On Body and Soul

(2017)

Despre trup și suflet

Poster On Body and Soul Poster On Body and Soul

Sinopsis On Body and Soul

Mai mult
On Body and Soul intl trl

“Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe HappyCinema
O nominalizare Oscar, 4 premii Berlin, un premiu şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film, un premiu Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Teströl és lélekröl
  • Dusza i cialo
  • Om kropp og sjel

Produs de

Inforg-M&M Film Kft.

Distribuitorul international

Films Boutique

Distribuit in Romania de

Bad Unicorn

Țara

Ungaria

Box office On Body and Soul

Weekend premieră (26.06.2017)
  • Loc 11
  • Spectatori 3.581
  • Încasări (RON) 45.241,82
Total
  • Spectatori 17.828
  • Încasări (RON) 218.947,00
  • Încasări (USD) 55.230,56

Părerea criticului

StefanDo pe 08 Iunie 2017 13:52
O dramedie romantică de o sensibilitate aparte, Despre trup şi suflet are toate şansele să convingă amatorul de cinema mainstream că nu greşeşte când dă o şansă producţiilor de festival.

Primul lucru care surprinde la această revenire după aproape două decenii a regizoarei Ildikó Enyedi la filmul de ficţiune este faptul că a luat Ursul de Aur la festivalul de la Berlin, un festival care privilegiază cinema-ul angajat politic. Despre trup şi suflet nu are nicio legătură cu politicul, fiind preocupat să exploreze, dintr-un punct de vedere neaşteptat, modul cum doi oameni se pot apropia unul de celălalt. Un film imprevizibil, Despre trup şi suflet poate fi din plin lăudat şi pentru cei doi actori principali, care formează convingător unul dintre cele mai memorabile cupluri văzute în ultimii ani la cinema.

Géza Morcsányi este… citeşte

11 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Kul pe 03 Iulie 2017 00:50
Teströl és lélekröl (2017)

– se insista mult cu_camera pe detalii
– multa si deosebit de frumoasa filmare intimista
– abatorul suntem noi, societatea; e o metafora. ce inseamna visul… ma depaseste. e ceva si acolo.
– paduri, conifere, vise
– bun dialog, glumite witty, destul de intelectuale
– cadrul cu taiatul capului la vita
– baltile de sange nu-s oribile, ci estetice. cu debustibus, normal.
– intriga tarzie; un ritm lent per-global; poate-poate un pic lungut, dar nu.
– film intim cu totul asa, si dezvolta lent – ceea ce este delicios
– el un inadaptat batran si cu pareza partiala, ea o OCD-ista si usor autista (sindromul Asperger?)
– Laura Marling in OST :) https://www.youtube.com/watch?v=HU2ts1IUByA
– foarte buna regie. (am intuit ca e regizat de o ea). niste treceri de lins… citeşte

11 4
dincolodenume pe 02 August 2017 22:05
Iubirea nu e marca inregistrata
M-a surprins acest film prin mesajele puternice pe care le livreaza. In cadre aparent obisnuite ne sunt zdruncinate gandurile, certitudinile, pana si nuantele culorilor par, intr-un mod straniu, foarte sugestive, pline de incarcatura emotionala.
Am urmarit desfasurarea actiunii cu o oarecare incordare, nutrind tot felul de sentimente pentru personajele principale. Eram dezgustat, ori induiosat, entuziasmat ori deziluzionat.

Iubirea nu e marca inregistrata a povestilor cu printi si printese. Poate imbraca diverse haine, ori diverse trupuri, ori umple de energie mintile diferite, in perceptie, ale oamenilor.

Cred ca e un film pe care il simti pana in venele ce-ti strabat trupul. Pulsezi o data cu iubirea celor doi, ori cu tristetea aducatoare de speranta.
Un film obligatoriu de vazut.

8 2
borisvultur pe 23 Iunie 2017 10:08
Revelație
Excelent! O poveste bizară de dragoste, plasată într-un abator modern, cu trupuri de animale despicate.Tocmai acolo se nasc scânteile sufletului, pornind de la un vis comun, cu un cerb și o căprioară, într-o pădure înzăpezită (imagine emblematică pentru ciudățenia personajelor, dar și pentru tenta onirică).
8 3
Yaloma pe 09 Iulie 2017 11:00
Pentru amatorii de filme psihologice :)
Filmul este unul peste asteptari, profund, dar nu abstract sau greoi, cu mult umor si o curgere lina a actiunii, fara sa simti niciun moment plictiseala, apasare sau incordare. Dincolo de povestea de dragoste originala si foarte sensibila dintre protagonisti, doi intelectuali cu probleme (o autista si un introvert cu un handicap fizic), filmul prezinta foarte realist o serie de aspecte psihologice legate de relatiile interumane, suprinzand cu o mare acuratete si cunoastere psihologica problematica deosebit de complexa a interactiunilor de orice tip dintre oameni, fie ca se petrec la locul de munca, fie in afara acestuia, cu relevarea unor tipologii umane si a unor tipuri de relatii reprezentative pentru orice loc de munca si pentru orice societate. Pentru psihologi si nu numai filmul ofera o experienta placuta, dar si o lectie valoroasa de psihologie practica :)
5 1
GabrielaSirbu pe 10 Iulie 2017 13:23
Ma bucur ca am avut rabdare...neasteptat de bun+bune comentariile colegilor!= de vazut.
4 0
cosmin742000 pe 18 Noiembrie 2017 23:31
Acest film unguresc este cel mai bun film din 2017 alaturi de Nelyubov.Subiectull este original , nu s-a mai facut un astfel de film.Jocul actorilor este magnific.Americanii nu au facut si nu vor face vreodata astfel de filme , pentru ca ei fac aproape numai filme care sa ii prosteasca pe prosti.
4 9
florentin2018 pe 7 ianuarie 2018 10:50
unde pot vedea si eu Nelyubov?
eduard_stratan pe 30 octombrie 2023 10:57
Cosmine,ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!(blackmore in dialog cu cosmin: noaptea mintii!)
florentin2018 pe 04 Ianuarie 2018 07:23
Cu exceptia catorva scene greu de urmarit, care pana la urma isi au rolul lor in poveste, filmul mi s-a parut a fi unul dintre cele mai bune vazute in ultima vreme, la fel si jocul actorilor.
3 0
daddyxtc pe 18 Martie 2018 13:52
merita oscar
Dupa parerea mea merita Oscarul pentru cel mai bun film strain si nu numai,,,Oscarul si nominalizarile americane de anul asta au fost extrem de slabe, chiar si sub statutul de nominalizari
3 1
alina_neamtu pe 18 August 2017 17:36
Deși poate fi considerat un romance, Despre trup și suflet nu încearcă să fie un film romantic, iar regizoarea Ildikó Enyedi nu acceptă niciun compromis. Interesul ne este menținut de caracterul introvertit al celor doi îndrăgostiți.

Citește întreagarecenzie aici - https://uberkino.ro/reviews/review-despre-trup-si-suflet/

3 1
nathalie_dinu pe 07 Februarie 2018 19:55
Despre ,, totem si tabu''
On body and soul este un film de o sensibilitate tulburatoare. Exista filme menite doar sa te distreze, sa te faca sa pierzi timpul, filme cu pretentii artistice, dar dureros de neinteresante si filme menite sa schimbe ceva in tine, sa te faca sa intelegi si sa simti. ''On body and soul'' spune ca oamenii sunt mai mult decat masini de facut bani sau de facut sex, ca exista intr-adevar ceva splendid in omenire. Ca vulnerabilitatea oamenilor, pe care o acopera si o apara, odata descoperita,emotioneaza si apropie. Ca realitatea macabra poate crea vise...
3 3
elianna pe 17 Mai 2018 23:29
Un mesaj simplu dar profund: dragostea ne face oameni. Ne salveaza si ne elibereaza. Daca n-o avem in realitate, o traim in fantezie, pina cind fantezia devine realitate. Frumos, sensibil, discret, subtil.
2 0
Iris_Man pe 07 Februarie 2018 20:07
Din abatorul sentimentelor te salveaza dragostea
Am vazut filmul "On body and soul".
Film nene...film. Poveste, imagine, muzica, montaj, emotie...intr-un cuvant ARTA. Nu am simtit ca e vorbit in ungureste. La scoala am invatat ca arta e un limbaj universal. Acest film mi-a reconfirmat asta.
Cat a durat filmul am fost intr-o alta lume, ademenit de regizor. M-a pacalit, m-a dus pe piste false, m-a facut sa-mi compun in minte zeci de scenarii, ca la final sa-mi arate ce a vrut el sa spuna. M-a emotionat cu mijloace simple . Cu mintea lui. Deci cam despre asta e vorba in filme.
De la arta pe care am vazut-o in seara asta nu pot sa nu zbor cu mintea la filmele de arta de la noi. E un fel de "zbor deasupra unui mic cacat"...
Atunci cand ilustrii regizori romani se vor maturiza si vor intelege ca, atunci cand filmezi o farfurie de ciorba sau ceafa unui actor cinci minute, pierzi publicul , poate ca vom avea si noi… citeşte

1 1
lili22 pe 26 Ianuarie 2018 19:33
Scenariu extrem de original ,actori foarte buni.imagine superba.De vazut.
Am fost confuza dupa scena cu psiholoaga care nu realizeaza ca are in fata o autista.

1 1
ddonpandy pe 07 Ianuarie 2018 17:23
revenire din alzhaimer
in sfarsit un film unguresc unde nu mai spune ca transilvania e a lor
se pare ca incep asi reveni din alzhaimer :))))

1 12
Edixna pe 8 mai 2018 15:11
E trist ca e singura concluzie pe care ai tras-o...
ioanaa_ioana pe 31 Octombrie 2023 00:21
Filmul este gandit de un nonautist pentru ca autistii nu percep anumite lucruri, nuante, senzatii, sentimente si nu pentru ca nu stiu sa le exprime asa cum vrea scenaristul sa ne induca .
Dorinta ei este pur fizica , nu este iubire, de aceea spuneam ca filmul este gandit de un nonautist care asa crede el ca simte un autist dar nu este asa.
Ca si interpretare, in fine, nici nu prea au avut ce interpreta nota 5.

0 0

Spune-ţi părerea despre On Body and Soul

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu On Body and Soul
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells