ea cat mai cu rabdare, deoarece numai astfel putea fi foarte bine realizata !
vladalmond pe 15 Octombrie 2017 03:49
O dramă atmosferică, psihologică
Un film interesant, deși un pic anticlimactic. Mi-au plăcut foarte mult atmosfera , senzația continuă că ceva e în neregulă, că urmează să se întâmple ceva rău. Deși destul de static, nu mi s-a părut un film plictisitor. Colin Farrell a fost foarte potrivit în rolul său, iar personajul său reușește să transmită mereu semnale mixte. Este bun, este rău? Nu știu sigur dacă m-am lămurit nici până la finalul filmului.

The Beguiled a avut și o scenă care mi-a dat fiori, cu niște urlete inumane, care sigur nu doar pe mine m-au marcat (cine a văzut filmul știe la ce mă refer).

Cât despre subiectul filmului, cred că este un film despre efectele izolării asupra psihicului uman (similar cumva cu una din temele filmului The Shining), dar pe lânga asta are și multe elemente tematice legate de sexualitate, gelozie, încredere și… citeşte

1 4
xerses pe 29 Septembrie 2017 15:12
Fetele civilizate sunt capabile si de fapte mai putin acceptabile ....
1 4
serban_ionescu pe 13 octombrie 2017 17:06
Intr'un astfel de film al carui substrat de baza a fost incredibila (uimitoarea) transformare psihologica la 180 de grade si in sens profund negativ declansata de o furie extrema in contextul unei gelozii nestapanite, care brusc pune stapanire ca si o boala infectioasa rapid si chiar instantaneu transmisibila tuturor personajelor de sex feminin, tocmai tratarea cu rabdare a definitivarii mai intai a creearii treptate (a "coacerii") substratului psihologic indispensabil conflictului de caracter si psihologic final, necesita o foarte fireasca si chiar ultra necesara pregatire prealabila, si ea cat mai cu rabdare, deoarece numai astfel putea fi foarte bine realizata ! Filmul evidentiaza tocmai faptul ca in anumite contexte psihologice-limita, duse chiar pana la extrem in ceea ce priveste maxima lor surpriza profund-negativa, in cazul de fata pe taramul sentimental al unei gelozii brusc si neasteptat declansate, UNEORI reactiile umane de raspuns pot fi uimitor de neasteptate in sens profund negativ, in mod PARADOXAL, chiar indiferent de gradul de civiliztie si "slefuire" prealabila a bunelor maniere ale acelor persoane !
Aishor pe 01 Martie 2020 15:23
Ca sa-mi placa un film, trebuie sa ma marcheze intr-un fel, sa ma puna macar pe ganduri...Nimic din toate acestea! Un film slab de tot. Pacat de distributie!
0 0
lavara_laiarna pe 03 Ianuarie 2018 09:33
Farrell face un rol perfect plat întro poveste ce nu iasă din curtea casei.Un film mohorât și prea lung despre câteva pofte și sentimente incontrolabile dar normale de firești.
0 1
AdriAdrianna98 pe 18 Noiembrie 2017 00:10
Mi-a placut filmul asa ca demers, ca amplasare, ca atmosfera, dar povestea destul de previzibila si destul de prost jucat in ciuda catorva nume mari din cast. Cred ca doar ei ce au mai salvat filmul asta.
0 2
anju pe 14 Octombrie 2017 00:34
Tot astept sa ruleze si in cinema dar se pare ca nicio sansa...
0 2
serban_ionescu pe 15 Octombrie 2017 22:29
O interesanta drama profunda desfasurata pe STRICT "taram" psihologic erotico-carnal (fizic), TOTAL decuplat de orice sentiment REAL si pe "taram" SPIRITUAL de iubire, practic inexistent !
Deloc intamplator, ci tocmai din contra, foarte puternicele sentimente de gelozie extrema comuna, practic de tip epidemic si chiar devenite treptat ULTRA PATOLOGIC devastator-ucigatoare, se dezvolta destul de interesant prezentat de realizatori,in contextul foarte favorabil al razboiului civil american de secesiune, adica atunci cand timp indelungat, cam toti barbatii sunt la arme, fapt ce reprezinta aproape un adevarat DROG PUTERNIC in favoarea instalarii in psihicul profund feminin al tinerelor femei si chiar mici domnisoare, a unei obsesive inclinatii STRICT erotico-carnale, care iata ca in conjunctura lipsei absolute si a unor adevarate sentimente de iubire inclusiv si mai ales si SUFLETESTI-SPIRITUALE fata de persoana respectiva de sex masculin, pot conduce la o drama profunda, chiar uluitoare. Chiar in conditiile in care acest film nu este deloc unul de actiune, ci unul strict… citeşte
0 3

Spune-ţi părerea despre The Beguiled

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu The Beguiled
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells