Pink Floyd The Wall

(1982)

Pink Floyd: Zidul

Poster Pink Floyd The Wall Postere Pink Floyd The Wall

Sinopsis Pink Floyd The Wall

Mai mult
Teaser Pink Floyd The Wall

Viața grea a cântărețului de muzică rock Pink (personaj inspirat, se pare, de Roger Waters, unul dintre liderii formației Pink Floyd) din copilărie până la apogeul carierei, când nu mai poate urca pe scenă decât drogat. Lungmetrajul este o aArmonioasă sinteză cinematografică de imagine și sunet. Un film cult, bazat pe albumul din 1979 "The Wall" ("Zidul") al formației Pink Floyd, pelicula include secvențe animate realizate de caricaturistul britanic Gerald Scarfe. S-a spus adesea ca nu…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: valik
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0

Caseta tehnică

AKA

  • The Wall

Produs de

Goldcrest Films International

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

United International Pictures (UIP)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Blackarrow pe 30 Ianuarie 2009 12:23
Da , am revazut pe TCM filmul complet, e super, prima oara l-am vazut prin ’86
pe video , fara subtitrare, pt vremurile alea era ceva avangardist ,occidentul parea asa de “dezinhibat’ fata de comunismul nostru.
E excelent , dar cred ca se putea arata mai putin singe, iar la unele secvente parca muzica (extra,voi ramine un mare fan al acestui album) e acoperita de usi sparte de multimi de tineri sau diverse faze zgomotoase.
Animatia e mai mult decit sugestiva, intr-adevar trebuie sa simti asa ceva ca sa-l intelegi cit de cit.Un film-martor ,un film pentru totdeauna.

6 0
MrJuVe pe 7 noiembrie 2012 17:55
"Un film-martor ,un film pentru totdeauna." Foarte frumos spus!
balta67verde pe 18 Decembrie 2016 17:47
L-am revazut acum cateva zile si mi-a placut la fel de mult ca acum vreo 25 de ani. Film de 9 stele ... albumul e un Masterpiece, e de 10 stele.
1 0
marillion pe 18 Aprilie 2013 10:01
Alan Parker reuşeşte să redea conceptul şi intensitatea celebrului album în imagini foarte expresive, iar Bob Geldof este interpretul ideal al starului rock în derivă.
1 0
celmaitare pe 06 Ianuarie 2011 16:53
astept si iar astept.....pana la momentul potrivit
de mult doresc sa vizionez acest film...dar astept starea necesara...sunt mai mult ca sigur ca nu voi fii dezamagit
1 0
missphantomim99 pe 14 Decembrie 2010 16:48
o capodopera in adevaratul sens al cuvantului. filmul este genial iar muzica celor de la pink floyd este mirifica
1 0
Jebeleanu Delia pe 28 Aprilie 2007 16:39
mi s-a parut un film excelent,pe care as dori sa-l revad oricand,pt a putea analiza mai bine fazele care exprima lucruri importante:razboiul,suferinta,"invatamantul" din ziua de azi si chiar viata personala a unor vedete,aici fiind vorba si de psihicul unei vedete "obosite",parerea mea fiind ca poate fi considerat un film psihologic remarcabil!spre rusinea mea,de-abia anul acesta au auzit de el!
1 0
xerses pe 04 August 2012 08:12
Un film excelent ce nu si-a pierdut din farmec nici dupa mai bine de 20 de ani....
1 1
CINEFILUL DE SERVICIU pe 14 Mai 2014 01:20
Pink Floyd The Wall (1982) | CINEFILUL DE SERVICIU
[...] IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia 2013-07-11 +Andrei Mutuligă window.___gcfg = {lang: 'en-US'}; (function(w, d, s) { function [...] citeşte
1 2
CINEFILUL DE SERVICIU pe 14 August 2013 01:33
Pink Floyd The Wall (1982) « Cinefilul de Serviciu
[...] Site: Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia Like&Share Pin ItMai multEmailShare on TumblrPocketDiggPrintLike this:Like Încarc... By [...] citeşte
1 2
cosmin742000 pe 14 Martie 2013 22:59
Un film si o muzica extraordinara.........................................
1 3
El_KaPpa pe 04 Iunie 2020 14:04
9,2/10
Asa cum Pink Floyd este mai mult decat o simpla trupa rock, asa cum "The Wall" este mai mult decat un simplu album rock, asa si aceasta adaptare pentru televiziune a albumului este mai mult decat un simplu film.
O realizare complexa care reuseste sa transpuna pe ecran toata profunzimea albumului si toate sentimentele adunate in piesele acestuia, printr-o viziune regizorala excelenta a lui Alan Parker.
Nu m-a atras atat de tare povestea propriu-zisa, cat maniera in care ne este prezentata. Practic, filmul asta nu are replici (cu mici exceptii) si nici nu are o desfasurare tipica si usor de urmarit, fiind mai mult un colaj de videoclipuri cu unele elemente abstracte, care puse cap la cap construiesc o poveste cruda, dureroasa, plina de emotie si de substrat psihologic, satirica in multe momente, cu destule simboluri si cu un mesaj greu de digerat de catre cei ce nu sunt… citeşte

0 0
sweety_myra pe 29 Octombrie 2005 18:16
filmul este pur si simplu BESTIAL!!!!!!!!! nu vorbesc asa doar pentru k sunt fana de cand ma stiu Pink Floyd, dar dau din toata inima 5 stele chiar si mai multe pentru Alan Parker si in special Bob Geldof.
p.s. filmul difuzat de tvr1 nu este cel original! cateva scene nu au fost difuzate si nu inteleg de ce... cu toate astea filmul ramane totusi o minune!

0 0
gamulea serban pe 27 Octombrie 2005 22:58
Fara exagerare am trait clipa "fericita" sa vad Pink Floyd si nu numai, capodopera numita The Wall pe Tvr1; parerea mea este ca am intrat cu dreptul in Europa prin Televiziunea Nationala; se pare ca exista acolo undeva si oameni deosebiti care inteleg muzica adevarata; tot respectul pt. ei si sa o tina tot asa; mai ar fi capodopere: "Tommy"-The Who, Lamb lies down on broadway, Genesis, etc
0 0
Psychoprincess pe 23 Mai 2010 16:19
genial film........bine ca nu l-am vazut tocmai de la inceput insa am vazut faze importante incat sa inteleg ce se intampla.......mi-a placut melodia ......
0 5

Spune-ţi părerea despre Pink Floyd The Wall

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pink Floyd The Wall
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells