Benvenuti al Sud

(2010)

Welcome to the South

Poster Benvenuti al Sud Poster Benvenuti al Sud

Sinopsis Benvenuti al Sud

Mai mult
Benvenuti al Sud

Remake al filmului francez "Bienvenue Chez Les Ch'tis" (2008) în regia lui Luca Miniero.

Directorul unui oficiu poștal din nordul Italiei se preface că are o dizabilitate pentru a obține transferul la Milano. Este descoperit de superiorii săi și trimis cu serviciul pentru 2 ani la țară, în Castellabate, un orășel din sudul țării. Prejudecățile lui în ceea ce îi privește pe locuitorii din sud sunt încet-încet spulberate pe măsură ce ia contact cu…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: margott
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Medusa Film

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Constantin Film

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 28 Mai 2014 23:35
Cine nu a fost in Sudul Italiei, sa stea ceva timp pe acolo, nu o sa inteleaga acest film. Acolo viata nu este asa “rapida”, sunt un soi de epicurieni. Viata acolo este traita, nu “fugita”.
Piata din centrul localitatii, cu barbatii stand la mesele de afara a unei cafenele, cu un pahar de...nu are importanta - discutand...orice, femeile imbracate in negru, micute de statura si plinute, stand deoparte si discutand ...orice. Acolo lumea nu se duce sa bea un pahar, ci sa socializeze, sa se puna la curent cu noutatile. Amabilitatea, dialectul cantat, conversatiile interminbile insotite de gestica – pentru sublinierea celor spuse- totul face parte din Sud. Si-ti pare rau sa pleci caci asa cum spune Mattia : Quando un foresteno viene al Sud piange due volte, quando arriva, e quando se ne va. ( cand unul din nord vine plange de doua ori, cand vine si cand pleaca).
citeşte

2 0
margott pe 01 Aprilie 2013 20:16
Comparativ cu originalul francez (al carui titlu e Bienvenue chez les Ch'tis), filmul italienilor mi s-a parut mult mai bun, mai ales ca prefer umorul italian celui francez. Benvenuti al Sud e, asa cum se intuieste din titlu, un film despre calduroasa ospitalitate a locuitorilor unei comunitati rurale. Alberto e nevoit sa se mute cu serviciul in sud, o zona a tarii despre care si-a creat propria imagine : acolo mafia e in floare, oamenii sunt neciopliti si miros urat, iar jafurile si crimele sunt la ordinea zilei. Mare ii e mirarea cand descopera ca imaginea lui nu se potriveste deloc cu ceea ce gaseste la fata locului. Desi e tot timpul circumspect in privinta lor si temator ca nu cumva prejudecatile cu care a venit de acasa sa-i fie totusi confirmate, colegii de servici si oamenii din comuna reusesc sa-i dea cateva lectii de viata. Asa ca incet-incet se lasa sedus de vraja locului si… citeşte
2 0
iuluassss pe 04 Iulie 2021 02:11
Merita o nota mai buna deoarece filmul a surprins foarte bine trasaturile celor din sud. Daca nu ai trait printe ei daca nu stii un pic de italiana nu se pot intelege ca lumea glumele. O comedie reusita. Posto fisso este o alta comedie pe care as recomanda o pt cei ce prefera filmele italienesti.
0 0
lili22 pe 29 August 2020 19:09
O comedie agreabila, dar nu luati in serios transportul gratis, tot autobuzul si trenul sunt baza.Iar cand e vreu sfant la ei nu va bazati pe autobuze, ca vin foarte rar sau deloc.o spune cineva patit.
0 0

Spune-ţi părerea despre Benvenuti al Sud

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
jinglebells