Mustang

(2015)

Mustang

Poster Mustang Postere Mustang

Sinopsis Mustang

Mustang

Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activitățile școlare și căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorința de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi 2 nominalizări Cannes, un premiu şi o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

CG Cinéma

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Ad Vitam Distribution

Distribuit in Romania de

Asociatia Culturala Macondo

Părerea criticului

Gloria pe 07 Februarie 2016 00:41
Despre maturizare
Nominalizat la Oscar 2016 pentru film străin, Mustang este cu și despre femei, un film despre ciocnirea dintre culturi - cea occidentală (Turcia, deși musulmană, este expusă la cultura occidentală) și cea islamică. Trecerea dinspre copilărie spre adolescență a cinci surori este privită de către camera de filmat la fel de tăcut, de răbdător și, doar aparent, indiferent ca ochiul unui voyeur, ascuns undeva în frunzișul de lângă casa celor cinci fete baricadate de unchi și bunică pentru a le păzi virginitatea. Și asta, pentru că filmul - tăcut, analitic - lasă spectatorul să observe.

Nici drama fetelor obligate să se căsătorească prin decizia familiei, nici tragedia sinuciderii uneia dintre ele, ori momentul comic al micii evadări de la meciul de fotbal (de altfel, în lumea islamică, fotbalul feminin este surprinzător de prezent ca un… citeşte

3 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zdraveius pe 17 Februarie 2016 03:38
Femeia este tranzactionata ca o marfa, nunta este o afacere. Sotia este o sluga ce va avea grija de casa, gospodarie, copii. Numai ea. Alte drepturi nu are. Dragostea este un concept, un ideal, o himera. Obiceiuri, dupa parerea mea, tampite. Pot fi aduse in secolul 21. Nu e vorba de credinta, de religie. E vorba de oameni.
Filmul interesant. O dovada in plus ca exista filme demne de urmarit care sa nu fie americane.

5 0
sweetyalexya pe 19 Decembrie 2015 14:13
Cosmin de ce esti asa limitat si judeci ceva doar dupa locul de provenienta... Take a look pentru ca filmul merita vazut. Doar pentru ca nu e o productie americana nu inseamna ca filmul nu poate idei mai deep :-P Just sayin'
5 2
Kul pe 28 Octombrie 2015 10:50
Mustang (2015)

– yet, another one despre tampenia .tr
– imaginea si lumina. miau! ce mult aduce cu The Virgin Suicides (1999) al Coppolei
– bunaaa alegere perspectiva celei mai mici dintre fete. si-o dulceata de fata, hasty si cu temperament. minunata alegere.
– multa intimitate in cadre
– suav-subtil, n-o arde cu batai&violuri si prea mult abuz. e mai mult pe sugeratelea si lasat in suspensie…
– scena si zambetul ala de copchil liber cand lua lectii de condus. filmul de vazut doar pt asta.

Lale :)

B.S. scris de un ea, normal.

5 4
xerses pe 23 Ianuarie 2016 20:08
O realitate care rascoleste... filmul este facut intr-o nota amara, conform cu starea fetelor care se apropie de varsta maritisului in Turcia.
4 0
AndreBlack pe 20 Februarie 2016 21:32
Bunicel filmul , nu pot spune ca m-a dat pe spate dar arata puterea unor copii pentru a obtine libertatea mult dorita .
2 1
dragosbflm pe 11 Ianuarie 2016 17:12
Un film foarte frumos. Merita vazut pt ca arata puterea tinerilor de a urmări libertatea si binele si de a sparge zidurile inutile ridicate de societate. Nu este o drama, mai degrabă este un film despre eroismul oamenilor curajoși. este foarte bine filmat si scris si are foarte multe momente ce descriu Comedia vieții umane (sunt dramatice numai prin faptul ca exista locuri pe pământ unde chiar se intampla asa ceva).
2 1
mihaelatb pe 17 Decembrie 2019 21:47
Un film dur, dar fara dramatismul filmelor arabe. fara a fi lacrimogen in mod inutil. Este prezentata situatia femeii in Turcia secolului XXI. Caci daca la oras, si mai ales in Istambul, femeile nu sunt discriminate, la sate, fetele sunt inca "cercetate" daca sunt virgine in noaptea nuntii. In mediul rural se aranjeaza casatorii fara ca mirii sa se cunoasca, urmand ca femeia sa-si iubeasca barbatul, cu timpul. Tot la sate, femeia este tratata ca o fiinta nascuta pentru a-i satisface toate nevoile barbatului, de la gatit la placerile sexuale. De aceea nu este de mirare ca se mai inchid ochii la cate un abuz sexual ori un incest. Si de la un secol XXI cu scoli mixte, calculator si telefon mobil, se ajunge din cauza perceptelor invechite si din cauza a " ce a spus lumea" la o perioada inapoiata, cu niste case -temnite, pentru fetele de varsta maritisului. Faptul ca femeia turca este mult… citeşte
1 0
tomescuvlad pe 31 Ianuarie 2016 18:34
Imi zice si mie cineva de unde rezulta ca doua dintre surori sunt abuzate sexual de catre unchi? Mie mi-au scapat detaliile respective...
1 0
romioramirez pe 23 iulie 2016 22:05
Pe a doua cand vine lale din bucatarie o gaseste incercand sa stearga sangele de pe cearceaf fiindca o dezvirginase nenorocitul!
narcisson pe 25 Septembrie 2016 18:45
Un film extraordinar. In primul rand, as incepe cu simbolistica implicata in aceasta pelicula. Voi incepe cu titlul, care este ales foarte sugestiv. Bineinteles, stim cu totii ce reprezinta acela un mustang. Pentru cine nu stie, este un cal salbatic ce are nevoie de foarte multa libertate, in special de libertate de miscare. Apoi, de-a lungul filmului, vor aparea niste simboluri cum ar fi: intrarea si iesirea unor masini din tunel, ceea ce simbolizeaza fix situatia ce urma pentru surori. De asemenea, mai sunt inserate anumite simboluri, nu doar acesta al tunelului.
Filmul debuteaza foarte lin, cu scene placute si amuzante. Insa totul are sa se transforme pe parcurs intr-un cosmar. Acest film sintetizeaza foarte bine comunitatea musulmana si casatoriile aranjate fara voia mirilor, de cele mai multe ori. Considerand ca o joaca infantila se poate transforma in niste situatii… citeşte

1 1
Horatiucrisan pe 02 Martie 2021 22:09
Un film care ne prezinta daca mai era nevoie "minunata" civilizatie bazata pe islamism radical ramasa in urma cu sute de ani. Filmul este de actualitate mai ales in contextul venirii la putere a lui Erdogan, un personaj exact opusul lui Ataturk.
0 0
Smrs pe 11 Ianuarie 2019 21:31
Foarte bun.
Un film interesant pt cei ce vor sa descopere rigorile religiei islamice vis-a vis de castitatea fetelor inainte de casatorie, traditiile acestora cu cearceaful si sotul necunoscut pana la nunta..capatand accente dramatice cand 2 surori incearca sa scape.
0 0
carmen_angelus_romila pe 24 August 2018 15:23
Un film cu o poveste cat se poate de reala, dar trist si de necrezut ca, in zilele noastre, mai exista asa oameni indoctrinati si dispusi la orice pentru a respecta traditii prostesti...!
0 0
merloni_targoviste pe 27 Ianuarie 2016 16:03
Pt Rothmans: as vrea sa scrii si tu in limba mea cate ceva ;)
0 0
lili22 pe 25 Aprilie 2018 13:03
Bun filmul, cu o interpretare superba.Se adreseaza celor cu mintea deschisa spre nou.Daca cineva gandeste ca doar filmele vorbite in engleza sunt filme nu are mai multa minte decat bunica din film.
0 1
rothmans pe 14 Ianuarie 2016 18:35
pt. merloni din targoviste....gramatica te omoara....filme nu filmuri...din..nu in strainatate
0 1
rothmans pe 14 ianuarie 2016 18:41
apropo...e unul din cele 5 filme straine propuse pentru OSCAR....dar fiecare are libertate de exprimare..CU STIMA...

Spune-ţi părerea despre Mustang

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Mustang
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells