Cum a reuşit Del Toro să facă The Shape of Water cu numai 20 milioane de dolari

de Cristina Grigore în 2 Ian 2018
Regizorul a dezvăluit ce truc de producţie a folosit pentru impresionanta dramă fantasy ce se lansează în cinematografele noastre pe 23 februarie

Noul film al lui Guillermo del Toro, The Shape of Water, este unul din titlurile cele mai aclamate de critici din 2017. Drama fantasy despre legătura de dragoste dintre o femeie mută și o misterioasă creatură acvatică conține scene captivante, a căror realizare pare să fi fost destul de costisitoare. Unul dintre trucurile de producţie folosite de regizorul lui Pan's Labyrinth pentru a crea o aventură epică cu numai 20 milioane de dolari a fost dezvăluit de acesta într-un interviu acordat postului de radio american KCRW.

„Am luat în calcul din timp scenele subacvatice care necesitau mai multă atenţie – şi care sunt aproape ca un balet. Dar nu puteam construi într-un bazin un platou de filmare… Aşa că am apelat la o tehnică foarte veche, pe care o foloseam şi eu când lucram ca tehnician, în tinerețe. Începi să filmezi cu actorii suspendaţi de fire, şi cu decorurile, apoi umpli scena cu fum şi cu ajutorul unui proiector recreezi lumina apei. Şi filmezi în slow motion. Şi pare că se petrece totul sub apă. Adaugi nişte bule ici-colo, ceva reziduuri, ştergi firele şi te foloseşti şi de un ventilator, pentru a părea că hainele au mișcarea de sub apă. Şi aşa obţii imagini grozave cu buget limitat”, a explicat regizorul.

Filmul, ce-i are în distribuţie pe Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon, Richard Jenkins şi Octavia Spencer, se lansează în cinematografele noastre pe 23 februarie. A debutat în Statele Unite pe 8 decembrie (într-un număr restrâns de cinematografe) şi a obţinut deja încasări de 17 milioane de dolari. 

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, The Shape of Water , El laberinto del fauno, Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Doug Jones, Richard Jenkins

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells